Posts

Posts uit augustus, 2013 tonen

Veelgestelde vragen over rel="author"

Met Auteurschap kunnen gebruikers nuttige informatie ontdekken door inhoud uit te lichten van auteurs die ze mogelijk interessant vinden. Als u een auteur bent, kunt u gebruikers helpen uw inhoud te vinden door u aan te melden voor Auteurschap. Bovendien kunnen gebruikers op uw auteursvermelding klikken om andere artikelen te bekijken die u heeft geschreven of om u te volgen op Google+. Zo eenvoudig is het! Maar er zijn zoals altijd wel een aantal gevorderde vragen die we graag willen beantwoorden... :)


Auteurschap in zoekresultaten van een van mijn collega’s, John Mueller

Wanneer lezers op op de auteursvermelding in de zoekresultaten te klikken, krijgen ze meer artikelen en een Google+ profiel te zien

Actuele vragen over Auteurschap
1. Op wat voor soort pagina's is Auteurschap toepasbaar?
Goede vraag! U kunt de kans vergroten dat we auteurschapsinformatie voor uw site weergeven, door alleen auteurschapmarkeringen te gebruiken op pagina's die aan de volgende criteria voldoen:
  • De URL/pagina bevat één artikel (of vervolgversies van het artikel) of één inhoudsitem van dezelfde auteur. Dit betekent dat de pagina geen lijst met artikelen of een doorlopend bijgewerkte feed mag bevatten. Als er regelmatig een andere auteur op de pagina wordt weergegeven, is de annotatie niet meer nuttig voor gebruikers en is de kans kleiner dat deze wordt weergegeven.
  • De URL/pagina bestaat voornamelijk uit inhoud die is geschreven door de auteur.
  • Er wordt een duidelijke auteursvermelding op de pagina weergegeven waarin wordt vermeld dat de auteur het artikel heeft geschreven en deze persoon dezelfde naam gebruikt als in zijn Google+ profiel.
2. Kan ik een bedrijfsmascotte als auteur gebruiken en een annotatie met dit auteurschap laten weergeven in de zoekresultaten? Voor mijn ongediertebestrijdingsbedrijf wil ik graag schrijven als 'De rattenvanger van Hamelen'.
Het staat u vrij artikelen te schrijven zoals u dat zelf wilt: uw gebruikers kunnen uw idee wellicht uitstekend waarderen. Wat een auteurschapsannotatie in de zoekresultaten betreft, toont Google liever de naam van een echte persoon die de inhoud heeft geschreven. Op die manier geeft een auteurschapsannotatie beter aan dat een zoekresultaat het perspectief van een persoon is, waardoor de tekst geloofwaardiger voor gebruikers is.
Omdat we met deze functionaliteit echte mensen willen laten zien, moet u de auteurschapsmarkering koppelen aan het profiel van een individu en niet aan de Google+ pagina van een bedrijf.
3. Als ik Auteurschap gebruik voor artikelen die beschikbaar zijn in verschillende talen, zoalsvoorbeeld.com/en/artikel1.html voor het Engels en voorbeeld.com/fr/artikel1.html voor de Franse vertaling, moet ik dan een link naar twee afzonderlijke Google+ profielen van de auteurs in beide talen toevoegen?
In uw scenario zouden beide artikelen:
voorbeeld.com/en/artikel1.htmlen
voorbeeld.com/fr/artikel1.htmlnaar hetzelfde Google+ profiel moeten verwijzen in de voorkeurstaal van de auteur.
4. Is het mogelijk twee auteurs voor één artikel toe te voegen?
In de huidige zoekinterface voor gebruikers ondersteunen we maar één auteur per artikel, blogbericht, enzovoort. We zijn nog op zoek naar de ideale oplossing voor onze gebruikers wanneer meerdere auteurs worden vermeld.
5. Hoe kan ik voorkomen dat Google auteurschapsgegevens weergeeft?
De snelste manier om een auteurschapsannotatie te voorkomen, is ervoor te zorgen dat het Google+ profiel van de auteur niet vindbaar is in de zoekresultaten. Als u uw profiel wel in de zoekresultaten wilt houden, kunt u profiel- of bijdragerslinks naar de website verwijderen, of de markering verwijderen zodat die geen link meer vormt met uw profiel.
6. Wat is het verschil tussen rel=author en rel=publisher?
Met rel=publisher kan een bedrijf één identiteit ontwikkelen door de bedrijfswebsite (vaak de startpagina) te koppelen aan de Google+ pagina van het bedrijf. Met rel=author kunnen individuen (auteurs dus) hun afzonderlijke artikelen op een URL of website aan hun Google+ profiel te koppelen. Hoewel rel=author en rel=publisher beide linkrelaties zijn, zijn ze in feite volledig onafhankelijk van elkaar.
7. Kan ik Auteurschap gebruiken voor de vastgoedvermeldingen of productpagina's op mijn site wanneer een van mijn medewerkers de beschrijving heeft aangepast?
Auteurschapsannotaties zijn nuttig voor gebruikers omdat ze aangeven dat de pagina de mening of analyse van een echte persoon over een onderwerp bevat. Omdat vastgoedvermeldingen en productpagina's niet echt op perspectieven of analyses georiënteerd zijn, raden we u in deze gevallen af Auteurschap te gebruiken. Een artikel over producten dat extra commentaar en inzichten biedt, zoals 'Camera X of camera Y: een productvergelijking op de Veluwe', zou wel Auteurschap kunnen bevatten.
Heeft u nog andere vragen, ga dan naar het Webmasterforum om antwoorden te vinden of uw vragen zelf te stellen.

