Posts

Posts uit november, 2010 tonen

Zet je bedrijf speciaal voor de feestdagen op de kaart!

De dagen worden korter, de nachten guurder en op straat vermengt de geur van zelfgemaakte erwtensoep zich met die van haardvuren: het is weer bijna december. Als je over straat loopt, hoor je van alle kanten flarden van Sinterklaasliedjes en overal fonkelen lichtjes. Het Heerlijk Avondje en daarna de Kerstdagen betekenen natuurlijk drukke dagen in de winkelstraten en - als het goed is - drukke verkoopdagen voor winkeliers. Met Google Places kun je je bedrijf op de kaart zetten en ervoor zorgen dat je online goed te vinden bent: wel zo handig voor de feestdagen!

Je kunt het simpel houden door alleen je bedrijfsnaam, contactgegevens en bedrijfscategorie te vermelden. Maar je kan het natuurlijk ook uitgebreider aanpakken door openingstijden, productinformatie en foto’s en video’s toe te voegen. Zorg er in ieder geval voor dat je bij ‘Beschrijving’ een goede omschrijving van je bedrijf geeft en dat je vermelding aan onze kwaliteitseisen voldoet.

Ga nu aan de slag en zorg ervoor dat je helemaal voorbereid de decemberdrukte te lijf gaat! Maak een Google Places account aan en creëer een vermelding voor je bedrijf. Met onze handleiding ben je snel klaar en als het goed is, wordt je onderneming al binnen 12 uur op Google Places weergegeven. Als je nog vragen hebt, stel deze dan op het Google Maps helpforum.

Hoe meer zichtbaarheid, hoe beter. Dat geldt zeker voor de donkere decembermaand, want om dingen te vinden terwijl alleen de maan door de bomen schijnt en al je makkers wild razen, is natuurlijk niet eenvoudig. Of het nu gaat om een pop met vlechtjes in het haar, een snoezig jurkje kant en klaar, drie kaatseballen in een net of een letter van banket: met Google Places kom je altijd uit waar je moet zijn!
 

Volg 9 december het Google Places webinar!

Hierbij willen we jullie uitnodigen voor het gratis Google Places webinar op 9 december van 10:30-11:30, een online seminar over Google Places. Tijdens dit webinar zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

* wat is Google Places precies?
* hoe kan ik een bestaande vermelding claimen?
* hoe kan ik een bedrijfsvermelding creëren?
* aan welke richtlijnen moet mijn vermelding voldoen?
* hoe kan ik problemen met mijn vermelding oplossen?
* de overige functies van Google Places
* tips voor de optimale vermelding!

Tijdens dit interactief webinar kun je al je vragen aan een Google Places specialist stellen via de chat-functie. Ook na de presentatie is er tijdens de vraag- en antwoordsessie gelegenheid om vragen te stellen, die vervolgens besproken zullen worden.

Meld je aan voor het webinar op onze WebEx site. Met onze VoIP technologie hoef je niet in te bellen met een telefoonlijn, maar je hebt wel functionerende geluidsprekers of een koptelefoon nodig. Een microfoon is niet nodig. Als je nog vragen hebt, dan kun je ze op het Google Maps helpforum stellen.

We zien je graag 9 december om 10:30 online voor het webinar!


Vijf nieuwe thema's in Gmail

Manu: Ha Jules, hoe is het? Ben je al moe van de thema's in Gmail?
Jules: Nou ja, moe, dat niet, maar...
Manu: Een paar nieuwe thema's zouden natuurlijk altijd welkom zijn.
Jules: Precies! Zijn ze een beetje prettig in de omgang?
Manu: Euhm... prettig in de omgang? Ik heb hier een soort stroboscoop-achtergrond die de hele tijd knippert en...
Jules: Oh, nee, auw! Ogen! Pijn! Geen knipperlichten alsjeblieft - ik wil gewoon mijn e-mail kunnen lezen.
Manu: Maar natuurlijk. Wat dacht je dan van dit thema in fluorescerend groen met lichtrode letters en bruine accenten?
Jules: Nou, dat werkt ook niet echt, want ik ben namelijk rood-groen kleurenblind. Ik zie mijn berichten niet op deze manier.
Manu: Maar dan heb ik hier het thema dat je zoekt: elke keer als je een link probeert aan te klikken, springt die weg! Leuk en interactief!
Jules: Alsjeblieft zeg, ik wil gewoon iets bruikbaars. Als ik iets game-achtigs wil, kan ik Hoogste Score gebuiken, als ik iets mooi fluorescerends wil, dan gebruik ik Glanzend, als ik stripfiguurtjes wil hebben in mijn Postvak In, dan kies ik het Zoozimps-thema. Heb je niet iets heel simpels?
Manu: Geen probleem; wat denk je van deze thema's? Meer basic kan het niet. Gewoon, simpel, eenvoudig Zwart en Wit.












