Posts

Posts uit januari, 2009 tonen

Maak je eigen tutorial!

Misschien heb je al wel eens de Google Help groep bezocht om een vraag te stellen over Google's producten of om je tips, trucs en/of ervaringen met andere gebruikers te delen. Hoewel er Google Gidsen aanwezig zijn in onze Help groep, is het de bedoeling van de groep dat jullie elkaar zoveel mogelijk helpen en hiermee kennis over Google producten met elkaar delen.

Het is vaak een hele uitdaging om alleen met woorden de verschillende stappen van de oplossing van een probleem te omschrijven. Om dit makkelijker maar ook leuker te maken hebben we een nieuwe site opgezet waar we je het gereedschap geven om antwoorden of tips te geven met behulp van beelden of zelfs bewegende beelden. Aan de hand van video's en presentaties laten we je zien hoe je dit kunt doen.

De instructievideo's op de site laten zien hoe je, door Google Sites, Documenten, Picasa en YouTube te gebruiken, eenvoudig je eigen helpcontent kunt maken en kunt delen met de hele wereld!

We willen je graag uitnodigen om de site te bekijken en het te proberen, het kan een hulpvideo of presentatie of wat dan ook zijn over elk Google product dat jij wilt. Bijvoorbeeld een feature in Gmail of een veelgestelde vraag over Blogger. We zullen de beste video's, diashows en presentaties laten zien in de groep dus gebruik je creativiteit! Vergeet niet een link in de Help groep te plaatsen nadat je jouw meesterwerk klaar hebt zodat iedereen het kan zien.

De Google Help groep

In december zijn we begonnen met ons nieuwe productblog waarin we je achtergrondinformatie, updates en nieuws zullen bieden over Google producten. In een eerdere post noemden we ook al even de Google Help groep; de plek waar gebruikers van verschillende Google producten komen om vragen, suggesties, weetjes en tips over Google producten met elkaar te delen. In deze blogpost gaan we iets dieper in op de Google Help groep.

De geïntegreerde Google Help groep omvat alle gratis producten van Google in één forum. We hebben het zoeken en vinden van antwoorden op verscheidene vragen over Google producten hiermee een stuk makkelijker gemaakt. Voorheen bestonden er een aantal Google helpgroepen voor specifieke producten waar gebruikers alleen vragen konden stellen in de bijbehorende helpgroep. Had je over een ander product een vraag, dan betekende dat je ook naar een andere Groep toe moest om je vervolgens daar weer aan te melden. Met onze huidige alles-in-een helpgroep kun je als gebruiker eenvoudig vragen stellen, antwoorden vinden en ervaringen met andere gebruikers delen.

De groep verenigt de gebruikers van verschillende Google producten in een forum en biedt daarmee de mogelijkheid om vragen, suggesties, weetjes en tips over alle favoriete Google producten in hetzelfde forum te plaatsen. De informatie wordt grotendeels door andere gebruikers zoals jij zelf bepaald, waardoor een gebruikersgemeenschap ontstaat waarbij mensen elkaar verder kunnen helpen. Uiteraard zijn er ook Google medewerkers in de groep te vinden. We lezen graag ieders bijdrage, beantwoorden af en toe vragen, doen aankondigingen en zorgen ervoor dat feedback over producten op de juiste plek terechtkomt. Berichten van Google medewerkers onderscheiden zich door middel van het blauwe-G symbool.

Iedereen die vragen of opmerkingen heeft over Google producten is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de groep. Wanneer je graag meer wilt weten over helpgroepen van Google en hoe deze precies werken, kijk dan eens op de volgende pagina. We hopen je snel in de groep te mogen begroeten!

Gepost