Posts

Posts uit december, 2011 tonen

Iets terugdoen in 2011

Nu Kerstmis eraan komt, is het een mooie tijd om een update te geven over een aantal donaties die we doen aan organisaties die zich inzetten voor onderwijs, technologie en de bestrijding van moderne slavernij.

STEM-onderwijs en onderwijs voor meisjes
Wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (Science, Technology, Engineering and Math: STEM) kunnen jonge mensen belangrijke nieuwe kansen bieden. Daarom financieren we 16 programma's op dit gebied, waaronder Citizen Schools in Boston en Generating Genius in het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn organisaties die een rijkere leerervaring bieden aan achtergestelde kinderen. In Nederland ondersteunen we African Leadership Academy geeft prestatiebeurzen aan jonge, talentvolle vrouwen van over het hele continent, en het Afghan Institute of Learning geeft lees- en schrijfles aan vrouwen en meisjes op het platteland van Afghanistan. Organisaties zoals deze gebruiken onze financiële bijdrage om meer dan 10.000 meisjes in ontwikkelingslanden te helpen.

Zelfontplooiing door technologie
De ondernemingsdrift en creativiteit van de 15 initiatieven die we in deze categorie ondersteunen, heeft ons versteld doen staan. Ze gebruiken internet, open-sourceprogramma's en andere technologische platforms om gemeenschappen te bereiken, betere toegang tot informatie te bieden en hardnekkige problemen op te lossen.

Zo helpt Vittana geldschieters leningen te geven aan veelbelovende studenten in ontwikkelingslanden. Code for America moedigt talenten uit de webindustrie aan om hun vaardigheden te delen in de publieke sector, waar zij projecten ontwikkelen die de transparantie verbeteren en betrokkenheid van burgers vergroten. En Switchboard werkt samen met lokale mobiele providers om medisch personeel in Afrika te helpen door netwerken op te zetten en gratis communicatie aan te bieden.

Strijden tegen slavernij en mensenhandel
Moderne slavernij is een miljardenindustrie die het leven van meer dan 27 miljoen mensen kapotmaakt. Daarom steunen we verschillende organisaties die samenwerken om dit probleem aan te pakken. Zo vormen in India de International Justice Mission (IJM), The BBC World Service Trust, Action Aid en Aide et Action een nieuw partnerschap dat samenwerkt met lokale overheden om gedwongen tewerkstelling te stoppen. Dit doen ze door eigenaren te identificeren, mishandeling vast te leggen en mensen te bevrijden en therapie en werktraining te bieden. Onze ondersteuning zal ook helpen de reikwijdte vergroten van hulpmiddelen als de Slavery Footprint calculator en de door Polaris Project ontwikkelde National Trafficking Hotline.

De in Nederland gevestigde organisaties La Strada International en Not For Sale worden in dit kader ook ondersteund.

Meer informatie over deze organisaties en hoe je kan helpen, vind je op onze site Google Gives Back 2011.



Deze donaties, die een gezamenlijke waarde van 40 miljoen dollar hebben, zijn slechts een deel van wat we jaarlijks aan liefdadigheid doen. Gedurende het jaar heeft Google meer dan 115 miljoen dollar gedoneerd aan verschillende non-profitorganisaties en academische instellingen wereldwijd. Onze systeemeigen steun (met programma's zoals Google Grants en Google Apps for Education die gratis producten en services leveren aan organisaties die daarvoor in aanmerking komen) bedroeg meer dan een miljard dollar. Via ons jaarlijkse organisatiebrede evenement GoogleServe en gerelateerde programma's hebben verschillende Googlers al meer dan 40.000 uur van hun tijd vrijwillig gedoneerd.

Het jaar is bijna voorbij en ik ben geïnspireerd door alles wat de ontvangers van onze steun dit jaar hebben bereikt. Ik kijk dan ook uit naar wat ze in 2012 gaan doen!


Topbijdrager Ralf

Zoals je in mijn vorige blogpost hebt kunnen lezen, willen we graag een aantal Topbijdragers van Google aan jullie voorstellen. Topbijdragers zijn mensen die zich vrijwillig op de Google helpforums inzetten om andere gebruikers te helpen en om hun enthousiasme over Google-producten te delen met anderen. Onze Topbijdrager van het Webmaster- en AdSense-forum, Ralf, gaat zich in het eerste deel van deze blogserie voorstellen.