Jules: Geweldig! Wat een rust. Precies wat ik nodig heb voor mijn overvolle Postvak In.
Manu: Mooi zo. Heb je trouwens toevallig een Android-telefoon?
Jules: Jep.
Manu: Dan vind je dit Android-thema vast leuk. Wat denk je ervan?















Jules: Heel leuk - een paar afbeeldingen, maar niet te opdringerig. Heb je nog meer?
Manu: Rustgevende boomtoppen? Heel erg zen.















Jules: Alsof ik drie koppen groene thee heb gedronken... ik hoor het ruisen van de bladeren bijna. Heb je toevallig ook iets dat wat meer ambachtelijk is?
Manu: Eens even kijken. Hier: Gmail gemaakt met markeerstiften, heel onprofessioneel.
















Jules: Cool! Deze houd ik voorlopig.
Manu: Een uitstekende keus! Ik laat het je weten als ik weer nieuwe thema's heb - die kun je dan trouwens, net als deze thema's, vinden onder Instellingen > Thema's.


Foutje in Google Maps? Geef het aan ons door!

Is er iets in jouw buurt veranderd? Een nieuwe straat of parkeerplaats? Kan een routebeschrijving beter? Laat het ons dan weten!

We werken hard aan het verbeteren van de kwaliteit van onze kaarten en hopen dat jullie ons hierbij willen helpen door problemen bij ons te melden. Eerder moest dit via TeleAtlas, onze kaartenleverancier, maar nu kan dit eenvoudig in Google Maps zelf.

Klik hiervoor op de link ‘Een probleem melden’ in de rechterbenedenhoek van een kaart of routebeschrijving en er komt een venster tevoorschijn. Je kunt de markering selecteren en deze verplaatsen naar de precieze plaats waar je een melding van wilt maken. Vervolgens kun je in het venster het element kiezen waarvan je een melding wilt maken: een straat, adres of iets anders. Daarna licht je je melding toe in het vakje eronder en klik je op de knop ‘Probleem melden’. Fluitje van een cent!

Het kan een paar maanden duren voordat je melding verwerkt is, maar je ontvangt een e-mail zodra het zo ver is. Lees hier meer over en bekijk de video hieronder! 



Foutje in Google Maps? Geef het aan ons door!

Instant Voorbeelden

Met Google Instant zie je resultaten net zo snel als je typt, maar je zoekopdracht stopt daar niet. Wanneer je de resultaten ziet, klik je op het voor jou meest relevante zoekresultaat om die site te bezoeken. Dat baseer je hoogstwaarschijnlijk op de informatie in de resultatenpagina, zoals de titel, de URL of de beschrijving van een site. We proberen onze resultaten constant te verbeteren zodat het eenvoudiger wordt om de juiste pagina te kiezen tussen alle zoekresultaten. We denken dat we een enorme stap vooruit maken door snapshots van websites in onze zoekresultaten te laten zien - een nieuw soort visueel zoekresultaat dat wij Instant Voorbeelden noemen, en waarmee je nog sneller het juiste resultaat kunt kiezen.

Met Instant Voorbeelden krijg je een overzicht van een zoekresultaat en daarbij worden de meest relevante onderdelen aangegeven om het vinden van de juiste pagina zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het enige dat je hoeft te doen om het te gebruiken, is op het vergrootglas naast de titel van een zoekresultaat te klikken. Het uitgebreide overzicht van het zoekresultaat verschijnt dan aan de rechterkant. Daarna hoef je slechts met je muis over een resultaat te bewegen om een voorbeeld te bekijken. Mocht je geen muis gebruiken bij het zoeken, dan kun je ook naar een resultaat navigeren en vervolgens je pijltjestoetsen gebruiken om de voorbeelden te bekijken.

