Posts

Posts uit mei, 2016 tonen

Google Street View introduceert nieuwe functies en breidt camera leenprogramma uit

Het is niet altijd even makkelijk om de juiste locatie te vinden, of je nu op zoek bent naar het perfecte restaurant voor je verjaardagspartijtje, een Bed & Breakfast voor een lang relaxed weekend of simpelweg een leuke koffiezaak bij jou in de buurt. De virtuele tours van Street View maken deze zoektocht een stuk eenvoudiger en zetten mensen aan om nieuwe locaties uit te proberen. De gebruikers van onze Street View-app dragen aan deze ervaring bij met 360 graden panoramafoto’s van hun favoriete locaties. Op deze manier hebben we onder meer ruim 500.000 virtuele tours door bedrijfspanden aan Street View en Google Maps kunnen toevoegen.

We zouden het fantastisch vinden als we elke locatie en elk bedrijf toegankelijk konden maken via Street View. En het goede nieuws is dat we het nog eenvoudiger voor je hebben gemaakt om je eigen 360 graden foto’s toe te voegen.

Leen een 360 graden camera
We breiden het Google Street View Camera Loan-programma uit, zodat Nederlandse gebruikers 360 graden camera’s van Ricoh en Samsung in bruikleen kunnen nemen om  beelden te schieten van unieke locaties. Je kunt deze panoramafoto’s direct via de Street View-app op Google Maps publiceren, zodat gebruikers in alle delen van de wereld die kunnen verkennen.

Nieuwe functies in de Street View- en Google Maps-app en op maps.google.nl
In juni gaan we gave nieuwe functies toevoegen aan de Street View-app, Google Maps-app en de Google Maps-website. In de Street View-app kun je straks met het grootste gemak je 360 graden foto’s delen en onderdelen daarvan (gezichten, kentekens enzovoort) vervagen (‘blurren’). Er komt ook een functie voor het overdragen van beeldrechten tussen fotografen en bedrijven. Daarnaast zullen we speciale aandacht besteden aan fotografen die panoramabeelden bijdragen en voldoen aan onze eisen ten aanzien van kwaliteit en kwantiteit. Gebruikers van de Google Maps-app kunnen de foto’s raadplegen die fotografen met de nieuwe camera’s hebben gemaakt. En via Google Maps kan iedereen die beelden aanlevert nu ook foto’s publiceren op basis van coördinaten (in plaats van op bedrijf) en ingebedde codes ophalen voor de content die zij publiceren.

Recente verbeteringen in de de Street View-app
De Street View-app is recentelijk uitgebreid met nieuwe functies, zoals ‘Automatisch vastleggen’, waarbij met regelmatige tussenpozen panoramafoto’s worden genomen en ‘Handmatige connectiviteit’, waarmee je handmatig 360 graden-foto’s kunt toevoegen aan de Street View-app. De functie ‘Automatisch verbinden’, die zich momenteel in de bètafase bevindt, voegt je beelden automatisch aan Street View toe wanneer je foto’s maakt op twee stappen afstand binnen of vijf stappen afstand buiten.

Of je nu een beroepsfotograaf of amateurfotograaf bent, dit is het perfecte moment om de Street View-app te downloaden en te beginnen met het toevoegen van je mooiste panoramafoto’s aan onze kaarten.

Gepost door Charles Armstrong, productmanager bij Google Maps





Binnenkijken bij Paleis Noordeinde met Google Street View

Vanaf vandaag kan iedereen via Google Street View een virtueel kijkje nemen in Koninklijk Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de Koning. Naast het Paleis zijn ook de Koepel van Fagel, het Koninklijk Huisarchief en het Koninklijk Staldepartement in Den Haag te zien via Street View. In de Street View collectie van Paleis Noordeinde zijn unieke beelden opgenomen van ruimtes die alleen virtueel toegankelijk zullen zijn.



Street View-trolley brengt paleis in kaart

Met behulp van Google Street View kunnen gebruikers bezienswaardigheden en natuurwonderen zien of binnenkijken bij onder meer musea, stadions en restaurants met afbeeldingen van 360 graden op Google Maps met Street View. Naast het Paleis Noordeinde voegde Google in Nederland onlangs onder meer Nationaal Opera en Ballet en het ongerepte natuurgebied Griend toe aan de collectie. Eerder werden al het Koninklijk Paleis op de Dam en de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch in kaart gebracht.


Om musea en andere interessante locaties zoals het paleis van binnen te kunnen vastleggen gebruikt Google de Street View-trolley. Deze duwkar met camerasysteem kan gemakkelijk van zaal naar zaal verplaatst worden, om meubilair en kunststukken heen rijden en zo 360 graden beelden vastleggen.  


Werkpaleis voor de Koning


Het Koninklijk Paleis Noordeinde is het werkpaleis voor de Koning. Dagelijks worden er gasten uit binnen- en buitenland ontvangen. Het aangrenzende Staldepartement herbergt naast de traditionele paarden en koetsen ook het wagenpark van de Dienst Koninklijk Huis. Het paleis speelt daarnaast onder meer een belangrijke rol tijdens Prinsjesdag, als startpunt van de koninklijke rijtoer en aan het einde van de dag, als leden van het Koninklijk Huis het publiek begroeten vanaf het balkon.




Virtuele bezichtiging

Komende zomer zijn Koninklijk Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement een aantal dagen fysiek  te bezichtigen voor publiek. Via Google Street View kan iedereen nu alvast een kijkje nemen. Onlangs heeft Google opnames gemaakt in het paleis. Via Google Street View zijn onder andere de ruimtes op de begane grond, zoals de Indische Zaal, de vestibules aan de voor- en achterzijde van het Paleis en ontvangst- en vergaderkamers te bezichtigen. 
Vanaf het achterplein van het paleis loopt een weg naar het Koninklijk Huisarchief waarin de archieven, de bibliotheek en historische collecties van het Huis Oranje-Nassau worden beheerd. Het tuinpavilioen leidt naar de Koepel van Fagel en het Koninklijk Staldepartement, ook wel de Koninklijke Stallen genoemd. Ook deze gebouwen - en de paarden - zijn virtueel te bezichtigen.



Gepost door Cindy Penders, hoofd Communicatie Google Nederland