Posts

Posts uit april, 2013 tonen

Inhuldiging wereldwijd te volgen via YouTube


Eerder deze week vertelden we al over wenswereldwijd.nl, de website waarmee Nederlanders in het buitenland hun gelukswens aan het Koningspaar kunnen overbrengen. Maar er staat meer op het programma. Want dankzij de NOS en YouTube kan iedereen in de wereld op 30 april volgen wat er gebeurt in Nederland.   


Live stream op YouTube
Er zijn maar liefst 750.000 Nederlanders in het buitenland. En los van deze groep hebben ook buiten onze landsgrenzen veel mensen interesse in de koningshuizen. Zo keken er twee jaar geleden tientallen miljoenen mensen wereldwijd naar de live stream van de koninklijke bruiloft in het Verenigd Koninkrijk. Daarom is het goed nieuws dat de NOS het mogelijk maakt om via YouTube hun uitzending te volgen. Mensen in het buitenland kunnen de uitzending bekijken via het Koningshuis-kanaal van de NOS. Binnen Nederland is de stream te volgen via NOS.nl.


Oranjekaart
Google heeft daarnaast een Oranjekaart ontworpen samen met het Nationaal Comité Inhuldiging, waarop in een oogopslag te zien is welke festiviteiten plaatsvinden in het gehele koninkrijk, inclusief de in de Caraïben gelegen bijzondere gemeenten Saba, Sint Eustatius en Bonaire, en de in het Caraïbische gebied gelegen landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De kaart is beschikbaar via de website MijnDroomVoorOnsLand.nl. Een groot aantal Nederlandse gemeenten heeft hiervoor praktische informatie aangeleverd over aanvangstijden, toegangsprijzen en locaties van festiviteiten.



Google+ Hangouts
Eerder gaven we al aan dat wij samen met een aantal Nederlandse ambassades een serie van Google+ Hangouts verzorgen, waarbij ambassades via Google+ videogesprekken kunnen laten zien wat er lokaal gebeurt.

Deze gesprekken zijn online te bekijken via MijnDroomVoorOnsLand.nl, YouTube, en KPN Konings TV. Daarnaast tonen we de Hangouts op 13 grote TV-schermen in het land, die ook door KPN zijn geplaatst.

Daardoor kan Nederland op drie momenten via Google+ Hangouts meekijken met de Nederlandse gemeenschap op alle continenten. We schakelen door de tijdzones heen met onder andere Shanghai, alwaar de imposante Pearl Tower de lucht oranje verlicht. Maar ook met Dakar, waar een Senegalese rapper een Koningsrap ten gehore brengt. Met New Delhi, waar een speciale dansvoorstelling plaatsvindt, en met Paramaribo, waar men van een groots Oranjeontbijt geniet. Hierdoor verbinden wij Nederlanders wereldwijd, met de inzet van Google+ Hangouts.

Tim van de Rijdt, namens Google Nederland

Google verbindt Nederlanders op 30 april


We hebben de handen ineen geslagen met het Nationaal Comité Inhuldiging en het ministerie van Buitenlandse Zaken om alle Nederlanders, in binnen- en buitenland, te verbinden rondom de troonswisseling op 30 april. Met een aantal initiatieven gaan we zoveel mogelijk van de 750.000 Nederlanders in het buitenland in contact met brengen met de feestvierders in ons land.


Felicitaties via Google Maps
Via wenswereldwijd.nl kunnen Nederlanders in het buitenland hun gelukswensen aan het Koningspaar overbrengen op een speciale kaart van Google Maps. De wens kan een foto of korte tekst zijn. Niet-Nederlanders die een band hebben met ons land kunnen via de Engelstalige versie een wens posten: wishesworldwide.com.

Bekende artiesten als DJ Armin van Buuren, wielrenner Thomas Dekker, sprinter Churandy Martina en dirigent Jaap van Zweden hebben al een wens verstuurd.



Met het posten van hun persoonlijke wensen is de website vandaag in gebruik genomen door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, internetondernemer Ben Woldring van het Nationaal Comité Inhuldiging en directeur Pim van der Feltz van Google Benelux. Minister Ploumen wenste het koningspaar een welvarend handelsland toe. Ben Woldring gaf aan te hopen op een creatief en innovatief land met volop ruimte voor jonge ondernemers.


Van links naar rechts: Pim van der Feltz, Ben Woldring en Lilianne Ploumen


Google+ Hangout
Nederlanders in het buitenland verbinden we ook nog op een andere manier met de festiviteiten die op 30 april plaatsvinden. Google verzorgt samen met een aantal Nederlandse ambassades namelijk een serie van Google+ Hangouts, waarbij ambassades via Google+ videogesprekken kunnen laten zien wat er lokaal gebeurt. Deze gesprekken zijn online te bekijken via onder andere MijnDroomVoorOnsLand.nl en via YouTube. Ook worden de Hangouts getoond op 13 grote TV-schermen in het land, die door KPN zijn geplaatst.

