Posts

Posts uit juli, 2012 tonen

Web Lab: de magie van internet tot leven gebracht

Stel, je hebt inspiratie nodig. Uit wetenschappelijke hoek duikt er iets interessants op. Geheel onverwacht. En dit was net de inspiratie die je nodig had.

Wetenschap en techniek kan mensen inspireren en dat willen we koesteren. Dit is ook het idee achter een nieuwe tentoonstelling die we vandaag lanceren, online en in het Science Museum in Londen. Wereldwijd hopen we te inspireren door mensen de magie van internet te laten zien en te laten beleven.


Web Lab (beta) is een experiment dat bestaat uit vijf fysieke installaties (experimenten) opgebouwd in het Science Museum in Londen. Niet alleen vanuit het museum zelf kun je interactief bezig zijn met deze installaties, maar vanaf elke plek waar ook ter wereld. Daarvoor ga je naar chromeweblab.com. Het mag duidelijk zijn dat Web Lab een ongebruikelijk terrein betreedt: je kunt het museum namelijk altijd bezoeken, ongeacht de openingstijden en je locatie. De tentoonstelling is open voor iedereen, wereldwijd en online.

Elk van de vijf installaties - Universal Orchestra, Data Tracer, Sketchbots, Teleporter en Lab Tag Explorer - laten een moderne webtechnologie binnen Chrome zien en gaan dieper in op IT-vraagstukken. Het experiment Universal Orchestra bijvoorbeeld, dat WebSockets gebruikt om in real time samen te werken. Mensen wereldwijd maken online samen muziek en spelen op speciaal voor dit doeleinde gemaakte instrumenten in het Science Museum.

Ontdek dit en andere nieuwe experimenten online of in het Science Museum in Londen (gratis toegang) en laat ons weten wat je ervan vindt. De naam zegt het al, Web Lab is een lab waar geëxperimenteerd wordt. We willen blijven verbeteren en inspireren en jouw feedback kan ons daarbij helpen.

En nu: proost op de nieuwste internetuitvindingen!

Geplaatst door Jayme Goldstein, Product Marketing Manager, Chrome, namens het Web Lab-team

Chrome & Apps: Jouw internet, overal

Toen de browser Google Chrome voor het eerst gelanceerd werd, gebruikten veel mensen nog één enkele computer. Nu maken de meeste mensen gebruik van meerdere computers, of van een smartphone of tablet. Met die trend in het achterhoofd, willen we jou als gebruiker een consistente ervaring op het web bieden. Een ervaring die op je gebruik is afgestemd, zodat je op al je apparaten dezelfde ervaring hebt bij het browsen. In februari hebben we Chrome voor Android gelanceerd, de standaard browser op Nexus 7, een krachtige nieuwe tablet.

Vanaf nu kun je Google Chrome ook gebruiken op je iPhone en iPad. Door in te loggen bij Chrome, heb je zo op elk apparaat je openstaande tabs en documenten direct bij de hand. Zo kun je dus makkelijk wisselen van desktop, laptop, smartphone en tablet.


‘Living the cloud’
Een moderne browser is nodig voor een gemakkelijk online leven. Maar het is slechts een ingrediënt. We blijven investeren in het bouwen van cloud-applicaties die veel mensen elke dag weer opnieuw gebruiken.

Het middelpunt van de cloud is Google Drive - een plek waar je kunt creëren, delen, samenwerken en al je documenten kunt bewaren. Twaalf weken geleden hebben we Drive gelanceerd en in deze twaalf weken hebben meer dan 10 miljoen gebruikers zich aangemeld. We hebben meer mogelijkheden geïntroduceerd, waaronder offline bewerken van Google-documenten en een Drive app voor je iPhone en iPad. Google Drive is ook naadloos geïntegreerd in Chrome OS en geschikt voor Mac, Windows, Chrome OS, Android en iOS en maakt het nog makkelijker om vanaf elke plek in de cloud te werken.
Going Google
Met de hulp van Chrome en de groei van Google apps ontdekken gebruikers nieuwe manieren om sneller te werken, contact te maken met anderen en toegang krijgen tot hun informatie. Ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Dit is nou wat we noemen 'Going Google'. En dit zijn niet alleen individuele gebruikers. Ook scholen, overheidsinstellingen en bedrijven - groot en klein - 'are going Google'.

Het is een spannende tijd voor huidige en toekomstige online mogelijkheden. Om te vieren dat onze reis in volle vaart doorgaat, kijken we graag nog eens terug naar de evolutie die Chrome heeft doorgemaakt.


Gepost door Sundar Pichai, SVP, Chrome & Apps

Fietsroutes nu ook beschikbaar in Nederland en België!





Bewerk fietsroutes en voeg gegevens toe met Google Map Maker