Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Google Nest

Google Home en Google Home Mini vanaf nu te bestellen in Nederland



Het wachten is voorbij: Google introduceert vandaag zijn slimme speakers in Nederland. Google Home en Google Home Mini, met daarin de Nederlandse Google Assistent, zijn vanaf nu online te bestellen en liggen vanaf 24 oktober in de winkel.
Met een simpele stemopdracht verbindt Google Home elk huishouden met het internet. Zeg simpelweg “Hey Google” of “Oké Google” om het web te doorzoeken, je agenda te checken, slimme lampen te bedienen, timers en wekkers te zetten en je favoriete muziek en series af te spelen, terwijl je letterlijk je handen vrijhoudt voor andere zaken.

Een Google Home en een Google Home Mini naast elkaar.

Google Home (links) en Google Home Mini (rechts). (Meer afbeeldingen)

Voor iedereen
Google Home Mini is je kleine maar krachtige hulp die uitstekend past in elke ruimte in huis. De grotere speaker, simpelweg Google Home, is gebouwd om een fantastische geluidskwaliteit te leveren. Het slimme audiodesign bevat high-excursion luidsprekers voor zowel kraakheldere hoge tonen als diepe lage tonen.

Beide Google Homes kunnen meerdere gebruikers in een huishouden helpen dankzij Voice Match. Die technologie stelt Google Home in staat om stemmen te onderscheiden, zodat het antwoord op een vraag als “Wat staat er in mijn agenda?” geheel is afgestemd op degene die de vraag stelt.

Google Home is ontworpen met privacy in gedachten. Wanneer Google Home de woorden “Hey Google” of “Oké Google” hoort, gaan vier LED-lampjes aan om aan te geven dat het apparaat luistert naar je vraag of opdracht. De detectie van deze ‘hotwords’ gebeurt lokaal op het apparaat zelf. Verder hebben zowel Google Home als Google Home Mini een schakelaar, waarmee je de microfoons kunt uitzetten.

De Google Assistent voor lampen, muziek, series en nieuws
Eerder dit jaar bracht Google de Google Assistent uit voor Android- en iOS-toestellen. Diezelfde Assistent is nu beschikbaar in huis via Google Home en is nu nog krachtiger, met nieuwe functies en integraties die gebruikers helpen om taken sneller af te vinken.

Zo kun je met je stem ‘smart home’-apparaten bedienen, zoals slimme lampen van Philips Hue of een Nest Thermostat. Verder kunnen gebruikers luisteren naar muziek via onder meer YouTube Music en Spotify, content van Netflix en YouTube laten afspelen op TV (vereist Google Chromecast) en luisteren naar het nieuws van vertrouwde, Nederlandse nieuwsaanbieders.

De Google Assistent is het resultaat van Google’s jarenlange investeringen in kunstmatige intelligentie en Natural Language Processing. Gecombineerd met de informatie uit de populairste zoekmachine ter wereld, heeft de Google Assistent een grote hoeveelheid kennis en een goed gevoel voor context in gesprekken. Bovendien blijft de Assistent leren van zijn gebruikers, waardoor de antwoorden continu beter worden.

Prijzen en beschikbaarheid
Google Home (149 EUR) en Google Home Mini (59 EUR) zijn vanaf vandaag te bestellen bij Albert Heijn, Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en later vandaag in de Google Store. Google Home Mini is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en koraal. Koraal is alleen beschikbaar in de Google Store.

Vanaf 24 oktober liggen Google Home en Google Home Mini in de winkels en worden geplaatste bestellingen uitgeleverd.

Download vrij te gebruiken afbeeldingen.