Posts

Posts uit juli, 2009 tonen

Google lanceert nieuwe functionaliteiten in iGoogle, met nog meer manieren om je eigen webervaring te ontwerpen

Google kondigt vandaag de nieuwe versie van iGoogle aan, met nieuwe gadgets, een chatfunctie om met vrienden te chatten en een nieuwe uitstraling. iGoogle geeft gebruikers de mogelijkheid om de manier waarop zij het web zien te personaliseren, het is de klassieke Google startpagina in een aanpasbare vorm. Je kunt kiezen tussen gadgets met entertainment, sport, nieuws, weer en andere inhoud. Je kunt bovendien je pagina decoreren door te kiezen uit een selectie van thema's gemaakt door kunstenaars en artiesten uit binnen- en buitenland.

De nieuwe functionaliteiten geven gebruikers de mogelijkheid meer te doen met nieuwe uitklapbare gadgets. Gebruikers kunnen nu video's in een groter formaat bekijken, volledige tekstartikelen lezen in RSS feeds of hun Gmail direct lezen vanaf hun iGoogle pagina. Daarnaast is Google Talk nu ook beschikbaar in iGoogle, wat betekent dat gebruikers met vrienden kunnen chatten vanaf hun startpagina.

De nieuwe versie van iGoogle komt met nieuwe inhoud in de vorm van gadgets:
  • Zo kun je met de Handige links gadget heel eenvoudig allerlei links naar websites toevoegen aan je startpagina.


  • Blijf je op de hoogte van het laatste beursnieuws met de Alex Beurskoersengadget


"Met de lancering van vandaag kunnen iGoogle gebruikers hun startpagina op nieuwe manieren gebruiken, met een aantal geweldige nieuwe gadgets en met Google Chat direct vanaf hun iGoogle pagina," volgens Fiona Herring, Product Manager voor iGoogle. "Met de verbeteringen in deze nieuwe versie van iGoogle hopen we de gebruikers een nog betere en persoonlijkere startpagina te geven."

Probeer nu de laatste versie van iGoogle, voor een overzicht van de nieuwe functies in iGoogle kun je naar de rondleiding gaan.

Het Nederlands publiek kiest nieuwe locaties voor Street View

Sinds de lancering van Street View in Nederland hebben we van mensen door het hele land verzoeken gekregen om beroemde Nederlandse hotspots, toeristische trekpleisters en historische plekken toe te voegen aan de Street View dienst. Vaak zijn deze locaties beperkt – of helemaal niet – toegankelijk voor de Google Street View auto’s. Daarom brengt Google deze zomer een speciaal ontwikkeld mechanisch vervoermiddel, de Street View Trike (= driewieler fiets), naar Nederland.


Om te bepalen welke hotspots deze zomer in beeld gebracht moeten worden, start Google deze week in samenwerking met VVV Nederland een online opiniepeiling onder de Nederlandse bevolking. VVV Nederland, met haar ongeëvenaarde kennis van toeristisch Nederland, heeft een lijst van 18 top-locaties opgesteld waar de Street View Trike zou kunnen rijden.
De locaties zijn: de Apenheul, het Archeon themapark, de Aqua Zoo, het Binnenhof, de Dolfinarium, de Efteling, de Kasteeltuinen Arcen, Kinderdijk, Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, Scheveningen Boulevard, Slagharen Attractiepark, het Veenpark, de Volendamse Dijk, de Wereldtuinen Mondo Verde, de Zaanse Schans en het Zuiderzeemuseum

Vanaf maandag 20 juli kan het Nederlands publiek een stem uitbrengen via de website www.google.nl/stemopstreetview09. De peiling sluit op maandag 27 juli.
De meest populaire locaties zullen na de peiling bekendgemaakt worden en (afhankelijk van het weer) in augustus gefotografeerd worden door de Trike.

Hieronder 2 video's van de Street View Trike op pad in Engeland en Italie.




Gepost door Tim van de Rijdt, Associate Product Marketing Manager

Gmail verlaat bèta en lanceert de 'Terug naar de bèta' Labs functie

We krijgen regelmatig vragen waarom Google zijn producten zo lang in bèta houdt. En Gmail, vijf jaar na lancering, is iedere keer een onderdeel van deze vraag, zelfs van grappen.

Een aantal mensen vond dat toen we de aanmeldingen voor Gmail openstelden, Gmail uit bèta had moeten gaan.