Heeft u zelf familie of vrienden in het buitenland wonen en wilt u bijvoorbeeld samen de kroning bekijken? Dan kunt u ze uitnodigen voor een Hangout
via deze link.

Tim van de Rijdt, namens Google Nederland

Google+ Reacties nu ook op Blogger


Het lezen van en reageren op reacties kan een van de waardevolste aspecten van bloggen zijn: je bouwt er niet alleen een betere band met je lezers mee op, maar het kan je ook inspireren tot het schrijven van nieuwe blogberichten. De uitdaging ligt meestal in het volgen van alle discussies rondom je content, zowel op sociale netwerken zoals Google+ als op je eigen website. Maar dat maken we vanaf nu een stuk eenvoudiger.

Voortaan kun je Google+ reacties ook op je blog weergeven. Zodra je deze functie hebt ingeschakeld via je Blogger-dashboard, kun je profiteren van een aantal belangrijke voordelen:

Bekijk alle reacties op je blog en op Google+ op één plaats

Als je nu de reacties op je blog doorkijkt, zie je de activiteiten van rechtstreekse bezoekers en van mensen die je content bespreken op Google+. Bijvoorbeeld: als er op Google+ een openbare discussie wordt gevoerd over een van je artikelen, verschijnen die reacties en antwoorden ook onder je blog. Op die manier heb je interactie met meer lezers, allemaal op één plaats. 


Help lezers reageren en contact houden met hun kringen

Je bloglezers kunnen er nu voor kiezen openbaar te reageren of hun reactie alleen te delen met hun kringen op Google+. En als ze door blogreacties bladeren, kunnen ze ervoor kiezen om ze allemaal te bekijken, alleen de beste reacties, of alleen de reacties van mensen in hun kringen.

In alle gevallen krijgen jij en je lezers alleen de reacties te zien waarvoor je de toegangsrechten hebt. Door mensen dit soort keuzemogelijkheden te bieden, worden hun deelacties niet alleen specifieker, maar het kan ook leiden tot meer blogverkeer.

Als je aan de slag wilt met Google+ Reacties, ga je naar het tabblad 'Google+' in je Blogger-dashboard en vink je 'Google+ reacties inschakelen' aan. (Oudere reacties blijven gewoon zichtbaar in de nieuwe widget.) Je kunt ook naar het officiële Google-blog en Blogger Buzz gaan om Google+ Reacties in actie te zien.

Veel plezier met reageren!

Gepost door +Yonatan Zunger, hoofdingenieur

Sterrennacht voert lijst aan van Google Art Project


Vandaag is het World Art Day, ongeveer twee jaar sinds de introductie van het Google Art Project. Ter ere van dit tweede lustrum en van onze partners, groot en klein, traditioneel en modern, nemen we een kijkje naar de interactie tussen mensen en online kunst.  

Het internet brengt schilderijen tot leven, en het lijkt erop dat de Sterrennacht van onze eigen Van Gogh het werk is dat bezoekers van het Art Project het meest bewonderen. Het afgelopen halfjaar was dit de meest bekeken gigapixel - een schilderij dat in een extreem hoge resolutie wordt weergegeven, zodat kijkers kunnen inzoomen tot op het niveau van de fijnste penseelstreek. Hoewel niets kan wedijveren met het in levende lijve bewonderen van een schilderij, blijkt dat de mogelijkheid om een kunstwerk tot op dit minutieuze detail te raadplegen kijkers aanmoedigt om het langer te bestuderen. Bezoekers besteden gemiddeld één minuut aan het bekijken van een schilderij op de website van het Art Project, vergeleken met minder dan 20 seconden in een museum (volgens verschillende onderzoeken).

De Sterrennacht is tevens het schilderij dat is opgenomen in het grootste aantal gebruikersgalerieën, waar mensen hun eigen virtuele kunstcollectie kunnen samenstellen en met anderen delen. Op ons platform zijn maar liefst 40.000 kunstwerken te bewonderen, en sommige daarvan zijn overvalste evergreens. De meest gewilde werken zijn, in volgorde van populariteit:

Van Gogh: De slaapkamer
Manet: In de serre
Bruegel (de Oude): Oogst op het land
Van Gogh: Zonnebloemen
Holbein (de Jonge): De ambassadeurs
Böcklin: Het dodeneiland

Gebruikersgalerieën trokken zelfs meer kijkers dan een specifieke kunstenaar of een speciaal schilderij. Tot nu toe zijn er 360.000 galerieën gemaakt, waarvan er 14.000 publiekelijk via internet toegankelijk zijn. In het kader van Wereldkunstdag vroegen we een aantal van onze partners om op te treden als curator van hun eigen kunstegalerie. Als je benieuwd bent hoe de kunstselecties van acht museumdirecteuren eruit zien, moet je beslist hier kijken.

