Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Google Ads

Meer controle over advertenties (voor nieuwe schoenen die je nét niet hebt gekocht)



Was je van de week op internet op zoek naar nieuwe schoenen, legde je die in je winkelwagentje van je favoriete webwinkel, maar besloot je de schoenen op het laatste moment toch niet te kopen? Dan is er een aardige kans dat de webwinkel je met zogenoemde reminder-advertenties  probeert te overtuigen om nog eens terug te komen om de schoenen toch wél te kopen.

Zulke reminder-advertenties kunnen heel nuttig zijn, maar niet als je besloten hebt dat je geen nieuwe schoenen meer wil (of ze al ergens anders hebt gekocht). Daarom rollen we vanaf vandaag een nieuwe functie uit in Google's Advertentie-instellingen , waarmee je zulke reminder-advertenties kunt verbergen. Je kon daar trouwens al langer gepersonaliseerde advertenties geheel uitschakelen.

Ons plan is om deze tool de komende maanden ook beschikbaar te maken voor advertenties op YouTube, Zoeken en Gmail. Check dit Help-artikel voor meer informatie.

Je vindt je advertentie-instellingen hier: https://adssettings.google.com/ .

Image 1: Telefoon waarop de herinneringsadvertenties worden weergegeven in de Google Ads-instellingen.

Meer controle met Mute this ad

In 2012 maakten we het met de functie "Mute this ad"  (vaak een kruisje aan de rechterbovenkant van een banner) mogelijk een advertentie te blokkeren die je niet meer wil zien. Elke dag maken miljoenen mensen er gebruik van. In 2017 ontvingen we via deze functie vijf miljard keer de feedback dat een advertentie niet relevant was. Op basis van die informatie hebben we een miljoen advertenties uit ons netwerk verwijderd.

Image 2: 4 telefoons met de functie 'Deze advertentie negeren'

Ook voor "Mute this ad" hebben we een update. De eerste update is dat je feedback wordt herkend op alle apparaten waarop je bent ingelogd met je Google-account. Als je een advertentie uitschakelt op je smartphone, wordt-ie ook uitgeschakeld op je laptop. De tweede update is dat je "Mute this ad" op meer plekken op het web en in apps gaat tegenkomen.