Posts

Posts uit september, 2010 tonen

Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen...

Soms is er gewoon geen gulden middenweg: je vindt iets geweldig of je hebt er een hartgrondige hekel aan. Spruitjes bijvoorbeeld. Of hedendaagse klassieke muziek. Of koriander. Ik doe mijn hele familie een groot plezier met mijn yoghurt-munt-knoflook-koriander-(geheim ingrediënt)-dip, behalve mijn schoonmoeder. Die eet naar eigen zeggen nog liever een stuk zeep.

Dit schijnt voor sommige mensen ook het geval te zijn met de conversaties in Gmail. Veel mensen vinden het fantastisch, maar sommige gebruikers zouden toch graag de mogelijkheid hebben om het uit te zetten. Persoonlijk vind ik de conversatieweergave geweldig: je Postvak IN is overzichtelijk en je komt niet om in 'Re:Re:Re:Re:'. Berichten die bij elkaar horen en de antwoorden die je daarop krijgt, ontwikkelen zich zoals een 'echt' gesprek ook zou doen.

Maar conversatieweergave is dus voor sommigen koriander. Lange tijd hebben we gezegd dat het juist een van de sterkste punten is van Gmail (dat vinden we nog steeds), en dat we het pas veranderen met Sint Juttemis of als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Maar de mening en suggesties van gebruikers zijn ontzettend belangrijk voor ons. Vandaar dat je vanaf gisteren de mogelijkheid hebt om conversatieweergave in- of uit te schakelen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Conversatieweergave en klik het vakje van je keuze aan. Op die manier kun je als gebruiker nog beter zelf bepalen hoe je Gmail werkt en je Postvak IN eruit ziet!

Gepost door Jules, het Gmail Team

Vernieuwde foto-layer op Google Maps

Bij Google vinden we het geweldig om foto's op de kaart te kunnen bekijken, en dit is vandaag vanaf vandaag nog makkelijker geworden. We hebben de foto-layer in Google Maps in een nieuw jasje gestoken zodat je eenvoudig kunt browsen wanneer je je favoriete plekken bezoekt:


Er zijn drie verbeteringen doorgevoerd in deze laatste update:
  • Als eerste hebben we verbeteringen aangebracht in de dichtheid van de foto's die worden weergegeven, zodat het makkelijker is om clusters van foto's op populaire plekken te zien. In de afbeelding hierboven kun je nu zien dat er veel meer foto's gemaakt zijn aan de kust dan in het binnenland.
  • Daarnaast hebben we de miniatuurafbeeldingen gedeeltelijk transparant gemaakt zodat de onderliggende kaart zichtbaar blijft en het eenvoudiger is om je te oriënteren. In het screenshot hierboven zijn de naamlabels voor de verschillende buurten nu veel beter leesbaar.
  • Als laatste laten we nu meer informatie zien wanneer je met je muis over een foto beweegt. Je kunt nu een grotere afbeelding van het miniatuur zien en de titel van elke afbeelding. Je hebt dus een kleine preview van hoe een foto eruitziet.
We horen natuurlijk graag wat jij vindt van deze verbeteringen, en je bent dan ook van harte welkom om je feedback met ons te delen in het Panoramio forum.

Een plek om alle nieuwe dingen van Google te vinden

Mocht je het idee hebben dat het lijkt alsof Google elke dag met een nieuw product of een nieuwe functie komt: dat hebben wij ook af en toe. Meestal houden we mensen op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen via ons Google Blog Netwerk, waar je meer dan 100 blogs kunt vinden over allerlei producten, beleidsvragen, projecten en nog veel meer.

Als je graag op de hoogte blijft van alle nieuwe dingen (of wat Google naast Zoeken op het web nog meer doet), dan kun je nu alles (in het Engels) vinden op Google New. Het idee is dat je met Google New een bron hebt waar je informatie kunt vinden over de laatste productontwikkelingen en features. Het is ontworpen om alle informatie die op de verschillende blogs staat te verzamelen, en we hopen dat je hiermee eenvoudig op de hoogte kunt blijven van alles wat we doen.


Het vereenvoudigen van ons privacybeleid

Lang, gecompliceerd en in advocatentaal - dat is wat de meeste mensen denken over privacybeleid, en met goede reden. Zelfs rekening houdend met het feit dat het juridische documenten zijn, zijn de meeste teksten over privacybeleid moeilijk te begrijpen.

Daarom zijn we bezig om Google's privacybeleid te vereenvoudigen en te updaten. Voor de duidelijkheid: we veranderen ons beleid niet, maar we willen het graag transparanter en begrijpelijker maken. Als een eerste stap zijn we bezig met twee verbeteringen:
  1. De meeste van onze producten en diensten vallen onder ons centrale Google Privacybeleid. Sommige producten hebben echter hun eigen toegevoegde beleid. Omdat het hierbij vaak om een herhaling gaat zullen we dit toegevoegde beleid voor twaalf van onze producten verwijderen. Deze veranderingen passen ook bij de manier waarop informatie gebruikt wordt tussen bepaalde producten - bijvoorbeeld, omdat contactpersonen gedeeld worden tussen services zoals Gmail, Talk, Agenda en Documenten, is het logisch dat deze diensten onder hetzelfde privacybeleid vallen.
  2. We vereenvoudigen ook het centrale Google Privacybeleid om dit gebruiksvriendelijker te maken. Dat doen we onder meer door overbodige onderdelen te verwijderen en de juridische stukken te herschrijven zodat deze beter te begrijpen zijn. Zo zullen we bijvoorbeeld de volgende zin verwijderen: "De gelieerde sites waarop onze services worden aangeboden, hebben mogelijk een ander privacybeleid en we raden u aan het bijbehorende privacybeleid door te lezen". Het lijkt immers duidelijk dat sites die geen eigendom van Google zijn, mogelijk hun eigen privacybeleid hebben.
Naast deze twee verbeteringen voegen we het volgende toe:
  • Meer inhoud aan een aantal Helpcentra voor onze producten, zodat mensen gemakkelijker informatie kunnen vinden over hoe men persoonlijke informatie beter kan beschermen; en
  • Een nieuwe pagina met Hulpprogramma's voor privacy in het Google Privacycentrum. Dit betekent dat al onze populaire Hulpprogramma's voor privacy straks op één plek beschikbaar zijn.
Deze updates van ons privacybeleid zullen over een maand, op 3 oktober, in werking treden. Het nieuwe privacybeleid is hier beschikbaar, en bij vragen is deze lijst met veelgestelde vragen erg behulpzaam. We hopen dat deze verbeteringen een stap in de goede richting zijn voor onze gebruikers.