Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Publiek beleid

Google Accelerator Programma voor 11 startups die wereldwijde problemen aanpakken



Het Nederlandse Skilllab is een van de 11 succesvolle aanvragers van het Google Accelerator-programma voor duurzame ontwikkelingsdoelen.

Toen we in november onze Google for Startups Accelerator voor Sustainable Development Goals (SDG's) aankondigden, voorzagen we niet hoe snel het dagelijkse leven drastisch zou veranderen. Het doel van het programma - om startups te helpen technologie te bouwen om problemen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd op te lossen - is nu actueler dan ooit.

We ontvingen bijna 1.200 aanmeldingen uit heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika en - samen met een externe jury - hebben we elk van deze ideeën zorgvuldig geëvalueerd. Vandaag zijn we verheugd de 11 startups aan te kondigen die zijn geselecteerd om deel te nemen aan onze (volledig digitale) Google voor Startups Accelerator voor duurzame ontwikkelingsdoelen.

De 11 startups die zijn uitgekozen bestrijken een breed scala aan duurzame ontwikkelingsdoelen. Zo democratiseert mDoc uit Nigeria zorginformatie voor Afrikaanse burgers; apic.ai uit Duitsland gebruikt honingbijen als biosensoren om insecten te beschermen en Everimpact uit Frankrijk bewaakt de luchtkwaliteit en de CO2-uitstoot in steden door satelliet- en gronddetectie te combineren.

Skilllab

Het Nederlandse Skilllab is eveneens een van de geselecteerde startups. Skilllab biedt door kunstmatige intelligentie gestuurde vaardigheidsbeoordelingen waarmee vluchtelingen beter kunnen integreren in arbeidsmarkten. Vluchtelingen die in een nieuw land naar werk zoeken, vinden het vaak moeilijk om hun vaardigheden naar de nieuwe omgeving te vertalen. De technologie van Skilllab maakt het mogelijk om automatisch uitgebreide vaardigheidsprofielen te genereren en vertalen. Het systeem doet vervolgens aanbevelingen die het mogelijk maken om de unieke vaardigheden van kandidaten direct met vacatures te matchen.

De 11 geselecteerde startups zullen nauw samenwerken met engineers uit meer dan 20 Google-teams en andere experts, om uitdagingen op het gebied van producten, engineering, bedrijfsontwikkeling en financiering aan te pakken, en te leren hoe ze duurzame partnerschappen met SDG-actoren kunnen verkennen en navigeren.

Virtuele training

Om het programma veilig en toegankelijk te houden in het licht van COVID-19, zullen de eerste twee evenementen nu digitaal zijn. De virtuele training behandelt onderwerpen zoals het creëren van doelstellingen en resultaten (OKR's), UX Research & Behavioral Economics, ML Data Pipelines en Data Visualization, SDG-innovatie voor duurzame impact en Strategieën voor Social Impact Fundraising. Het programma van vijf maanden gaat van start op 21 april en later dit jaar wordt een tweede cohort geselecteerd.

Google voor Startups is opgezet om diegenen te ondersteunen die iets beters willen bouwen - en dat is precies wat we blijven doen, online of IRL. Dit zijn slechts enkele van de vele startups die lokaal aan wereldwijde oplossingen werken, en we blijven onze middelen aan deze ondernemersgemeenschap aanbieden.