Hoe ben je Topbijdrager geworden?
Dat is al weer een tijd geleden - oktober 2006 - toen ik een aantal vragen had over Google aangepast zoeken. Eerst kwam ik zelf met een aantal vragen op het forum, later ging ik wat vragen van anderen beantwoorden. Ik ben al een paar jaar als Topbijdrager op het Webmaster-forum actief, het AdSense-forum pas sinds kort toen Jacintha als Google gids op het forum in beeld kwam. Ik was wel in een eerdere versie van het forum actief destijds met een voormalige Google AdSense-gids.

Wat vindt je er leuk aan om Topbijdrager te zijn?
Ik zie het als een leuke bezigheid, dat analytische. Vaak staat het probleem dat een gebruiker heeft niet expliciet in een bericht. Dan moet je zelf ontcijferen wat het probleem is en hier een oplossing op bedenken. Daarnaast kun je er heel interessante informatie uit halen waar je zelf ook wat aan hebt. Je komt vaak vragen tegen waar je zelf van kunt leren en hoe je die informatie weer kunt toepassen. Ook leer je hoe je zelf bepaalde problemen kunt voorkomen en oplossen. Vooral als het gaat over een boeiend onderwerp, dan is het juist leuk om erover te leren. De nadruk ligt bij mij op het oplossingsproces.

Je bent afgelopen september naar de wereldwijde bijeenkomst van Topbijdragers in het Googleplex in Mountain View geweest. Kun je hier wat meer over vertellen?
Verbazingwekkend! Circa 700 foto’s genomen! Heel wat vrouwen wilden een foto van mij nemen - of met mijn T-shirt met het opschrift ‘I don’t need Google, my wife knows everything’!




Op de dag van aankomst hebben we onder het genot van een drankje andere Topbijdragers en Googlers ontmoet - veel bekende gezichten, maar nu elkaar in levende lijve gezien. Op de eerste dag van de bijeenkomst hebben we veel ‘bekende Googlers’ ontmoet, een presentatie gevolgd over het nieuwe Google Productforums platform en productdemonstraties bijgewoond. Op de tweede dag zijn we naar het hoofdkantoor van Google geweest - het Googleplex. Hier hebben we een sessie gevolgd over de producten die we als Topbijdragers ondersteunen, een sessie gehad met de Nederlandse Google gidsen, een rondleiding gekregen en gewinkeld bij de Google Store. Alles zat erop en eraan en 's avonds weer terug voor een sociale bijeenkomst. Zoiets kan alleen bij een bedrijf als Google.

Wat is je favoriete Google-product? Waarom?
Google Maps in combinatie met satelliet view en Street View. Ideaal om een trip of vakantie te plannen - scheelt altijd extreem veel zoekwerk ter plekke!


De Topbijdragers van Google

Als je onze helpforums weleens hebt bezocht met een vraag of feedback over onze producten, dan heb je waarschijnlijk antwoorden van onze Topbijdragers gezien. Maar wie zijn deze bijdragers? Hoe worden ze geselecteerd? En hoe kun je er zelf een worden?

Wie zijn onze Topbijdragers?
Topbijdragers zijn vrijwilligers op de Google helpforums die zich inzetten om andere gebruikers te helpen en om hun enthousiasme over Google-producten te delen met anderen. Zij posten regelmatig in onze forums, waarbij ze andere gebruikers helpen met hun vragen over onze producten. Topbijdragers beschikken over een uitstekende productkennis en gaan op een leuke manier met andere gebruikers om.

Wat is het voordeel als je een Topbijdrager bent?
Voor Topbijdragers is de status van Topbijdrager een vorm van erkenning van hun expertise en kennis. Voor Topbijdragers bestaat er verder de mogelijkheid om de voortdurende ontwikkelingen van onze producten bij te houden door functies vooraf te testen. Ze kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met Google medewerkers. Daarnaast biedt dit programma de mogelijkheid om kennis te maken met andere gebruikers en Topbijdragers met dezelfde interesses en expertise.

