Posts

Posts uit mei, 2009 tonen

Google Chrome Update

We introduceerden Google Chrome voor het eerst in september 2008 en deze nieuwe browser is tot nu toe goed ontvangen. Sinds de lancering hebben we hard gewerkt aan het toevoegen van veelgevraagde functionaliteiten en het nog sneller maken van Google Chrome.

Sinds 21 mei updaten we naar een nieuwe versie van Google Chrome die sneller is dan ooit. Webpagina’s met JavaScript worden nu 30% sneller uitgevoerd. Zie de grafiek hieronder of vergelijk het resultaat zelf op deze benchmark pagina.



Daarnaast hebben we een aantal nuttige functies toegevoegd zoals het automatisch aanvullen van formulieren, volledige scherm modus en de mogelijkheid om miniaturen van de ‘Nieuw tabblad’-pagina te verwijderen. Voor een demonstratie van de nieuwe functionaliteiten kun je de video hieronder bekijken.



Gebruik je nu al Google Chrome, dan word je binnenkort automatisch bijgewerkt naar de nieuwe versie. Heb je Google Chrome nog niet gedownload, dan kun je de laatste versie vinden op google.com/chrome.

Meer lezen over deze update? Ga dan naar het Google Chrome blog.


Importeer je email en je contacten vanuit andere accounts

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mobiel nummer en een e-mailadres. We kennen allemaal de bekende e-mailberichten waarin iemand laat weten een nieuw telefoonnummer te hebben maar dit gebeurt veel minder vaak met e-mailadressen. Met een nieuw e-mailadres verandert namelijk ook vaak de lokatie waar je berichten worden opgeslagen.

Maar tijden veranderen en Gmail ontwikkelt verder. Gmail beschikt nu over de mogelijkheid om alle berichten en contacten van je oude account, waaronder Yahoo!, Hotmail, AOL en vele anderen, te migreren naar je Gmail-account. Hierdoor is overstappen makkelijker dan ooit te voren en hoeft niemand straks meer berichten te missen vanwegen een volle inbox: probeer 7.33 GB aan opslag ruimte maar eens vol te krijgen.

Het is zelfs mogelijk om je berichten voor een testperiode van 30 dagen door te sturen naar Gmail zodat je het eerst kunt uitproberen voordat je definitief je keuze maakt.



Deze feature is vanaf nu beschikbaar in alle nieuwe Gmail-accounts en wordt langzaam uitgerold naar de reeds bestaande accounts. Het zal wat langer duren dan dat je gewend bent voordat Gmail features beschikbaar zijn, maar zodra dit het geval is voor jouw account kun je dit herkennen aan het tabblad ‘Accounts en import’ onder instellingen (voorheen heette dit tabblad ‘Accounts’). Deze functie zal niet worden geimplementeerd in Google Apps, dus voor bedrijven en scholen die hier gebruik van maken blijft deze optie verborgen.



Natuurlijk kan je gewoon gebruik blijven maken van de mogelijkheid om via POP3 berichten op te halen en contactpersonen via CSV te uploaden, maar deze nieuwe methode is veel gemakkelijker voor migraties. We willen graag dat je zelf bepaalt hoe je toegang hebt tot je berichten en waar het moet staan – daarom was het altijd al eenvoudig om je Gmail berichten automatisch door te laten sturen naar de dienst die jij het liefst gebruikt, maar nu is het de andere kant op ook een stukje makkelijker.

Voorspel de winnaar van het Eurovisie Songfestival met Google

Het is altijd erg moeilijk om te voorspellen wie het jaarlijkse Eurovisie Songfestival zal gaan winnen. In 2009 vindt het Eurovisie Songfestival plaats tussen 11 en 16 mei in Moskou. Dit jaar lanceren we een Eurovisie Songfestival 2009 site en "Glazen Bol" gadget waarmee je de populariteit van de deelnemers kunt volgen en zelf kunt proberen de winnaar te voorspellen. Op basis van analyses van zoekopdrachten op Google laat het de populariteit van alle deelnemers zien en berekent het de scores die ze zouden krijgen als het publiek vandaag zou mogen stemmen. Je kunt de gadget direct in je blog of website plaatsen.



De berekening van de totaalscores komt overeen met de regels die gelden bij de uiteindelijke verkiezing:

* De finalisten krijgen tussen de 1 en 12 punten van ieder land.
* De analyse van zoekopdrachten wordt iedere dag bijgewerkt en sluit landen uit die niet aan het Songfestival deelnemen.
* Landen kunnen niet voor zichzelf stemmen - zoekopdrachten in de landen van de deelnemers zijn dus niet meegenomen.

Op de website vind je ook het officiƫle Songfestival kanaal op YouTube met video's, interviews en updates over de laatste voorbereidingen uit Moskou.

