Posts

Posts uit oktober, 2009 tonen

Artiestenthema's van Google Chrome: Een combinatie van kunst en techniek

Een aantal weken geleden hebben we de Artiestenthema's voor Google Chrome geïntroduceerd. We vroegen toonaangevende ontwerpers, kunstenaars en muzikanten om de browser als hun persoonlijk canvas te gebruiken voor het ontwerpen van interessante thema's.

Sinds de introductie hebben we goed geluisterd naar jullie gedachten over deze ontwerpen en hoe jullie deze gebruikten om je webervaring te personaliseren. Om deze samenwerking van kunst en techniek te blijven vieren, zijn we samen met onze collega's bij YouTube aan de slag gegaan om een nieuwe video (met een verrassend einde) te maken waarvan we hopen dat deze de schoonheid van de artiestenthema's laat zien. Je kunt deze bekijken op youtube.com/googlechromethemes of door op de afbeelding hieronder te klikken.



Google gereedschap tegen klimaatverandering voor COP15

In december van dit jaar zullen vertegenwoordigers van landen over de hele wereld in Kopenhagen bij elkaar komen om te overleggen over een overeenkomst over klimaatverandering. Het doel is om de uitstoot van gassen wereldwijd voldoende te verminderen om de meest extreme impact van klimaatverandering te vermijden en de wereldgemeenschap te ondersteunen bij de onvermijdelijke veranderingen die gaan komen. Denemarken zal als gastheer optreden voor de vijftiende 'Klimaatveranderingsconferentie' van de Verenigde Naties, ook bekend als COP15.


In samenwerking met de Deense overheid en anderen lanceren we een aantal Google Earth lagen en rondleidingen waarmee je de mogelijke impact van klimaatverandering kunt ontdekken en daarbij de mogelijke oplossingen om hiermee om te gaan. Door data te gebruiken van de 'Intergovernmental Panel on Climate Change' of IPCC, laten we in Google Earth de verwachte temperaturen en neerslag zien onder verschillende 'emissie-scenario's' die mogelijk zijn deze eeuw. De eerste rondleiding in Google Earth gaat over "Confronting Climate Change" en heeft Al Gore als gids. Blijf op dit blog kijken voor meer rondleidingen in de komende weken.

Samen met de Deense overheid lanceren we ook ons YouTube COP15 kanaal. Op dit kanaal kun je jouw gedachten en vragen over klimaatverandering delen met de hele wereld door middel van een intiatief dat 'Raise Your Voice' heet. Deze video's worden weergegeven op schermen op de conferentie in december en zullen beoordeeld worden door bezoekers van het kanaal. De best beoordeelde video's zullen wereldwijd te zien zijn bij het COP15 CNN/YouTube debat op 15 december, en de twee beste inzendingen zullen een reisje naar Kopenhagen winnen.

We hopen ook jouw video te zien!

Snel, simpel en stijlvol: Google Chrome met Artiestenthema's

We houden je altijd graag op de hoogte van updates van onze browser Google Chrome. In de afgelopen maand hebben we een nieuwe versie uitgebracht die nog sneller is, updates voor belangrijke functies bevat en daarbij de mogelijkheid heeft om je browser kleur te geven met thema's. Vandaag zijn we blij dat we deze thema's verder uit kunnen breiden. We hebben toonaangevende artiesten, architecten, muzikanten, tekenaars, filmmakers en mode en interieurdesigners uit de hele wereld uitgenodigd om een kunstwerk te maken op een ongebruikelijk canvas: de moderne webbrowser. Het resultaat? Artiestenthema's voor Google Chrome, een mengeling van kunst en technologie, met meer dan 100 unieke thema's waarmee jij jouw webervaring kunt verrijken en personaliseren.

We voelen ons vereerd dat we de mogelijkheid hadden om samen te werken met kunstenaars zoals BLOND Amsterdam, Fokke & Sukke, Marcel Wanders, Marlies Dekkers, Henk Schiffmacher, Royal Delft/Delfts blauw, Tiësto, Kate Spade, Donna Karan, Jeff Koons, Dolce & Gabbana, Todd Oldham en Mariah Carey (om er maar een paar te noemen!). We willen alle kunstenaars en artiesten bedanken voor hun visie, verbeeldingskracht en harde werk aan deze samenwerking.

Voor een kijkje achter de schermen van het creatieve proces bij een van de kunstenaars, kijk op ons Google Chrome Blog. Daarnaast hebben we een video flipbook gemaakt om de creativiteit achter dit project te laten zien:



Als je Google Chrome nog niet eerder geprobeerd hebt, dan kun je de laatste versie downloaden en de Artiestenthema's uitproberen. Mocht je Google Chrome al wel gebruiken, neem dan een kijkje in onze themagalerij en kijk welke jij de mooiste vindt.