Het internet stelt gebruikers in staat om verschillende genres op een en dezelfde locatie te verkennen. Binnen het Art Project zijn meer dan 30 verschillende kunstvormen naast elkaar te bewonderen, van olie op doek tot meer dan 5.000 objecten in de vorm van zijde, beeldhouwwerken en meubels. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je Braziliaanse straatkunst naast een Botticelli aantreft.

Veel partners die een kunstcollectie hebben bijgedragen, kozen er tevens voor om hun museum aan Street View toe te voegen. Bezoekers besteden gemiddeld twee minuten aan het verkennen van het interieur van museumgebouwen en het bekijken van de geëxposeerde werken. Het Witte Huis is de Street View-locatie die bezoekers van het Art Project het meest verkenden. En geeft ze eens ongelijk. Wie komt er nu dagelijks in het Witte Huis over de vloer? Street View biedt ons een zeldzaam kijkje in een wereldberoemd gebouw dat ook een enorme kunstcollectie behuist.

Met meer dan 200 partners in 43 landen blijven we ernaar streven om miljoenen professionals, studenten, beginners en amateurs toegang tot kunst te bieden. Daarom zullen we vandaag op onze G+ pagina een kersverse lezing verzorgen in onze reeks van Art Talks. Deze lezingen hebben ten doel om kunstliefhebbers zich online te laten informeren door kunstexperts. Meld je hier aan voor een Hangout met het Metropolitan Museum of Art in New York over het thema ‘Multimedia in the arts’ op Wereldkunstdag.

Gepost door Amit Sood van het Google Cultural Institute

Regel je digitale nalatenschap met Inactive Account Manager

Niemand houdt ervan om over de dood na te denken — zeker niet als het om onze eigen dood gaat. Toch is het voor de dierbaren die je achterlaat belangrijk om plannen te maken voor wat er moet gebeuren als je er niet meer bent. Daarom introduceren we een nieuwe functie waarmee je Google op een eenvoudige manier kunt laten weten wat er met je digitale nalatenschap moet worden gedaan wanneer je komt te overlijden of niet langer in staat bent om je account te gebruiken.

We noemen deze functie Inactive Account Manager. We weten dat dit misschien geen geweldige naam is, maar je treft deze functie aan op de pagina met instellingen voor je Google-account. Hiermee kun je ons laten weten wat we met je Gmail-berichten en gegevens van andere Google-diensten moeten doen als je account om de een of andere reden inactief wordt.

Zo kun je ervoor kiezen om je gegevens na een bepaalde periode van inactiviteit te laten verwijderen — na drie, zes, negen of twaalf maanden. Je kunt ook vertrouwde contactpersonen selecteren die in dat geval jouw gegevens voor sommige of alle van de volgende diensten zullen ontvangen: +1’s, Blogger, contacten en kringen, Drive, Gmail, Google+ profielen, pagina’s en streams, Picasa Web Albums en YouTube. Voordat onze systemen actie ondernemen, zullen we je eerst waarschuwen. Hiertoe sturen we een SMS-bericht naar je mobiele telefoon en een e-mailbericht naar het secundaire adres dat je tijdens de registratie opgaf.

We hopen dat deze nieuwe functie je in staat zal stellen om je digitale nalatenschap tot in de puntjes te regelen, op een manier die je privacy en veiligheid beschermt en het leven van de dierbaren die je achterlaat er een stuk eenvoudiger op maakt.

Andreas Tuerk, productmanager

Vechten tegen mensenhandel


Mensenhandel, drugshandel en wapenhandel hebben één ding met elkaar in gemeen: deze illegale activiteiten zorgen overal ter wereld voor conflicten, instabiliteit en onderdrukking. Hiervan heeft mensenhandel misschien nog wel de meest schadelijke impact. Jaarlijks jagen criminele netwerken bijna 21 miljoen mensen de slavernij in. Met deze handel gaat een omzet van minimaal 32 miljard euro gemoeid. De laatste Google Ideas-top in de zomer van 2012 stond in het teken van het in kaart brengen en ontmantelen van illegale netwerken. Tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk dat het verbinden van hulporganisaties via een wereldwijd netwerk voor informatie-uitwisseling hen zou kunnen helpen om patronen in illegale activiteiten te ontwaren en slachtoffers van mensenhandel effectiever te ondersteunen. Vandaag ontvingen het Polaris Project, Liberty Asia en het in Amsterdam gevestigde La Strada International de Global Impact Award van Google. Deze prijs gaat gepaard met een gift van 3 miljoen dollar om dit idee in de praktijk te brengen. Samen met onze giften uit 2011, komen onze bijdragen aan initiatieven in de strijd tegen mensenhandel inmiddels uit op 14,5 miljoen dollar.