Het is een dynamische lijst. De volgorde van populariteit verandert dagelijks en de meest interessante tijd ligt nog voor ons. Volg de ontwikkelingen rond het Songfestival met ons!

Post je berichten onderweg

Onze nieuwste aanwinst van de Blogger testfaciliteit verbetert de ervaring van het bloggen onderweg. In deze versie hebben we het Dashboard ge-update zodat je je blog gemakkelijker kan instellen om nieuwe berichten via e-mail of je telefoon te plaatsen.

Door Posten via mobiel in te schakelen stel je je blog open voor allerlei spontane, live updates vanaf de locatie waar je je op dat moment bevindt. Verzeild geraakt in een situatie die je absoluut direct met de wereld moet delen? Zojuist een schitterend plaatje geschoten met je mobiel dat een fantastische toevoeging voor je blog zou zijn? Onze nieuwe mobiele dienst ondersteunt MMS en posten via E-mail waarmee Blogger nu de volledige mogelijkheid biedt om je blog te ‘mobilieren’.

Je kunt mobiel posten inschakelen door op het GSM icoontje naast een willekeurig blog op je Dashboard te klikken.


Vervolgens verschijnt er een code op je scherm die je via MMS naar go@blogger.com kunt sturen om je mobiel aan je blog te koppelen. (Op dit moment is de SMS optie enkel in de VS beschikbaar).


Je kunt posten via e-mail instellen door op het envelop icoontje naast een willekeurig blog op je Dashboard te klikken. Hierdoor verschijnt er een venster waarin je een geheim e-mailadres kunt aanmaken voor je blog. Alle berichten die je naar dit e-mailadres stuurt worden op je blog geplaatst en wanneer je foto’s als bijlage toevoegt verschijnen deze tussen de titel en het bericht.


iPhone tip: De iPhone ondersteunt geen MMS, dus om foto’s op je blog te plaatsen met de iPhone dien je posten via e-mail te activeren. (Raadpleeg de support van Apple voor hulp bij het instellen van e-mail op je iPhone)

Het is zelfs mogelijk om direct vanaf je mobiel een blog aan te maken. Volg hiervoor deze instructies. Achteraf kun je dit blog opeisen wanneer je weer achter je computer zit.

Dus ga direct aan de slag en maak je blog geschikt voor posten via MMS en E-mail. En als je tegen iets cools aanloopt, vertel het ons!

Verdien geld met je blog!

Misschien is het je al opgevallen maar een tijdje geleden is er een tabblad bijgekomen op de beheer pagina van jouw blog. De naam van het tabblad is ‘Te gelde maken’ wat in principe betekend: Geld verdienen met je blog is nu makkelijker dan ooit tevoren. (Je kunt deze link ook op jouw Dashboard vinden).

Via het tabblad ‘Te gelde maken’ kun je je aanmelden voor een AdSense account (of je Blogger blog aan een reeds bestaand AdSense account koppelen). Vervolgens kun je bepalen waar de advertenties op je blog moeten verschijnen en vanaf het moment dat de advertenties op jouw blog verschijnen je opbrengsten bijhouden. Door middel van een AdSense API kunnen we de informatie met betrekking tot je opbegrengsten direct ophalen uit je AdSense account zodat je je verdiensten rechtstreeks vanuit Blogger gemakkelijk kunt bijhouden.

Houd rekening met een aantal dagen verwerkingstijd voor nieuwe aanmeldingen en niet elke elk blog wordt goedgekeurd (klik hier voor meer informatie met betrekking tot de toelatings criteria voor Google AdSense). Meer informatie over het nieuwe tabblad ‘Te gelde maken’ kun je vinden in de Help sectie van Blogger.

Bruggen bouwen

Sinds Google Sketchup voor het eerst bekend werd in 2006, hebben we enorm genoten van de creativiteit waarmee mensen 3D modellen van allerlei dingen hebben gebouwd. Van een universiteitscampus naar meubels tot gemberkoekhuisjes. Daarom zijn we blij hierbij een nieuwe uitdaging aan te kunnen kondigen - de Google-wedstrijd 2009 Brugmodellering voor studenten!

Er zijn talloze voorbeelden van bruggen met de meest adembenemende architectuur, en we zijn ervan overtuigd dat jij een indrukwekkend voorbeeld van een plaatselijke, beroemde of een historische brug achter de hand hebt. Studenten in het hoger onderwijs komen in aanmerking voor deelname, en het is heel eenvoudig om mee te doen. Het enige wat je hoeft te doen is een model van jouw brug te bouwen in Google Sketchup, een geografische referentie in Google Earth te maken, en je inzending uploaden naar Google 3D modellen voor 15 juni.

Voor meer informatie kun je terecht op het Google SketchUp blog. We zijn erg benieuwd naar jullie inzendingen.