Posts

Posts uit augustus, 2014 tonen

RISE Awards: maak jongeren enthousiast voor beta-vakken

Technologie en de jeugd zijn belangrijk voor de toekomst. Op het moment zijn er echter te weinig jongeren die de mogelijkheid of aanmoediging krijgen om relevant onderwijs te volgen, terwijl het juist van groot belang is om ze tijdens de middelbare school kennis te laten maken met informatica en ze te steunen een computeropleiding te beginnen.

Google heeft daarom de RISE Awards in het leven geroepen. Met schenkingen tussen de $15,000 en $50,000 steunen we organisaties overal ter wereld die meisjes en ondervertegenwoordigde minderheden stimuleren om informaticaopleidingen te volgen. Onze RISE-partners hebben als doel om jongeren te inspireren, onderwijzen en enthousiast te maken voor informatica via buitenschoolse activiteiten.

In 2014 ontvingen 42 organisaties RISE Awards, waaronder het Nederlandse VHTO dat een prachtige wedstrijd opzette, Digibattle. Hierdoor gingen talloze middelbare scholieren in ons land enthousiast aan de slag met het bouwen van hun eigen apps. De projecten verschilden van het opzetten van programmeerclubs in Europa tot jongeren kennis laten maken met web development tijdens een zomerkamp in Afrika. In april kwamen alle partners samen tijdens een wereldwijde conferentie waar de nadruk lag op het uitwisselen van ideeën en samenwerkingen opzetten tussen de organisaties.

Volgend jaar willen we weer samenwerken met enthousiaste organisaties. Je kunt je organisatie tot en met 30 september 2014 hier aanmelden. Voor meer informatie over de voorwaarden kun je terecht op onze website.

Gepost door Mark Jansen, namens Google Nederland

Ontdek je omgeving met Google Maps

De beste tips voor een nieuwe hotspot in de buurt of het dichtstbijzijnde restaurant op vakantie zijn nu binnen handbereik met Google Maps. Vanaf deze week kan iedereen, op plekken waar dit beschikbaar is, met de knop ‘Verkennen’ zich een echte kenner wanen van onbekende steden, of nieuwe ideeën opdoen in zijn eigen wijk met de Google Maps-app voor Android en iOS.


Met de ‘Verkennen’-knop kun je niet alleen te weten komen wat er in de buurt te doen is, maar ook hoe ver je moet lopen of rijden naar de plek van bestemming. De suggesties zijn gebaseerd op het tijdstip en op het weer, dus hoef je je geen zorgen te maken of je op tijd bent voor het ontbijt of dat je een nat pak haalt als je een park gaat bezoeken. Je krijgt de beste tips als je ‘Locatiemelding’ en ‘Locatiegeschiedenis’ aan hebt staan.



Via Google Maps kun je desgewenst altijd meer informatie opvragen. Zo kun je recensies lezen, reistijden opvragen of de plek opslaan, zodat je deze later weer makkelijk kan  terugvinden.


De volgende keer dat je een lunchafspraak maakt met vrienden of je recensies wilt lezen van het restaurant bij jou op de hoek, hoef je alleen maar je Google Maps-app te openen.


Eerder maakten we deze functie al beschikbaar in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje, dus ook daar kun je nieuwe plekken ontdekken met de ‘Verkennen-’functie.


Gepost namens Google Nederland, Mark Jansen