Posts

Posts uit oktober, 2010 tonen

Voeg de juiste bedrijfsnaam toe aan je Google Places bedrijfsvermelding!

Met een gratis bedrijfsvermelding wordt je bedrijf op de Google zoekresultatenpagina en op Google Maps getoond waneer potentiële klanten naar relevante informatie zoeken. Maar bedrijfsvermeldingen worden regelmatig opgeschort omdat deze niet aan onze kwaliteitsrichtlijnen voldoen. In een driedelige blogserie bespreek ik de veelvoorkomende problemen met bedrijfsvermeldingen. In deze post ga ik in op problemen met de bedrijfsnaam van vermeldingen.


Geef een geldige bedrijfsnaam op
Het veld Bedrijf/instelling dient automatisch als je bedrijfsnaam, dus hier moet je je officiële bedrijfsnaam invoeren. De naam van je bedrijf die je in dat veld invult, moet overeenkomen met de officiële naam van je bedrijf, die je ook gebruikt op bijvoorbeeld je visitekaartje, bedrijfsbord of officieel briefpapier. Het is wel toegestaan om extensies zoals BV of Ltd weg te laten.

Omschrijvingen en zoekwoorden
Het is niet toegestaan om omschrijvingen of woorden aan je bedrijsnaam toe te voegen die relevant zijn voor je bedrijf. Boekenwinkel Kaft en Kaft, tweedehands boeken voldoen bijvoorbeeld niet aan de richtlijnen. Aanvullende informatie over je bedrijf kun je toevoegen door de betreffende categorie te kiezen. Je kunt bij het veld Beschrijving je bedrijf verder omschrijven door bijvoorbeeld de diensten die je verleent toe te voegen.

Locatie
Tenzij de officiële naam van je bedrijf een locatie bevat, mag je geen dorp, stad of andere geografische omschrijving aan je bedrijfsnaam toevoegen. Kaft Amsterdam en Kaft Plaza Winkelcentrum voldoen bijvoorbeeld niet aan onze richtlijnen. Gebruik het veld Adres en Plaats om de locatie van je bedrijf weer te geven. Het is ook niet nodig om locatiegerelateerde informatie toe te voegen aan je vermelding, aangezien ons systeem automatisch je adresgegevens gebruikt om de zoekopdrachten te bepalen die relevant zijn voor je vermelding. Mocht je bedrijf moeilijk vindbaar zijn of zich in een winkelcentrum bevinden, dan kun je aanwijzingen toevoegen in het veld Beschrijving.

Telefoonnummer en website
Het is niet toegestaan om telefoonnummers en URLs te vermelden in de bedrijfsnaam. Deze gegevens kunnen alleen in de velden worden ingevoerd die daarvoor bestemd zijn. Kaft 020-536227 en Kaft www.kaft.nl voldoen bijvoorbeeld niet aan onze richtlijnen.

Overmatig gebruik van hoofdletters en interpunctie
Het kan verleidelijk zijn om speciale karakters en hoofdletters te gebruiken in je vermelding om de aandacht te trekken. Helaas - dit is niet toegestaan. KAFT en !!*Kaft *!!** zijn voorbeelden van hoe het niet moet. Het gebruik van zowel hoofdletters als interpunctie in zowel bedrijfsnamen als adressen moet standaard zijn.

Meld je aan bij je Google Places account als je bedrijfsnaam niet aan onze richtlijnen voldoet. Daar kun je de nodige wijzigingen doorvoeren en voorkomen dat je vermelding opgeschort wordt. Voor verdere vragen over onze richtlijnen, bezoek ons Google Maps helpforum.

Veiligheid boven alles

Postbezorgen is nooit zonder risico en gevaar geweest. Maar het had ook wel iets: dagen achter elkaar op je pony over de prairies van het Wilde Westen galopperen om de post te bezorgen. En dat Wilde Westen heette niet voor niets Wild. Daarom droegen de postbezorgers van de Pony Express ook altijd een revolver bij zich, want de Daltons, Billy the Kid en Jesse James lagen altijd klaar om de postzakken met waardevolle/waardeloze inhoud te jatten.

Ach ja, andere tijden. De manier waarop mensen met elkaar communiceren is dankzij de telefoon en internet behoorlijk veranderd en grotendeels geautomatiseerd. Dat betekent jammer genoeg niet dat de Daltons, Billy’s en Jesses met pensioen zijn: die zijn ook geautomatiseerd.

Vooral het soort berichten, waarvan je denkt dat ze werkelijk door een vriend zijn gestuurd (zoals deze, in het Engelstalige forum), zijn verraderlijk en laten precies zien waarom account-kapers op ‘goede’ Google-accounts uit zijn: mensen vertrouwen hun vrienden. Als ik een bericht zou krijgen van spammyspamspam@gmail.com, denk ik natuurlijk wel dertig keer na voordat ik het überhaupt open. Maar als het mailtje afkomstig is van iemand die ik ken, heb ik veel minder reden om het te wantrouwen.

