YouTube Rewind: De populairste YouTube-video’s van 2015 in Nederland

De decembermaand vordert gestaag en het is weer de tijd van het jaar om terug te blikken op afgelopen jaar. We doen dat graag met lijstjes en YouTube bijt met plezier het spits af. Dit jaar is het podium bezaaid met talent van eigen bodem.
Voor het eerst staat er een Nederlandse artiest op nummer één van de Nederlandse lijst, namelijk Kenny B. In Nederland doen producties van eigen bodem in zowel de YouTube community video’s als in de YouTube muziekvideo’s het steengoed. Kenny B steelt met zijn liefdesliedje ‘Parijs’ de show. Hij is de onbetwiste nummer één bij de muziekvideo’s. Grappig is dat in de andere categorie twee parodieën op zijn megahit hoog scoren. ‘Rotterdam’ en ‘Amsterdam’ zijn al mooie klassiekers! Best bekeken YouTube muziekvideo’s in Nederland De Nederlandse YouTube kijker zocht met name het vrolijke liedje van Kenny B op, maar net als vorig jaar staat Ronnie Flex in de top tien. Lil’ Kleine & Ronnie Flex staan zelfs met twee knallers – van het gouden album New Wave – in de top-10: Drank & Drugs en Zeg Dat Niet. De andere artiesten waar kijkers geen genoeg van krijgen zijn de internationale topacts Wiz Khalifa, Major Lazer & DJ Snake, Ellie Goulding, Rihanna, Kanye West en Paul McCartney, David Guetta, Maroon 5 en Taylor Swift. Hieronder de top 10 best bekeken nummers van 2015:
 1. Kenny B - Parijs [+Lyrics] door TopNotchNL
 2. Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack door Taylorgangent
 3. Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (Official Music Video) door majorlazer
 4. Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs (prod. Jack $hirak) - #NewWave door TopNotchNL
 5. Adele - Hello door AdeleVEVO
 6. Ellie Goulding - Love Me Like You Do (Official Video) door EllieGouldingVEVO
 7. Justin Bieber - What do you mean? door JustinBieberVEVO
 8. Rihanna And Kanye West And Paul McCartney - FourFiveSeconds door RihannaVEVO
 9. Lil' Kleine & Ronnie Flex - Zeg Dat Niet (prod. Jack $hirak) - #NewWave is nu uit! - TopNotchNL
 10. David Guetta - Hey Mama (Official Video) ft Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack door davidguettavevo

De best bekeken YouTube video’s in Nederland Als we de muziekvideo’s buiten beschouwing laten, zien we een top 10 waarin kindervideo’s erg goed scoren. Vier van de tien populairste video’s worden eindeloos bekeken door onze dreumesen, peuters en kleuters. Ook muziekparodieën zijn populair. Naast de al genoemde parodieën van het nummer ‘Parijs’, werkt ook die van Blinde Mol bij velen op de lachspieren. Ook de balkunstenaars van FC Barcelona en hun sponsor spelen een hoofdrol. Een andere publiekstrekker uit de luchtvaart is de spectaculaire landing van een KLM-toestel – het gaat maar net goed! Al met al komt ook in 2015 iedere YouTuber weer aan zijn trekken, van makers tot kijkers. Of de video nu geproduceerd wordt met een gigantisch budget of met een smartphone maakt niets uit voor het aantal views. Hieronder de top 10 best bekeken video’s van 2015.
 1. Praat Amsterdams met me - Kenny B - Parijs (PONKERS PARODIE) door Ponkers
 2. Peppa Big - Nederlandse Compilatie door De Officiële Peppa Big
 3. Zandkasteel aan zee 1 uur kijkplezier door Tekenfilm Kantine
 4. Bumba in dromenland door Bumba NL
 5. Praat Rotterdams met me - Kenny B - Parijs - parodie door Sasha Ivantic
 6. Teletubbies Stacking Cups Bubble Guppies Surprise Play-Doh Kinder Shopkins Huevos Sorpresa door FunToyzCollector
 7. STORM!! Schiphol, KLM gevaarlijke landing B777 PH-BVB door 17splinter
 8. Qatar Airways - FC Barcelona for Amsterdam door qatarairways
 9. “Blinde mol” - Iggy Azalea - Fancy (PARODIE) door DitIsMilan
 10. 10 manieren om uit de klas gestuurd te worden! door Dylanhaegens

De YouTube Rewind lijsten kijkt specifiek naar YouTube video’s die in Nederland trending zijn. In de afgelopen week is er een nieuwe trend zichtbaar, namelijk video’s gecreeerd door een Nederlander die over de hele wereld viral gaat. Het gaat om een parodie op de hit ‘Hello’ van Adele. De parodie is inmiddels al 5,2 miljoen keer bekeken en daar blijft het vast niet bij. De mannen ‘Dit is Normaal’, waarvan de Koran/Bijbel heeft inmiddels 2,8 miljoen views van over de hele wereld. Voor meer informatie over Youtube Rewind en de best bekeken YouTube video’s en muziekvideo’s wereldwijd, bezoek youtube.com/rewind.
Year in Search

Volgende week wordt het Google jaaroverzicht bekend gemaakt middels Year in Search. Dit zijn de populairste zoektermen van 2015.
Gepost door Meghan Casserly, Nederland communications manager bij Google