Geschreven door Maile Ohye, Developer Programs Tech Lead

Handmatige acties tegen webspam bekijken in Webmaster Tools

We proberen voor onze gebruikers spam te verwijderen uit de zoekresultaten. Dit doen we niet alleen door onze webspamalgoritmen te optimaliseren, maar ook door handmatig actie te ondernemen bij schendingen van onze kwaliteitsrichtlijnen. Veel webmasters willen weten of er een handmatige webspamactie is uitgevoerd voor hun sites. Daarom introduceren we vandaag een nieuwe functie die daarbij kan helpen. De viewer voor handmatige acties in de Webmaster Tools geeft informatie weer over handmatige webspamacties die rechtstreeks effect hebben op de positie van een site in de zoekresultaten van Google. Wilt u deze functie proberen, ga dan naar Webmaster Tools en klik op de link 'Handmatige acties' bij 'Zoekverkeer'.

U krijgt waarschijnlijk het bericht te zien dat er geen handmatige webspamacties zijn gevonden Uit een recente analyse van onze index bleek dat minder dan 2% van alle door ons waargenomen domeinen handmatig verwijderd is vanwege webspam. Als u het bovengenoemde bericht te zien krijgt, is er geen handmatige actie zoals een verwijdering of rechtstreekse positieverlaging (degradatie) toegepast op uw site.

Als uw site tot de minderheid behoort waarvoor we wel een handmatige spamactie hebben uitgevoerd, is de kans groot dat we dit al hebben gemeld in Webmaster Tools. We blijven deze meldingen nog steeds weergeven, maar u kunt nu ook een live controle uitvoeren via onze interne webspamsystemen. Dit is wat u te zien kunt krijgen als Google een handmatige actie onderneemt tegen een specifiek gedeelte van een site vanwege 'door gebruikers gegenereerde spam'.



In dit voorbeeld ziet u dat de actie niet voor de hele site geldt, maar dat er een 'gedeeltelijke overeenkomst' is. Een gedeeltelijke overeenkomst betekent dat de actie alleen van toepassing is op een specifiek gedeelte van een site. In dit geval heeft de webmaster het probleem dat andere mensen spam achterlaten op mattcutts.com/forum/. Door dit veelvoorkomende probleem op te lossen, kan de webmaster niet alleen de positie van zijn forum in de zoekresultaten van Google verhogen, maar ook de ervaring van zijn gebruikers verbeteren. Klik op de link 'Meer informatie' voor nieuwe bronnen voor het oplossen van problemen.

Zodra u de schendingen van de kwaliteitsrichtlijnen van Google heeft verholpen, is de volgende stap een verzoek tot heroverweging indienen. Met deze nieuwe functie is het indienen van verzoeken tot heroverweging een stuk eenvoudiger en efficiënter geworden. Wanneer u nu naar de pagina voor verzoeken tot heroverweging gaat, kunt u controleren of er handmatige acties zijn uitgevoerd voor uw site. U hoeft alleen een verzoek tot heroverweging in te dienen als er een handmatige actie is toegepast op uw site. Als er een webspam probleem wordt gemeld dat u moet oplossen, kunt u dat rechtstreeks vanaf de pagina 'Handmatige acties' doen door op 'Een beoordeling aanvragen' te klikken.

De viewer voor handmatige acties is een veel gevraagde functie die we nu hebben toegevoegd. We hopen dat deze functie een geruststelling vormt voor de overgrote meerderheid van de webmasters die zich geen zorgen hoeft te maken. Voor het kleine aantal mensen met echte webspam problemen die ze moeten aanpakken, hopen we dat deze nieuwe informatie de oplossing van het probleem versnelt. Als u vragen heeft, kunt u het Helpforum voor webmasters bezoeken of onze 'Kantooruren' (In het Engels) bekijken.

Geplaatst door Matt Cutts, Distinguished Engineer

Google ondersteunt project datajournalistiek Villamedia

Deze week opent Villamedia de gereedschapskist. Vanaf heden is het mogelijk om in 11 videolessen meer te leren over datajournalistiek.

Dimitri Tokmetzis, een bekende datajournalist, heeft in samenwerking met Villamedia een online cursus opgezet die voor iedereen toegankelijk is. Hierin legt hij in heldere bewoordingen de grondbeginselen uit van datajournalistiek. Van het vinden van data tot het visualiseren en het gebruiken van tools als Fusion Tables. Dit laatste is een instrument waarmee je grote hoeveelheden data kunt omzetten naar een duidelijke visualisatie, zoals hier gedaan werd door The Guardian in haar analyse van het aantal doden in de strijd in Irak. Of, zoals The Bay Citizen, dat in kaart brengt waar in San Francisco ongelukken gebeuren.



Wij ondersteunen dit initiatief vanuit Google, omdat we zien dat het enthousiasme onder vaak jonge programmeurs en journalisten voor datajournalistiek groot is. En we hopen dat dit project ertoe bijdraagt dat het kunnen werken met grote datasets een vanzelfsprekende vaardigheid wordt voor een nog grotere groep journalisten.

Begin vandaag nog met les 1, met de voor de hand liggende titel: Wat is datajournalistiek?

Mark Jansen, hoofd communicatie Google Nederland