Wereldwijde bijeenkomst van Topbijdragers
Tot slot ontvangen Topbijdragers uitnodigingen voor evenementen die door Google worden georganiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de wereldwijde bijeenkomst van Topbijdragers afgelopen september in het Googleplex in Mountain View, de Verenigde Staten. Op de bijeenkomst waren meer dan 250 Topbijdragers uit de hele wereld aanwezig. Meer dan 40 product-forums waren vertegenwoordigd in meer dan 20 talen.

Op de bijeenkomst konden onze Topbijdragers ingenieurs van Google ontmoeten die demonstraties van verwachte functies gaven, wat een unieke kans was om feedback te geven en vragen te stellen. Het was ook de perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen.



Onze Topbijdragers uit Nederland en België die de bijeenkomt hebben bijgewoond


Hoe word ik een Topbijdrager?
Je kunt Topbijdrager worden door andere gebruikers in het forum actief te helpen. De antwoorden van potentiële Topbijdragers zijn altijd nuttig, accuraat, behulpzaam en vriendelijk. Zo worden antwoorden verkozen tot 'Beste antwoord', wat je kans vergroot om in aanmerking te komen. Daarom is het belangrijk dat je een antwoord post dat het probleem van de gebruiker zo goed mogelijk oplost. Een Google medewerker kan contact met je opnemen als deze vindt dat je een goede Topbijdrager zou kunnen zijn.

Binnenkort zullen een aantal van onze Topbijdragers zich hier op het blog voorstellen, waarbij ze zullen uitleggen hoe het voor hen allemaal is begonnen en waarom het voor hen nu een hobby is geworden.


Nieuwe look voor YouTube

Of het nu gaat om je favoriete sportmomenten, dance battles, make-uplessen, wetenschappelijke experimenten of films, op YouTube vind je ontzettend veel fantastische dingen. Daarom trekt YouTube dagelijks meer dan drie miljard views. En steeds vaker is er achter elke leuke video een interessant kanaal te vinden. Vorige maand kondigden we al aan dat er meer kanalen op YouTube te vinden zullen zijn. Op deze manier willen we het eenvoudiger voor je maken om de beste video's te vinden en op de hoogte te blijven van nieuwe uploads.

Vandaag introduceren we een nieuw ontwerp voor videokanalen en steken we de homepage in een nieuw digitaal jasje. Hierdoor wordt je YouTube-ervaring op drie punten verbeterd:

1. Een nieuwe homepage
De homepage van YouTube vormt je springplank naar een zee van informatie en entertainment. Om je in staat te stellen om meer uit YouTube te halen, maken we het eenvoudiger voor je om direct vanaf de homepage leuke kanalen te vinden en volgen:
Jouw YouTube Guide - Met de YouTube Guide kun je de homepage van YouTube aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Om hiermee van start te gaan, moet je je aanmelden of eerst een YouTube-account aanmaken. Vervolgens kun je aanbevolen kanalen raadplegen, de feed van je homepage aanpassen en zelfs je YouTube-account koppelen aan Google+ en Facebook, zodat je de video's kunt zien die je vrienden delen.
Verbeterde feed op de homepage - De nieuwe feed op de homepage vormt nu het middelpunt van de homepage.

2. Gebruiksvriendelijkere en aanpasbare kanalen
We introduceren een nieuw ontwerp voor videokanalen dat draait om wat voor gebruikers het belangrijkste is: het vinden van de beste video's. Aangezien iedereen die video's uploadt weer andere doelen voor ogen heeft, hebben we nieuwe kanaalsjablonen ontwikkeld. Hiermee kunnen we beter voorzien in je behoeften, of je nu één video per week uploadt of duizenden video's voor je volgens publiceert. Je kunt je nu opgeven om dit kanaal te testen. Meer informatie hierover vind je in ons Helpcentrum.

3. Een nieuw jasje
Om de nieuwe ontwerpen voor de homepage en videokanalen optimaal op elkaar af te stemmen hebben onze volledige website in een nieuw jasje gestoken. Vandaag introduceren we een overzichtelijkere en gebruiksvriendelijkere versie van YouTube met een harmonieuze grijze achtergrond, grotere miniatuurweergaven van video's en een gestroomlijnde pagina voor het bekijken van video's.


(De video is in het Engels)