Posts

Posts uit september, 2016 tonen

Google Foto’s maakt creatieve video’s van jouw vakantiefoto’s

Google Foto’s maakt altijd filmpjes van de foto’s die je recentelijk hebt geüpload. We gaan nu een stapje verder met de introductie van creatieve videoconcepten. Filmpjes die je zelf zou maken als je daar de tijd voor had. En de video’s zijn niet langer beperkt tot je meest recente uploads. Een van de videoconcepten biedt je de mogelijkheid om je kind voor je eigen ogen op te zien groeien. Hier is een voorbeeld:

Maar dat is nog niet alles.
We rollen deze week nieuwe concepten uit, en er volgen later nog meer. Zo kun je een concept verwachten waarmee je herinneringen kunt ophalen aan je plezierigste zomermomenten en concepten voor meer formele aangelegenheden zoals bruiloften. En je hoeft daar helemaal niets voor te doen. De filmpjes worden automatisch voor je aangemaakt.
Makkelijk foto’s delen
Het is niet altijd even makkelijk om de foto’s van het afgelopen weekend of die toffe vakantie met je vrienden te delen. Niet iedereen maakt gebruik van dezelfde apps. SMS’en neemt te veel tijd in beslag en aan de omvang van e-mailbijlagen zijn limieten verbonden. Maar niet getreurd. Met Google Foto’s kun je nu foto’s selecteren, de knop ‘Delen’ aantikken en de mensen selecteren met wie je de foto’s wilt delen. Wij zorgen voor de rest.

Als je hun naam invoert wordt automatisch de beste wijze geselecteerd om met je contact te delen. Zo ben je minder tijd kwijt aan het schakelen tussen apps en hoef je niet te worstelen met mislukte SMS-berichten of limieten van e-mailbijlagen. En hou je meer tijd over om te genieten van de speciale levensmomenten die je op de gevoelige plaat hebt vastgelegd.


De verbeteringen van Google Foto’s zijn per direct beschikbaar via internet en op mobiele apparaten met Android of iOS.

Gepost door David Lieb, product lead bij Google Foto’s

Waarom video’s markeren op YouTube belangrijk is

Op YouTube kan iedereen ter wereld zijn verhaal kwijt. Mensen delen hun gevoel voor humor, talenten, meningen, wat er om hen heen gebeurt en wat er in hen omgaat. Veel YouTube-gebruikers hebben door de jaren heen onze markeerfunctie gebruikt (het vlaggetje onder elke video en reactie) om content te melden die volgens hen onze Communityrichtlijnen schenden.

We willen de YouTube-gemeenschap graag uitleggen hoe markeren werkt en wat jij kunt doen om te helpen bij het naleven van onze communityrichtlijnen. Om je een idee te geven hoe het markeren van content heeft geholpen om van YouTube een platform te maken waar openheid en creatieve expressie in balans zijn met verantwoordelijkheid, vind je hier onze nieuwste statistieken:

  • Sinds 2006 hebben meer dan 90 miljoen mensen video’s op YouTube gemarkeerd (meer dan drie keer het aantal inwoners in de Benelux). Een derde van die mensen heeft meer dan eens een video gemarkeerd.  
  • YouTube wordt steeds groter en dat geldt ook voor het aantal markeringen per dag: dat nam van jaar tot jaar steeds met 25% toe. 
  • Het markeren van video’s is iets internationaals: mensen uit 196 landen hebben wel eens een video gemarkeerd. De landen die dat het accuraatst doen zijn Indonesië, Turkije, Duitsland, Oekraïne en Frankrijk. 
  • We werken hard aan naleving van ons beleid. Alleen al in 2015 hebben we 92 miljoen video’s verwijderd omdat die niet voldeden aan onze richtlijnen. Dat gebeurde dankzij een mix van gemelde video’s en onze anti-spamtechnologie. Slechts 1% van de in 2015 verwijderde video’s werd weggehaald vanwege terreur en hate speech

Als je een video meldt, dan kun je aangeven welke richtlijn je denkt dat de video schendt, zoals spam, seksuele content of geweld. Dat helpt ons de video op de juiste plek te krijgen en het beoordelen van de gemarkeerde content efficiënter en effectiever te maken:



We hebben teams opgeleid die vloeiend meerdere talen spreken en wereldwijd in verschillende tijdzones 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar alle gemarkeerde content beoordelen. Ze verwijderen content die niet voldoen aan onze voorwaarden, plaatsen een leeftijdsrestrictie op materiaal dat niet voor iedereen geschikt is, en wegen zorgvuldig af of content toch niet mag blijven staan omdat die net geen grens overschrijdt. Naargelang YouTube groter wordt, vergroten we ook deze teams om de meldingen vanuit de YouTube-gemeenschap aan te kunnen.

