Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Privacy & beveiliging

Google Account vernieuwd en verbeterd voor jou



Het is alweer drie jaar geleden dat we al je privacy- en beveiligingsinstellingen bij elkaar brachten op één plek, zodat je makkelijk je eigen voorkeuren kunt opgeven. Miljarden mensen hebben daarvan gebruik gemaakt en nog altijd zien we daar 20 miljoen bezoekers per dag.
Vandaag kondigen we een vernieuwde en verbeterde versie van Google Account aan. Het is makkelijker in gebruik, heeft duidelijkere beveiligings- en privacyopties en gedetailleerde samenvattingen van je huidige instellingen (zoals je persoonlijke gegevens, apparaten, betaalmethoden, aankopen, abonnementen en contacten).
De vernieuwde versie van Google Account is nu beschikbaar voor alle Android-gebruikers en komt in de loop van het jaar ook naar iOS en web.

Telefoon met het tabblad 'Thuis' in Google-account.
Twee telefoons met de tabbladen 'Persoonlijke informatie' en 'Betaling en abonnementen' in het Google-account.

Makkelijker instellingen vinden
We hebben nieuwe functies toegevoegd aan je Google Account om het nog makkelijker te maken je instellingen te bekijken en te beheren. Zo is er nu een zoekfunctie om snel de juiste instelling te vinden of andere taken uit te voeren in je account, zoals je wachtwoord veranderen.
Als je een probleem hebt, maar je weet niet onmiddellijk hoe je het moet oplossen, dan is er vanaf nu de sectie Ondersteuning. Daar kun je hulp krijgen voor veel voorkomende taken, zoals het upgraden van je opslagruimte, en vind je antwoorden van community-experts.

Twee telefoons met het tabblad "Gegevens en personalisatie" in het Google-account.

Behulpzame privacy- en beveilingingscheck
Als het gaat om data en privacy, dan bestaat er niet één set instellingen die voor iedereen werkt. Om je meer inzicht te geven in je eigen Google Account, hebben we een nieuw overzicht gemaakt met daarin al je privacyinstellingen. We hebben veel tests met gebruikers gedaan om de pagina zo intuïtief mogelijk te maken.
Bovendien kun je nu makkelijker je Activiteitsopties beheren en bepalen wat voor soort activiteit wordt bewaard in je account, zodat Google zo relevant voor jou wordt als je zelf wil. Je vindt daar ook de recent vernieuwde Privacycheck , waarmee je snel je privacyinstellingen kunt doorlopen en leert wat voor invloed de instellingen hebben op het functioneren van allerlei Google-diensten.

Image Telefoon met het tabblad 'Beveiliging' in Google-account.'

Afgelopen oktober hadden we bovendien al de Beveiligingscheck verbeterd met gepersonaliseerde aanbevelingen. De vernieuwde versie van Google Account bouwt hierop verder door je prominent te laten zien wanneer je iets kunt verbeteren aan je beveiliging. Zo kunnen we bijvoorbeeld de suggestie doen om de toegang tot je account te blokkeren vanaf een apparaat dat je al lang niet meer hebt gebruikt.
We vinden het belangrijk om je te voorzien van grip op je eigen instellingen, zodat je zelf kunt bepalen wat het beste is voor jouw situatie. We werken daar al jaren aan. Aangezien wensen en eisen voor beveiliging en privacy continu veranderen, gaan ook wij door met het verbeteren van onze tools, zodat je zelf bepaalt hoe Google het beste voor jou werkt.