Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Google Nest

Google Nest Hub komt uit in Nederland



Google brengt deze maand de Google Nest Hub uit in Nederland. Stel je Hub een vraag of geef een opdracht en zie het resultaat meteen op het scherm. Met Google Nest Hub heb je het beste van Google binnen stembereik en ontvang je hulp in één oogopslag.

Google Nest Hub toont de reistijd en een kaart.

(Download vrij te gebruiken afbeeldingen hier)

Met de introductie van Google Nest Hub maken we de overgang van een slim huis (of smart home) naar een behulpzaam huis. Wat ons betreft moeten apparaten in huis beter met elkaar samenwerken, zodat ze behulpzamer, eenvoudiger en veiliger in gebruik zijn. Daarom voegen we Google Home en Nest samen tot Google Nest.

Google Nest Hub is het eerste product onder de nieuwe Google Nest-vlag.

Een kameleon in elke kamer

Google Nest Hub is ontworpen voor elke ruimte. Het compacte design, dat beschikbaar is in wit en zwart, heeft zachte, ronde hoeken en past bijvoorbeeld prima in de keuken of op een nachtkastje.

De Ambient EQ light sensor van Google Nest Hub zorgt ervoor dat het scherm zich altijd aanpast aan de hoeveelheid licht en de kleurtemperatuur in een kamer. Heb je lampen met warme kleuren? Dan worden de kleuren op het scherm van Hub eveneens warmer. Is het donker? Dan dimt Hub automatisch het scherm, zodat je niet wordt wakker gehouden.

Hey Google, help eens een handje

De Google Assistent, die is ingebouwd in Google Nest Hub, werkt samen met honderden apparaten. Het scherm van de Google Nest Hub maakt dat nog eenvoudiger: vanaf nu kun je in één oogopslag al je slimme apparaten zien en bedienen.

Swipe naar beneden op het touchscreen van Hub om lichten te dimmen, TV’s te bedienen en camera’s te beheren, allemaal vanaf één dashboard – schakelen tussen apps is niet meer nodig. Wanneer iemand aanbelt op je Nest Hello videodeurbel zie je meteen op het scherm wie er voor de deur staat en met één spraakopdracht zie je de kinderkamer als daar een Nest Cam is geplaatst.

Google Nest Hub vanaf de zijkant.

Haal herinneringen op en luister je favoriete muziek 

Wanneer je Google Nest Hub niet gebruikt, verandert het in een fantastisch fotolijstje. Bovendien kun je je stem gebruiken om foto’s op te vragen die je hebt bewaard in Google Foto’s of je favoriete albums voorbij laten komen in een slideshow.

Dankzij Machine Learning krijg je automatisch je beste foto’s te zien op je Google Nest Hub, zonder dubbele of bewogen plaatjes. Je hoeft niet langer eindeloos te scrollen op je telefoon, jagend op precies die ene foto. Met Google Nest Hub is het veel eenvoudiger: zeg “Hey Google, laat me mijn foto’s uit Barcelona zien” om je favoriete vakantieherinneringen te bekijken.

Verder biedt Google Nest Hub je snel toegang tot je favoriete muziek. Wanneer je je Hub aanschaft, luister je gratis naar muziek via YouTube Music met advertenties. Daarnaast is er ook ondersteuning voor YouTube Music Premium en Spotify. Ook kun je radiostations streamen op de kraakheldere speaker van je Google Nest Hub.

Handsfree hulp in de keuken 
Google Nest Hub doet het goed in de keuken en helpt je bij het bereiden van de lekkerste gerechten. Vraag naar recepten (“Hey Google, hoe maak ik een quiche?” of “Hey Google, wat kan ik maken met bloemkool en mosterd?”) en ontvang stap voor stap instructies tijdens het koken, allemaal spraakgestuurd.

Mocht iets even niet lukken tijdens het koken, dan komt het goed uit dat Google Nest Hub een scherm heeft: “Hey Google, laat me zien hoe je een ananas snijdt op YouTube.”

Prijzen en verkrijgbaarheid

Google Nest Hub heeft een adviesprijs van 129 euro en is vanaf 8 mei te bestellen bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Vanaf 28 mei worden bestellingen uitgeleverd en is Google Nest Hub ook verkrijgbaar bij Albert Heijn en de Google Store.
De adviesprijs van de originele Google Home daalt van 149 naar 99 euro.