Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Privacy & beveiliging

Nieuw: het Google Veiligheidscentrum houdt jou en je gezin veilig online



Google introduceert in zes Europese landen het Veiligheidscentrum, waaronder in Nederland. Daar zijn nu nog meer hulpmiddelen, simpele tips en informatie te vinden over databeveiliging, privacyinstellingen en hoe je technologie het beste kunt gebruiken in een gezin. De lancering valt samen met European Cyber Security Month en Alert Online. Meer landen en talen volgen in de komende weken.

Mensen helpen hun privacy en beveiliging te beheren is een belangrijk onderdeel van wat we doen. Door de jaren heen hebben we veel hulpmiddelen ontworpen die we constant verbeteren, zodat je als gebruiker de controle in handen hebt: Google Account geeft je toegang tot alle instellingen om de veiligheid van je data en privacy te waarborgen, de Privacycheck helpt je snel te bekijken en te wijzigen welke data Google gebruikt om je ervaring te personaliseren en Mijn Activiteit geeft inzage in de activiteitsgegevens die aan je account zijn gekoppeld.

Google Veiligheidscentrum weergegeven op een notebook.

Nu ook voor ouders
Ouders kunnen in het Veiligheidscentrum ook informatie vinden over hoe ze hulpmiddelen als Family Link kunnen gebruiken om digitale huisregels te maken. Verder zijn daar tips over hoe je met kinderen en tieners praat over veiligheid op internet en het bepalen van grenzen. Er staan ook links naar adviezen over belangrijke onderwerpen zoals cyberpesten, schermtijd en overmatig delen, onder meer van een organisatie als het Expertisebureau Online Kindermisbruik.

Het Google Veiligheidscentrum is deel van ons commitment om je hulpmiddelen en informatie te geven over hoe je data wordt gebruikt in Google-diensten. Aangezien technologie continu ons leven en werk verandert, mag je van ons verwachten dat onze hulpmiddelen zich daaraan blijven aanpassen.