Posts

Posts uit augustus, 2010 tonen

Verbeteringen in Google Agenda

In de komende dagen zul je een aantal veranderingen zien in Google Agenda waarmee het maken van afspraken gemakkelijker wordt. De aanpassingen zorgen ervoor dat de stijl van Google Agenda meer overeenkomt met onze andere applicaties, zo hebben we veelgebruikte informatie bovenaan geplaatst, de layout vereenvoudigd en een aantal functies toegevoegd.

Een nieuwe editor voor terugkerende afspraken
De oude interface voor terugkerende afspraken was onhandig en nam erg veel ruimte in op het scherm. Met de nieuwe editor zie je alleen een samenvatting van de terugkerende afspraak op de pagina met afspraakgegevens; wanneer je de afspraak wilt bewerken, kun je het venster gebruiken dat zich opent wanneer je het vakje voor "Herhalen" aanvinkt.



Een nieuwe functie voor het vinden van een tijd voor je afspraak
Je zult een nieuw tabblad zien op de pagina met afspraakgegevens waarmee het eenvoudiger is om een geschikt tijdstip te vinden voor de afspraak. Wanneer je vrienden of collega's je toestemming hebben gegeven om hun agenda te zien, dan kun je dit tabblad gebruiken om agenda's naast elkaar te leggen en te kijken of er misschien een conflict is met een andere afspraak. Voor Google Apps gebruikers is het goed om te weten dat je hierbij ook onze Google Calendar Connectors API kunt gebruiken om gegevens uit andere agenda services weer te geven.



Aanpassingen onder de motorkap
Omdat browsers en andere technologieën binnen en buiten Google zich verder ontwikkeld hebben, vonden we het nodig om een aantal aanpassingen in onze code te maken om bij te blijven. De zichtbare veranderingen zijn slechts het begin, we hebben verder een nieuw model voor hoe we agenda afspraken in de browser weergeven en een nieuw mechanisme om ervoor te zorgen dat afspraken om de juiste manier bewaard worden. We hebben speciale aandacht besteed aan de prestaties en samenhang. We hopen dat je op korte termijn zult merken dat de afsprakenpagina iets sneller opent dan tot nu toe het geval was.


Nieuw systeem voor reacties op Blogger

Reacties zijn een belangrijk onderdeel van het bloggen, het maakt van bloggen een conversatie in plaats van een monoloog. Om die reden zijn we blij dat we twee verbeteringen aan het systeem voor reacties op Blogger kunnen aankondigen: verbeterde spamfiltering en de mogelijkheid om alle reacties op je blog op één plek te bekijken.

Voor het verbeteren van de spamfiltering hebben we Google’s technologieën voor het filteren van spam geïntegreerd in Blogger's reactiesysteem. Sommigen van jullie zullen het nieuwe Reactie-tabblad zien (omdat we dit geleidelijk uitrollen zal nog niet iedereen dit zien). In het Reactie-tabblad vind je een tweede tabblad voor spam dat alle reacties laat zien die mogelijk spam zijn.


De reacties die je in de spam-inbox ziet zijn niet zichtbaar voor je lezers. Je kunt spam reacties permanent verwijderen door ze te selecteren en voor verwijderen te kiezen. Wanneer reacties onterecht als spam aangemerkt staan kun je dit aangeven door op 'Niet Spam' te klikken, vervolgens wordt het betreffende bericht uit je spamlijst gehaald en gepubliceerd op je blog.

Je kunt problemen met ons nieuwe spamsysteem melden door te klikken op de link ‘Problemen met spamfilter melden’ aan de onderkant van het 'Reactie | Spam' tabblad, of door ons Helpforum te bezoeken.

Naast het spamfilter hebben we op het 'Reactie | Gepubliceerd' tabblad een overzicht gemaakt van alle reacties die gepubliceerd zijn op je blog. Met dit nieuwe overzicht is het heel eenvoudig om nieuwe reacties op oude posts te vinden. Daarnaast kun je reacties selecteren en markeren als spam of verwijderen. Wanneer je een reactie als spam aanmerkt wordt deze meteen verwijderd van je blog. Je kunt reacties simpelweg verwijderen wanneer je graag het bericht graag in je overzicht wilt bewaren. Het modereren van reacties is ook verplaatst naar het Reactie-tabblad en is uitgebreid zodat je reacties kunt aanmerken als spam.

We hopen dat we met het verbeteren van het spamfilter en het nieuwe reactie-overzicht een goed begin hebben gemaakt met het verder verbeteren van reacties op Blogger en we hopen je dat je feedback met ons zult delen.

Blogger wordt 11!

Vorig jaar, toen Blogger 10 werd, hebben we dat gevierd met een hele rits leuke, kleine gadgets voor op de Blogger-blogs. Daarmee werd bloggen niet alleen nog leuker, maar wilden we ook de bloggers bedanken voor hun inzet en bijdrage de afgelopen jaren.

Dit jaar doen we weer wat anders om onze verjaardag te vieren: het eerste wereldwijde Blogger verjaardagsfeest waar Bloggers elkaar kunnen ontmoeten! Via Meetup Everywhere (website alleen in het Engels beschikbaar) kun je mede-bloggers in je dorp, stad of omgeving vinden die over hetzelfde bloggen, of dezelfde interesses hebben. Zet op onze verjaardag je eigen bijeenkomsten op, sluit je aan bij bestaande en ontmoet andere Bloggers. Elk Blogger-feest zal door ons worden voorzien van een downloadbaar pakket met feestbenodigdheden (party-hoedjes, naamkaartjes enzo).

Jouw uitnodiging:
Wat? Bloggers 11e verjaardag
Hoe? Geef je op voor een Meetup bij jou in de buurt
Waar? Overal waar je bent
Wie? Iedereen! Je weet nooit wie op komt dagen
Wanneer? Dinsdag 31 augustus 2010
RSVP: BloggerFiesta Meetup site

Hoe werkt het?
Alles wat je nodig hebt is terug te vinden op onze BloggerFiesta Meetup site. Kijk op de kaart om te zien of er al een Blogger-feestje bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Klik op de I’m Interested knop om je aan te melden voor een geplande party. Als je er zelf één wil organiseren, klik dan op Schedule a Meetup near you, onderaan de BloggerFiesta-site. En onthoud: geen enkel feest is te klein!

Je kunt ook de Meetup organisator worden voor een nieuw of gepland feest. Daarmee krijg je de mogelijkheid om de tijd en plaats van een feest te bepalen. En maak gebruik van de mogelijkheid om opmerkingen te plaatsen - daaarmee kun je vooraf aan het feest overleggen met de andere aanwezigen over wat jullie willen gaan doen, wat het thema moet zijn en wat allemaal niet meer. Jullie bepalen zelf wat je doet tijdens het Blogger verjaardagsfeest!

Wanneer je jouw invulling van Bloggers 11e verjaardag met anderen wilt delen kun je (hashtag #bloggerfiesta) op Twitter gebruiken, je foto's delen op Picasa met het label bloggerfiesta en je kunt natuurlijk een bericht op ons Helpforum plaatsen.