Posts

Posts uit juli, 2016 tonen

Kunst beleven met de nieuwe Google Arts & Culture app

‘s Werelds meest waardevolle kunstwerken en monumenten hebben regelmatig onderhoud nodig om er op hun paasbest uit te zien. Maar ook het onderkomen dat we hebben gebouwd voor culturele schatten uit alle delen van de wereld heeft zo nu en dan een nieuw likje verf nodig. Het is nu tijd om de stofhoezen te verwijderen en de nieuwe website en app voor Google Arts & Culture van het Google Cultural Institute te onthullen. Hiermee kun je alle mogelijke culturele onderwerpen verkennen, van katten in de kunst sinds 200 voor Christus tot de kleur rood in het abstract expressionisme en alles daar tussenin. Of bekijk het oorspronkelijke script van de speech "I have a dream" van Martin Luther King en verken het Lincoln Memorial waar hij zijn publiek toesprak.

Onze nieuwe tools helpen je om kunstwerken en speciale objecten te ontdekken. Je kunt je onderdompelen in kunst, cultuur, geschiedenis en de wereldwonderen. Het aanbod omvat items uit meer dan duizend musea in 70 landen:

- Zoek op elk denkbaar onderwerp, van schoenen tot objecten van goud.  
- Doorloop kunstwerken op een tijdsperiode — zie bijvoorbeeld hoe de werken van Vincent van Gogh van sombere naar levendige kleuren overgaan.
- Zoek op een specifieke kleur en kom meer te weten over de 50 tinten grijs van Monet.
- Vind iedere dag een nieuw, fascinerend verhaal om te ontdekken - vandaag bijvoorbeeld negen machtige mannen op hakken.
Met een virtual reality-viewer als Google Cardboard kun je de Google Arts & Culture-app voor iOS of Android inzetten voor een virtuele tour door de street art-scene in Rome. Zo kun je in het werk stappen van de beroemde straatkunstenaar Insa of 2.500 jaar terug in de tijd gaan en rondneuzen in de eeuwenoude Griekse tempel van Zeus.
En als je ervan houdt om op culturele ontdekkingstocht te gaan, raden we je aan om je aan te melden voor het nieuwe YouTube-kanaal Google Arts & Culture. Kom te weten wat Kandinsky en Kanye West met elkaar gemeen hebben en ontmoet de New Yorkse ‘cyborg-kunstenaar’ Neil Harbisson.


Als je bepaalde kunstwerken en objecten graag met je eigen ogen wilt zien, kan dit via de Google Arts & Culture-app. Als je op de pagina van een museum op ‘Bezoeken’ klikt, krijg je informatie te zien over de openingstijden en wat er die dag te zien valt. Met een simpel tikje op het scherm kun je een routebeschrijving voor het museum opvragen. We hebben daarnaast geëxperimenteerd met een nieuwe functie. De Art Recognizer is nu beschikbaar voor de Dulwich Picture Gallery in Londen, de Art Gallery of New South Wales in Sidney en de National Gallery of Art in Washington DC. Het enige dat je hoeft te doen is de app openen, de camera van je telefoon op een geëxposeerd schilderij richten en je kunt een schat aan informatie over het kunstwerk tot je nemen. We willen de beschikbaarheid van deze functie uitbreiden naar meer musea in alle delen van de wereld, dus controleer de app regelmatig op nieuwe mogelijkheden!

In Nederland werkt het Google Cultural Institute samen met 23 partners. Onlangs werden 20.000 kunstwerken van het Rijksmuseum toegevoegd aan de digitale collectie en achter de schermen beelden en highlights van 50 jaar Nationale Opera en Ballet op Google Arts & Culture geplaatst.
Er valt nog enorm veel te leren over ons gedeelde culturele erfgoed. Download de app voor iOS of Android om te genieten van je dagelijkse dosis cultuur en elke dag iets nieuws te ontdekken!


Gepost door Duncan Osborn, Product Manager Google Cultural Institute

Google's piracy-bestrijding levert content-industrie 2 miljard dollar op

Het internet is en blijft een zegen voor creatieve professionals, voor hun fans en voor de contentindustrie. Google wil mensen en bedrijven helpen om optimaal te profiteren van hun creatieve producten. De diensten van Google bieden gebruikers toegang tot steeds meer content, en genereren daarmee een forse omzetstroom voor de eigenaars van de auteursrechten. Alleen al YouTube heeft rechthebbenden meer dan 2 miljard dollar opgeleverd. Dat is onder meer te danken aan Content ID, ons branche-leidende systeem voor auteursrechtbeheer.