Het is dus niet zo dat gemarkeerde content automatisch wordt verwijderd. YouTube is een belangrijk internationaal platform voor nieuws en informatie. Onze teams voorkomen dat documentaires en video’s met educatieve, wetenschappelijke en artistieke doeleinden verdwijnen.

We houden ook rekening met lokale wetten in landen waar we actief zijn. Als we een valide juridisch verwijderingsverzoek ontvangen omdat content een lokale wet overtreedt, brengen we beperkingen aan in het YouTube-domein van dat land. Meer informatie over verwijderingsverzoeken van overheden kun je vinden in het Google Transparantierapport. Als we content verwijderen na het ontvangen van een verwijderingsverzoek, vind je dat terug in het transparantierapport.

We willen je aanmoedigen om op een verantwoorde manier door te gaan met markeren en hopen dat deze extra transparantie daarbij helpt. Voor meer informatie over hoe al deze processen werken, bezoek je het Centrum voor beleid en veiligheid.


Geschreven door Juniper Downs, Hoofd YouTube Public Policy

Google Arts & Culture brengt uitgestorven dierenrijk tot leven


Miljoenen jaren geleden heersten de dinosauriërs over de aarde. Zeedraken waren geen bedenksels uit Game of Thrones, maar huiveringwekkende monsters die de oceanen onveilig maakten. Deze wereld is lang geleden ten einde gekomen, maar blijft een fascinatie uitoefenen op mensen die meer willen weten over de oorsprong van het leven op aarde.

Vandaag maken we met trots bekend dat Google de krachten heeft gebundeld met 50 van ‘s werelds meest vooraanstaande natuurwetenschappelijke instellingen en onderzoekers om deze verloren wereld opnieuw tot leven te brengen op het internet.

Woest aantrekkelijk, gevaarlijk en bedreigd: bekijk de beesten van dichtbij.
Met slechts een paar muisklikken op Google Arts & Culture, kom je oog in oog te staan met een 180 miljoen jaar oude gigant uit het Jura: met behulp van virtual reality kun je de uitgestorven zeedraak in levende lijve zien.


Verken het skelet van deze kolossale Rhomaleosaurus in 360 graden. Zijn beenderen werden gevonden in het Britse Dorset en zijn te bewonderen in het Natural History Museum in Londen.


We hebben daarnaast in Berlijn de Giraffatitan opnieuw tot leven gebracht met virtual reality. Dit 13 meter lange gevaarte was een van de langste dinosauriërs die ooit op aarde rondliep. Het dier was twee keer zo lang als een giraf en kon moeiteloos zijn hoofd door een raam op de vierde verdieping steken.


Onze werkwijze
Google werkte samen met ecologen, paleontologen en biologen om bewaarde skeletten te voorzien van virtueel vlees en bloed (en zelfs een opvallende hanekam). Van de omvang van de oogbal tot de positie van de snuit, de kromming van de nek en de structuur en plooien van de huid., alles werd nauwlettend gereproduceerd en geverifieerd door een team van wetenschappers. Het doel was niet om mensen de stuipen op het lijf te jagen, maar om de wetenschappelijk meest accurate versie van deze wezens te creëren in virtual reality. Voor een optimale ervaring kun je het beste een viewer als Google Cardboard gebruiken om deze beesten in de ogen te kijken.


Een snelle reis door de evolutie
Je kunt nu ook 4,6 miljard jaar terug in de tijd gaan dankzij de hulp van het Natural History Museum in Londen. Doorloop de geschiedenis van het leven, van de oorsprong van het zonnestelsel en de opkomst en ondergang van prehistorische werelden tot en met het tijdperk waarin we nu leven.

Maar er is nog meer:
  • Meld je aan voor het YouTube-kanaal Vsauce2 en volg het verhaal van Martha, de laatste trekduif.
  • Loop met Street View tussen dinosaurussen in New York, ontdek meer dan 30 natuur historische musea van Australie tot Rusland en ga zelfs onderwater met zeeschildpadden in Brazilie.


