Bedien je huis en het internet met je stem: Google Home, de eerste Nederlandse slimme speaker, nu in de winkel

Google Home, de eerste slimme speaker die Nederlands spreekt, is vanaf nu te koop bij Albert Heijn, Bol.com, Coolblue, de Google Store en MediaMarkt.

Je hoeft alleen maar “Hey Google” of “Oké Google” te zeggen tegen Google Home om het web te doorzoeken, je slimme lampen te bedienen, de verwarming hoger te zetten, timers en wekkers in te stellen en je favoriete series en muziek af te spelen, allemaal door alleen maar je stem te gebruiken.

We hebben in Nederland twee versies van de slimme speaker: Google Home Mini is de kleine maar krachtige hulp die prima past in elke ruimte van je huis. De grotere speaker, simpelweg Google Home, biedt je een fantastische geluidskwaliteit en is een stukje luider.Nederlandse samenwerkingen
Google Home en Google Home Mini zijn helemaal klaar voor gebruik in Nederland. Behalve dat ze onze taal verstaan en spreken, werken ze uitstekend samen met Nederlandse diensten en producten, zoals de slimme verlichting van Philips Hue. Ook kun je via Google Home niet alleen Google’s eigen Nest Thermostat bedienen met je stem, maar ook Toon van Eneco.

Daarnaast hebben tientallen Nederlandse bedrijven en organisaties uitbreidingen gemaakt voor de Google Assistent, zogenoemde Actions on Google. Krijg bijvoorbeeld stap voor stap kookinstructies met Appie van Albert Heijn, speel een quiz met Willem Wever of vraag om een bedtijdverhaal van Auping.

Verder is het heel makkelijk om met Google Home muziek af te spelen via onder meer YouTube Music en Spotify, tover je met één stemopdracht je favoriete video’s en series van YouTube en Netflix op je TV (vereist Google Chromecast) en zet je gauw het nieuws op van vertrouwde, Nederlandse nieuwsaanbieders zoals NOS, RTL en Talpa.


Prijzen en winkels + kosteloos YouTube Premium proberen
Google Home (149 EUR) en Google Home Mini (59 EUR) zijn vanaf nu te koop bij Albert Heijn, Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en de Google Store. Google Home Mini is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en koraal. Koraal is alleen beschikbaar in de Google Store.

Sinds 9 oktober kon je Google Home al bestellen bij de bovengenoemde winkels. Als je dat hebt gedaan, dan kun je Google Home vanaf vandaag verwachten.

Wie tot 25 maart 2019 een Google Home of Google Home Mini activeert, krijgt tot 8 april 2019 kosteloos toegang tot YouTube Music Premium (zie alle voorwaarden hier).


Twaalf dingen die je kunt doen met Google Home
Het weer checken
Hey Google, wat wordt het weer morgen?
Een serie opzetten
Oké Google, speel Stranger Things op TV.
Een liedje afspelen
Hey Google, speel Zoutelande van BLØF.
Een timer instellen
Oké Google, zet een timer van 12 minuten voor pasta.
De sfeer veranderen
Hey Google, maak de lampen in de woonkamer oranje.
Geconfronteerd worden
Oké Google, hoeveel calorieën zitten er in chocolade?
Iets omrekenen
Hey Google, hoeveel pond zit er in een kilo?
Het verkeer checken
Oké Google, hoe is het verkeer naar Nijmegen?
Iets vertalen
Hey Google, hoe zeg je ik mis je in het Spaans?
Sportuitslagen opvragen
Oké Google, heeft Ajax de laatste wedstrijd gewonnen?
Even lachen
Hey Google, vertel eens een mop.
De wekker zetten
Oké Google, zet de wekker om 7 uur ‘s ochtends.
Meer?
Hey Google, wat kun je doen?

Sommige functies vereisen specifieke hardware of een abonnement op een muziek- of videodienst.Gepost door Rachid Finge, Google Nederland