De voorbeelden bieden een nieuwe manier om zoekresultaten te beoordelen, waardoor je beter kunt vinden wat je zoekt. Een aantal voordelen op een rijtje:
  • Snel en eenvoudig zoekresultaten vergelijken - Een visuele vergelijking van zoekresultaten helpt je bij het vinden van het beste resultaat. Je kunt daarbij makkelijk door de voorbeelden bladeren om te kijken welke pagina je het beste lijkt.
  • Markeren van inhoud - op een pagina kan je zoekterm in oranje worden weergegeven, zodat je meteen ziet waar die staat en of dat hetgene is wat je zocht
  • Voorproefje van de webpagina - Paginavoorbeelden laten je zien hoe de layout van een pagina eruitziet voordat je op het resultaat klikt. Zoek je bijvoorbeeld een afbeelding, grafiek, kaart of lijst? Kijk of je deze terug kunt vinden in het voorbeeld.
Vanaf het moment dat we begonnen met de ontwikkeling van Instant Voorbeelden, waren we ervan doordrongen dat het alleen nut heeft als het bliksemsnel zou zijn. Nog niet zo lang geleden duurde het soms twintig of dertig seconden voordat je een afbeelding gedownload had, en zelfs vandaag de dag kan het laden van een website vier of vijf seconden duren. Met Instant Voorbeelden zorgen we ervoor dat we de index van het hele web doorzoeken om relevante resultaten te vinden. Daarbij bepalen we welk deel van een webpagina relevant is voor jouw zoekteerm en vervolgens voegen we de gevonden informatie toe aan de resultatenpagina waarop het resulterende voorbeeld is te zien. Dit hele proces duurt, hou je vast, minder dan een tiende van een seconde! Nadat je op het vergrootglas hebt geklikt, laden we de voorbeelden voor de andere resultaten alvast in op de achtergrond zodat je hier doorheen kunt bladeren zonder te wachten.

Afijn, genoeg over voorbeelden, binnenkort kun je de echte voorbeelden zelf uitproberen. Deze nieuwe functie wordt op dit moment uitgerold en wordt in de komende dagen beschikbaar in meer dan 40 talen.


Spraakgestuurd zoeken van Google doet zijn intrede in Nederland

Hier volgt een testje voor Nederlandstaligen. Wat is sneller: ‘pannenkoekenrestaurant’ zeggen, of deze zoekopdracht letter voor letter intypen?

Spreken is de meest natuurlijke manier om een mobiele telefoon te bedienen. Het is sneller en eenvoudiger dan typen. Spraakgestuurd zoeken voor Google, dat internationaal ook wel bekend staat als Google Voice Search, werd aanvankelijk ontwikkeld voor de talen Engels, Mandarijn en Japans. Later maakten we deze functie beschikbaar voor sprekers van het Koreaans, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Tsjechisch, Pools, Russisch en Turks. En vandaag kunnen we met gepaste trots de introductie van een Nederlandstalige versie bekendmaken.

Ons doel is om spraakgestuurd zoeken aan te bieden aan sprekers van talloze talen. Voor het toevoegen van elke taal en elk dialect hanteren we een uiterst rigoureus proces. Met de rechtstreekse hulp van moedertaalsprekers voor elk land zijn we wekenlang bezig met het verzamelen van gesproken uitingen om taalspecifieke ondersteuningsmodellen voor spraakgestuurd zoeken te kunnen creëren. We vragen onze assistenten om populaire zoekopdrachten voor te lezen in hun moedertaal binnen tal van geluidsomstandigheden, zoals in restaurants, drukke straten en auto’s. Daarnaast stellen we voor elke taal een vocabulaire samen dat uit ettelijke honderdduizenden herkenbare woorden bestaat. Dat is geen eenvoudige opgave, maar we vinden het enorm leuk om te doen.






Beschikbaarheid
De manier waarop je met spraakgestuurd zoeken van Google aan de slag kunt, is afhankelijk van je mobiele telefoon. Als Android 2.1 of hoger op je toestel draait en een pictogram in de vorm van een microfoon op je zoekvenster wordt weergegeven, hoef je alleen maar het pictogram aan te tikken om een zoekopdracht in te kunnen spreken. Als dit niet het geval is, dan kun je op Android Market zoeken naar de toepassing Voice Search en deze vervolgens op je telefoon installeren.

Om Google Mobile App for iPhone te krijgen, zoek je op ‘Google Mobile App’ in de App Store of klik je op deze link. Als je Google Mobile App al hebt geïnstalleerd, kun je spraakgestuurd zoeken voor Google activeren door de nieuwe talen in het instellingsvenster van deze toepassing te selecteren.

Raadpleeg voor meer informatie http://www.google.nl/mobile. Selecteer daarbij je land onderin het scherm.

Gepost door Mark, Het Google Team