Anderen zeiden dat toen we chat geïntegreerd hadden, nieuwe anti-spam technologieën ontwikkelden, een mobiele app lanceerden, groepschat toevoegden, een nieuwe iPhone interface gemaakt hadden, een Automatisch Antwoord toevoegden, Gmail Labs lanceerden, vervolgens het Automatisch Antwoord aanpasten met een Gmail Lab, 48 andere labs lanceerden, video chat toevoegden, open protocollen en APIs ondersteunden, je POP mail van je andere accounts lieten ophalen, een Verwijderen knop toevoegden, onze gehele javascript code base opnieuw ontwierpen, en de functionaliteit toevoegden om grote bedrijven, startups, universiteiten, en vele andere organisaties (naast Google zelf) Gmail te laten gebruiken, we uit bèta hadden moeten gaan.

Sommige mensen denken dat we moeten wachten totdat we een van onze 'voortdurende geheime projecten' lanceren.

Anderen zeggen dat, over de laatste vijf jaar, er een bèta-cultuur ontstaan is rond web applicaties, zodat de betekenis van 'bèta' onderwerp van discussie is. En in plaats van de verpakte, stilstaande software van voorbijgegane decennia, we overstappen naar een wereld met razendsnelle ontwikkelingen waar producten zoals Gmail voortdurend blijven veranderen.

Het eindresultaat (vele zichtbare en onzichtbare veranderingen later) is dat, vanaf vandaag, bèta iets uit het verleden is. Niet alleen voor Gmail, maar voor alle Google Apps - Gmail, Agenda, Documenten en Talk.



We realiseren ons dat na vijf jaar sommigen van jullie worstelen met een aantal moeilijke vragen. Hoe kun je wennen aan het gebruik van Gmail zonder de bekende grijze 'bèta' tekst die je groet wanneer je inlogt iedere dag? Wat voor een voorbeeld kun je gebruiken de volgende keer dat je een grap wilt maken over eeuwigdurende bètas? Vrees niet... voor de trouwe Gmailer die misschien een klein beetje verlatingsangst voelt hebben we ook een oplossing. Ga naar Instellingen, klik op Labs, zet 'Terug naar de bèta' aan en het is net of Gmail nog steeds in bèta is :-)

Keith Coleman, Gmail Product Director

Toolbar, nu met geavanceerde vertaalfunctie

Als jij de onderstaande tekst zou zien op een webpagina, hoe zou jij erachter komen wat het betekent?

Если вы читаете этот текст, вы, вероятно, уже говорите по-русски. Однако миллионы людей не знают русского и не могут прочитать миллионы русскоязычных веб-страниц.

Waarschijnlijk zou je deze tekst handmatig vertalen door onze taalhulpmiddelen of de Toolbar te gebruiken. Vandaag zijn we blij aan te kunnen kondigen dat vertalingen nog eenvoudiger worden met de laatste versie van Google Toolbar voor Internet Explorer. We hebben samengewerkt met het Vertaalteam om vertalingen sneller te maken en te integreren in de browserervaring.

De Vertaalfunctie detecteert automatisch of de taal van een webpagina verschilt van je standaard taalinstellingen en geeft je de mogelijkheid om de pagina te vertalen. Met één klik kun je nu de gehele pagina vertalen en alle tekst verschijnt in de nieuwe taal.



Taaldetectie gebeurt alleen op jouw computer, dus er wordt geen informatie naar Google verzonden totdat je ervoor kiest een pagina te vertalen. Meer details over hoe deze functie werkt kun je vinden in ons helpcentrum.

Wanneer je naar een andere pagina in dezelfde taal gaat, blijf je vertalingen zien zodat je niet elke pagina één voor één hoeft te vertalen. Heeft de pagina dynamische content, zoals Google Reader, dan ontvang je vertalingen in real-time. En, wanneer je regelmatig pagina's in dezelfde taal vertaalt, dan kun je de volgende keer deze pagina's automatisch laten vertalen met Toolbar zonder ergens op te hoeven klikken.

De nieuwe Vertaalfunctie is beschikbaar in alle internationale versies van Toolbar en de functie ondersteunt 41 verschillende talen. Download Google Toolbar voor Internet Explorer om het uit te proberen! We zullen deze functie ook spoedig aan Toolbar voor Firefox toevoegen.