Met de Global Impact Awards wil Google ondersteuning bieden voor non-profitorganisaties die innovatieve oplossingen in hun werkgebied introduceren. In december 2012 introduceerden we het Global Impact Awards-programma om nieuwe ideeën te financieren die op grote schaal kunnen worden toegepast. Tijdens de Google Ideas INFO-top kwamen technologen, managers en mensen met unieke persoonlijke ervaringen — waaronder voormalige wapenhandelaars en slachtoffers van mensenhandel — bijeen om criminele netwerken te bestuderen en manieren te vinden om ze een halt toe te roepen. De fundamentele vraag tijdens deze discussie was of het mogelijk zou zijn om lokale en nationale hulpdiensten in alle delen van de wereld met elkaar te verbinden via een datagestuurd netwerk in een gezamenlijke poging om het web van mensenhandel te onttakelen.




Sindsdien hebben we met het Polaris Project, Liberty Asia en La Strada International samengewerkt om dit idee in de praktijk te brengen. Deze organisaties bieden hulpverlening aan slachtoffers in nood in de Verenigde Staten, de Mekong Delta-regio in Vietnam en in Europa. Het nieuwe Global Human Trafficking Hotline Network stelt hen in staat om over de grenzen heen te opereren voor het verzamelen van gegevens van lokale hotlines, het uitwisselen van best practices en het formuleren van strategieën voor het bevechten van mensenhandel. Via dit netwerk analyseren de organisaties veel voorkomende patronen om manieren te vinden om deze illegale handel uit te bannen en slachtoffers te beschermen. Om hen te helpen om deze data effectiever te delen en analyseren en daar in real time op te reageren, haalde Palantir Technologies de banden met het Polaris Project aan door zijn platform voor data-integratie en gegevensanalyse gratis beschikbaar te stellen. Daarnaast biedt Salesforce.com ondersteuning voor de centrale hotline van het Polaris Project en de internationale uitbreiding van zijn opsporingsinfrastructuur.

Door de krachten te bundelen, kunnen deze organisaties meer slachtoffers van mensenhandel helpen en de wereldwijde discussie rond dit vraagstuk aanzwengelen door een schat aan bruikbare informatie uit te wisselen. Op deze manier kan het netwerk precies nagaan welke campagnes het effectiefst zijn, in welke sectoren er wereldwijd sprake is van een opleving in slavernij en of het terugdringen van moderne slavernij in een bepaald land resulteert in een opleving daarvan in de naburige landen.


In de Verenigde Staten heeft het Polaris Project gegevens verzameld op basis van meer dan 72.000 gesprekken met hotlines. Dit biedt lokale en nationale organisaties die tegen mensenhandel vechten beter inzicht in de dynamiek van deze vorm van criminaliteit. Momenteel is er nog geen database met gegevens van wereldwijde hulpdiensten beschikbaar, maar dat hoeft niet zo te blijven. Duidelijke internationale strategieën, verbeterde samenwerking en een adequate uitwisseling van informatie zullen het mogelijk maken om slachtoffers effectiever te ondersteunen, gerichter tegen mensenhandel op te treden en een gefundeerde beleidsvorming mogelijk maken. We kunnen een einde maken aan deze moderne slavernij. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken!


Gepost door Jared Cohen, directeur van Google Ideas en Jacquelline Fuller, directeur van Google Giving

De internationale Webmaster Academy

Sinds de lancering van de Webmaster Academy in het Engels, in mei 2012, is de site al meer dan 1 miljoen keer bekeken.

De Webmaster Academy is gebouwd met als doel webmasters te begeleiden bij het maken van geweldige sites die goed presteren in de zoekresultaten. Het is een prima programma voor beginnende webmasters maar ook aanbevolen voor de ervaren gebruikers die meer willen leren over geavanceerde onderwerpen.

We zijn dan ook trots aan te kunnen kondigen dat vanaf vandaag de Webmaster Academy beschikbaar is in 20 talen van het Japans tot het Nederlands! Je kan de Webmaster Academy gemakkelijk vinden via Google’s Webmaster Central.

Zoals altijd zijn we benieuwd naar je ervaringen en feedback, daarvoor ben je van harte welkom op het Webmaster Forum.

Gepost door Giacomo Gnecchi Ruscone, Search Quality