Wetenschappers maken steeds vaker gebruik van de collecties van musea om een antwoord te kunnen bieden op vragen die tot dusver onbeantwoord blijven. We hopen dat je van deze spectaculaire collectie zult genieten. En als we van het verleden kunnen leren, zou ons dat misschien kunnen inspireren tot het in stand houden van de fantastische biodiversiteit van onze planeet, zowel nu als in de toekomst.



Gepost door Amit Sood, directeur van het Google Cultural Institute



De nieuwe online tentoonstelling is vanaf vandaag gratis toegankelijk via g.co/naturalhistory en via de Google Arts & Culture-app voor iOS en Android. Als je docent bent, staan er meer dan 20 nieuwe Google Expeditions klaar, zodat je samen met je leerlingen op ontdekkingsreis kunt gaan.

Google en Nederlandse onderwijsinstellingen starten leertraject voor digitale vaardigheden

Na 6 succesvolle Digitale werkplaatsen voor ondernemers en de introductie van een online werkplaats start Google nu samen met onderwijsinstellingen een speciaal programma waarbij studenten digitale vaardigheden kunnen leren. Op basis van de inzichten die uit een proef met een studentenprogramma in Groningen kwamen worden het komend halfjaar bij zeker 14 onderwijsinstellingen in Nederland trainingen verzorgd in onder meer online mogelijkheden en zichtbaarheid, SEO en website analytics.
Om digitaal voorop te blijven lopen als land is investeren in digitale skills voor de toekomst cruciaal. Maar nieuwe (digitale) marketing vraagstukken zijn niet altijd aanwezig in het lesmateriaal op hogescholen en universiteiten. Daarom biedt Google Nederland in samenwerking met How & Knower en onderwijsinstellingen door heel Nederland studenten van MBO, HBO en WO een gratis leertraject aan. In dit leertraject worden studenten klaargestoomd om de nieuwe generatie werknemers/ bedrijfseigenaren te worden en daarnaast krijgen ze de kans zich persoonlijk te ontwikkelen.
Digitale vaardigheden ontwikkelen
Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Technologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Technologische ontwikkelingen zijn overal om ons heen en volgen elkaar steeds sneller op. Het belang van het kunnen analyseren van data neemt daardoor steeds verder toe. Ik vind het belangrijk dat elke student de kans krijgt om digitale vaardigheden te ontwikkelen en ik juich Google’s initiatief van de Digitale Werkplaats toe.”
De Digitale Werkplaats bestaat uit online lessen en gratis trainingsdagen op locatie. Deze trainingen duren 4,5 uur per module waarin theorie met praktische oefeningen wordt afgewisseld. De belangrijkste onderwerpen die behandeld worden zijn: online mogelijkheden en zichtbaarheid, SEO, SEM en website analytics. Tijdens deze trainingen krijgen studenten de mogelijkheid om dieper in te gaan op de onderwerpen uit de online Digitale Werkplaats.

Online succes behalen
Pim van der Feltz, Country Manager Google Nederland: ‘We willen studenten deze digitale vaardigheden graag meegeven zodat ze in de toekomst effectief gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die digitalisering biedt. Deze vaardigheden kunnen ze vervolgens toepassen in de praktijk - bij een werkgever of eigen bedrijf  - om online succes te behalen en groei te realiseren.”

Trijnie Faber, Dean Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool in Groningen: “‘De Hanzehogeschool Groningen streeft er naar om haar studenten zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de laatste digitale trends. Samenwerking met Google is voor ons een uitgelezen kans om studenten deze skills bij te brengen. We merkten ook dat de behoefte hieraan onder studenten groot is, want de trainingen zaten in een mum van tijd vol! De samenwerking met Google stelt onze studenten in de gelegenheid hun digitale skills te vergroten en zich daarmee optimaal voor te bereiden op hun toekomstige baan!’
De training zal op verschillende scholen worden aangeboden, waaronder:
  • Hanzehogeschool Groningen
  • NHTV Breda
  • De Haagse Hogeschool
  • Scholengemeenschap De Rooi Pannen
  • Rotterdam Business School
  • Tilburg University
  • Aventus
Studenten kunnen nu al online aan de slag via g.co/studentdigitalewerkplaats. Op deze website worden ook de data en onderwijsinstellingen toegevoegd wanneer inschrijving mogelijk is.