Posts

Posts uit juni, 2009 tonen

Google Chrome Clips

Voor diegenen van ons die leven en werken met het internet is de browser de ongeprezen held. Het is het belangrijkste stukje software op onze computer, maar krijgt zelden de erkenning die het verdient.

Vorig jaar september hebben we Google Chrome, onze eigen browser, gelanceerd om het web sneller, veiliger en gemakkelijker te maken. Sinds de lancering zijn we voortdurend aan het kijken hoe we de gebruikservaring kunnen verbeteren en hoe we Google Chrome verder kunnen ontwikkelen.

De resultaten waren zo goed dat we een aantal creatieve kunstenaars hebben uitgenodigd om korte filmpjes over Google Chrome te maken. Het was erg interessant om te zien op welke manier deze mensen de browser uitbeeldden. Sterker nog, we zijn zo opgetogen over hun creativiteit en uiteenlopende ideeën dat we besloten hebben ze te publiceren op dit YouTube-kanaal.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze geweldige animatie 'Jij En Je Browser', gecreëerd door artiest en illustrator Christoph Niemann.



Naast Christoph's video zijn er nog meer leuke korte filmpjes van Motion Theory, Steve Mottershead, Go Robot, Open, Default Office, Hunter Gatherer, Lifelong Friendship Society, SuperFad, Jeff&Paul, and Pantograph.

Veel plezier!

Disneyland Paris in Street View

Sinds kort kan iedereen Disneyland Paris in 3D bekijken en alle straten en gebouwen ontdekken. Terwijl het 3D-model gebouwd werd waren we op zoek naar manieren om deze virtuele ervaring nog verder uit te breiden. Street View is een van onze nieuwste technologieën en we zijn altijd op zoek naar nieuwe plaatsen om aan de groeiende lijst van bestemmingen zoals Amsterdam, Parijs en London, toe te voegen. Samen met Disney bedachten we dat Street View in Disneyland Paris een leuke en innovatieve manier zou zijn om deze plek virtueel te ontdekken.

Vorig jaar oktober opende Disneyland Paris zijn poorten extra vroeg voor onze Street View camera zodat we de magie van Disneyland Paris op straatniveau op de gevoelige plaat konden zetten. We reden langs verschillende attracties en zagen zelfs een aantal bekende Disney figuren. Kijk of jij Buzz Lightyear, Pluto en Baloo kunt ontdekken! Probeer ook de mapplet eens die we gemaakt hebben om je door het park te leiden.


Disneyland Paris is onze eerste aanwinst voor wat betreft een 'speciale collectie' in Frankrijk, we hopen nog meer interessante en moeilijk bereikbare plekken zoals circuits, kastelen en parken toe te kunnen voegen.


Disneyland Paris is het eerste pretpark in de wereld dat zichtbaar is op Street View en bevat zowel Disneyland Paris zelf als het Walt Disney Studios park:


Haal meer uit je zoekresultaten!

Veel mensen zijn al bekend met de verschillende mogelijkheden van Google.nl. Zo kun je behalve de alledaagse zoekopdrachten ook zoeken naar bijvoorbeeld munteenheden, rekensommen en filmtijden. Voor diegenen die nog niet bekend zijn met alle verschillende mogelijkheden, hebben wij hierbij een aantal op een rijtje gezet.

Behalve de alledaagse zoekopdrachten kun je nog veel meer uit je zoekresultaten halen. Wist je dat je bijvoorbeeld heel eenvoudig filmtijden kunt opzoeken met Google? Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op 'film groningen' zie je bovenaan de zoekresultaten een overzicht met aanvangsttijden verschijnen. Door de link 'meer info' onder aanvangsttijden te gebruiken vind je een compleet overzicht van waar en wanneer welke films de komende dagen draaien.


Ben je op zoek naar het weeroverzicht voor Amsterdam dan hoef je slechts te zoeken naar 'weer amsterdam'. Je kunt de zoekbalk ook gebruiken als rekenmachine en voor het omzetten van eenheden zoals inches naar centimeters, dollars naar euro's en mijlen naar kilometers.

Wanneer je met je Google-account ingelogd bent, kunt je zoekresulaten personaliseren met SearchWiki. Door SearchWiki te gebruiken kun je zelf de volgorde van zoekresultaten bepalen door deze te promoveren of te verwijderen en kun je heel eenvoudig opmerkingen toevoegen.


Een van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot Zoeken op het web vind je terug in Google Labs. Een van de nieuwste aanwinsten in Google Labs is Google Squared, dat je nu in het Engels kunt uitproberen. Met Google Squared krijg je een compleet overzicht aan zoekresultaten en kun je zelf bepalen wat je wilt zien door vierkanten toe te voegen of weg te halen.



Voor meer informatie over de speciale mogelijkheden waarmee je meer uit je zoekopdracht kunt halen nodigen we je van harte uit ons Helpcentrum te bezoeken.