Met je Google account kun je natuurlijk meer dan alleen Gmail gebruiken. Mijn eigen account geeft me toegang tot mijn vakantiefoto’s in Picasa, mijn blogs bij Blogger, documenten, digitale agenda en ga zo maar door. Het zou dus een kleine ramp betekenen als mijn account gekaapt zou worden met als doel het dolspammen van mijn vrienden.

Voor de duidelijkheid: e-mailen en documenten, foto’s et cetera opslaan op je Google account is in principe ontzettend veilig en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je Gmail en je account niet worden misbruikt of overgenomen. Piraten en accountkapers rekenen echter op de argeloosheid (en slechte gewoontes) van de gemiddelde internetgebruiker. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de meestgebruikte methodes die kapers hanteren om accounts over te nemen.

- Hergebruik van wachtwoorden. Je gebruikt je Google-gebruikersnaam en wachtwoord om op een andere site een account aan te maken. Als die site wordt gehackt, is het een fluitje van een cent om met dezelfde inloggegevens bij je Google account te kunnen.
- Malware. Je gebruikt een computer waar malware op terecht is gekomen. Dit kan ervoor zorgen dat je wachtwoord wordt gestolen terwijl je het typt (zgn. keylog) of uit je cachegeheugen.
- Phishing. Je beantwoordt een bericht dat doet alsof het van een betrouwbare organisatie afkomstig is en waarin gevraagd wordt naar je inloggegevens.
- De voordeur staat open. Je gebruikt een makkelijk te raden wachtwoord (voornaam + geboortejaar, ‘henk1967’) of het antwoord op je veiligheidsvraag is eenvoudig te raden (‘pizza’ bij ‘wat is je favoriete gerecht?’)

Het is dus ontzettend belangrijk om een moeilijk te raden, uniek wachtwoord te gebruiken. Niet alleen voor je Google-account, maar ook voor sociale netwerken, internetbankieren, webwinkels enzovoort. Natuurlijk werken wij er ook hard aan om de beveiliging up-to-date te houden (link in Engels). Daarnaast geven we in het Helpcentrum tips om van je account een veilig bastion te maken. De belangrijkste zijn:

- Gebruik unieke wachtwoorden en doe niet aan hergebruik
- Verander dat unieke, moeilijk te raden wachtwoord regelmatig
- Reageer nooit op e-mails, websites die niet van Google zijn of telefoontjes waarin naar je inloggegevens wordt gevraagd. Google vraagt nooit in e-mails naar het wachtwoord van je Google-account!

En ten slotte is het een goed idee om regelmatig je computer te controleren op virussen en de herstelopties regelmatig bij te werken. Mocht het toch onverhoopt fout gaan, dan kunnen die instellingen het verschil maken tussen een ongewild afscheid van je account of een blij weerzien.


Bewerkt door Jules - Het Google Team
Originele post door Priya Nayak, Consumer Operations, Google Accounts

Panoramio Stats: Waar worden mijn foto's bekeken?

Panoramio is een gemeenschap waar je foto's kunt delen voor bepaalde locaties. Foto's die geüpload worden naar Panoramio zijn te zien op de website zelf, en andere plekken zoals Google Earth en Google Maps.

We zijn blij aan te kunnen kondigen dat onze gebruikers nu gedetailleerde statistieken kunnen bekijken in hun Panoramio account. Denk aan Panoramio stats als een foto-specifieke versie van Google Analytics voor Panoramio - met andere woorden, een krachtige web analytics tool waarmee je de populariteit van je foto's kunt meten. Met deze nieuwe feature kun je de sites volgen van waar je foto's zijn bekeken in duidelijke en intuïtieve rapporten.



Deze statistieken zijn nu beschikbaar voor elke fotograaf en geven gedetailleerde informatie over elke foto. Bijvoorbeeld, een rapport over de laatste 30 dagen kan worden uitgesplitst per verwijzend domein zodat fotografen kunnen zien hoe vaak hun foto's bekeken werden op Panoramio, Google Earth, Google Maps, en via Panoramio’s Widget API.

Daarnaast helpt Panoramio Stats je bij het identificeren van je meest recent bekeken en meest populaire foto's, en laat u weten over de nieuwe verwijzende sites, zodat je de recente online activiteit rond je foto's kunt bijhouden en uitzoeken welke soorten, stijlen of genres van jouw foto's het meeste interesse opleveren

Zoals altijd horen we graag wat je van deze verbetering vindt, laat het ons weten in het Panoramio Forum.