We nemen het beschermen van online creativiteit serieus en doen meer dan ooit om inbreuk op auteursrechten te bestrijden. Vandaag publiceren we een nieuwe editie van ons jaarlijkse How Google Fights Piracy-rapport. Hierin valt te lezen welke programma’s, beleidsregels en technologieën we inzetten in onze strijd tegen online piraterij.

Hier volgt een aantal voorbeelden van onze inspanningen op dit gebied.

Oplossingen voor auteursrechtbescherming die effect hebben
Voor de bescherming van auteursrechten gaan we verder dan wettelijk is vereist. We voeren de branche aan met oplossingen die op dit gebied werkelijk uitkomst bieden. Content ID is daar een goed voorbeeld van. Dit is geen simpel systeem dat gebruikers waarschuwt dat ze het auteursrecht overtreden. Content ID biedt rechthebbenden diverse tools waarmee zij aanspraak kunnen maken op het eigendom van de content die gebruikers uploaden. Zij kunnen ervoor kiezen om deze content te bewaken, te blokkeren of er geld mee te verdienen. Content ID is een bijzonder effectieve oplossing.

Momenteel wordt 98% procent van alle auteursrechten op YouTube met dit systeem beheerd. In slechts 2% van alle gevallen gebruiken rechthebbenden kennisgevingen om gebruikers te informeren dat zij inbreuk hebben gemaakt op het auteursrecht en hun content moeten verwijderen.

Nieuwe omzetstromen voor contentbedrijven
Content ID heeft ook een nieuwe omzetstroom voor de contentindustrie gecreëerd. YouTube heeft sinds de introductie van dit systeem al meer dan 2 miljard dollar aan rechthebbenden uitgekeerd. Momenteel levert meer dan 90% van al hun Content ID-claims hen geld op.

De muziekindustrie kiest ervoor om munt te slaan uit meer dan 95% van zijn claims door de geüploade content op YouTube te laten staan. De helft van de omzet die de muziekindustrie via YouTube genereert is afkomstig van content van fans die via Content ID is geclaimd. YouTube is daarmee het enige platform dat partners een geautomatiseerde manier biedt om direct geld te verdienen aan het incidenteel gebruik/achtergrondgebruik van muziek en covers.

Bonafide alternatieven voor fans
De beste manier om piraterij te bestrijden is om internetgebruikers betere, gebruiksvriendelijke en legale alternatieven aan te bieden. Google spant zich voor de volle honderd procent in om dergelijke oplossingen te ontwikkelen. We doen dit in samenwerking met verschillende spelers in de contentindustrie.

Google biedt gebruikers van YouTube en Google Play de mogelijkheid om op legale wijze muziek, films, boeken tijdschriften en apps te ontdekken, ervan te genieten en ze aan te schaffen. Via deze platforms heeft Google in totaal meer dan 10 miljard dollar uitgekeerd aan artiesten, auteurs, programmeurs en andere rechthebbenden.

‘Schonere’ zoekresultaten
Dankzij de inspanningen van de technici van Google bevat de overgrote meerderheid van onze zoekresultaten louter links naar legale websites. In zeldzame gevallen is het mogelijk dat er voor langere zoekopdrachten problematische links worden geretourneerd. Wij beschikken echter over systemen voor het verwerken van meldingen van inbreuk op het auteursrecht. Deze systemen handelen dagelijks miljoenen internetadressen af, gemiddeld in minder dan zes uur.

Als we voor een bepaalde website een groot aantal gegronde meldingen ontvangen, zorgen onze algoritmen ervoor dat de desbetreffende site in de toekomst aanzienlijk lager in de zoekresultaten wordt weergegeven.

Follow the Money
De eigenaars van websites die zich toeleggen op online piraterij zijn erop uit om geld te verdienen. Een effectieve manier om deze websites te bestrijden is dan ook om de geldstroom stop te zetten. Als wereldwijd leider in online advertenties stelt Google zich ten doel om dit soort websites uit zijn advertentiediensten te weren. Google heeft sinds 2012 meer dan 91.000 websites de toegang tot AdSense ontzegd omdat ze in strijd waren met onze beleidsregels ten aanzien van auteursrechten. De overgrote meerderheid van deze websites werd uitgelicht door de proactieve controlemechanismen van AdSense.

We werken daarnaast met andere leiders in internetadvertenties samen aan de ontwikkeling van kwaliteitsnormen die de hele branche naar een hoger peil zullen uittillen. We hebben onder meer samengewerkt met advertentiebedrijven in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Zuidoost-Azië.

Het stimuleren en beschermen van online creativiteit vormt een prioriteit voor Google. We blijven ons inzetten om inbreuk op auteursrechten tegen te gaan en zetten deze inspanningen kracht bij door samen te werken met rechthebbenden en de belangen van onze gebruikers te beschermen.


Gepost door Katie Oyama, senior policy counsel bij Google