Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Google Nest

Behulpzame Wi-Fi: Nest Wifi nu verkrijgbaar in Nederland



Miljoenen werknemers, leraren en studenten gaan nu elke dag aan de slag vanuit hun woonkamer, keukentafel of werkkamer. Sterke, betrouwbare Wi-Fi-dekking is voor hen van essentieel belang, zeker nu online diensten als videobellen belangrijker zijn geworden. Wie vaak genoeg in de steek is gelaten door zijn of haar huidige Wi-Fi-systeem, kan nu rekenen op Google Nest Wifi, dat vanaf vandaag verkrijgbaar is in Nederland.

Nest Wifi-apparaat op een tafel.

Nest Wifi combineert alles wat we leuk en goed vonden aan diens voorganger Google Wifi, maar dan met een nog krachtigere router en aparte Wifi-punten met daarin de Google Assistent, zodat je thuis overal hulp kunt krijgen. Voor €259 heb je al een router en een extra Wifi-punt in huis. Het Nest Wifi-systeem bestaat dus uit twee afzonderlijke apparaten: de Nest Wifi-router wordt rechtstreeks op je modem aangesloten en vormt de basis voor een sterk en krachtig thuisnetwerk. Het Nest Wifi-punt breidt je bereik uit waar je het het meest nodig hebt.

Nest Wifi vanaf nu in Nederland! - Google Update Unboxing
10:25

Nest Wifi levert tot tweemaal de snelheid van Google Wifi en biedt tot 25 procent betere dekking. De verpakking met twee punten kan dekking bieden voor een huis van 210 vierkante meter. Eventueel kun je later meer punten toevoegen om er zeker van te zijn dat je overal dekking hebt. Mocht je al over Google Wifi beschikken, dan is het goed om te weten dat je de Nest Wifi- en Google Wifi-apparaten kunt combineren in één netwerk voor extra dekking. Nest Wifi installeren is eenvoudig. Sluit hem aan en download de Google Home-app, die je binnen enkele minuten door de installatie leidt. De app maakt het gemakkelijk om prioriteit te geven aan apparaten (zoals tijdens een videogesprek), de snelheid van je netwerk te testen, een gastnetwerk op te zetten of je wachtwoord te wijzigen. En als je een Nest Smart-display hebt zoals de Nest Hub, kun je het gastnetwerk en wachtwoord rechtstreeks op het display delen, zodat je gasten met hun telefoon een QR-code kunnen scannen om snel online te gaan.

Nest Wifi-apparaat op een tafel.

Met Wi-Fi-pauze kun je het internet pauzeren voor een groep apparaten of voor specifieke apparaten. Je kunt ook van tevoren een schema instellen voor reguliere routines, zoals je klaarmaken voor bed of afleidingsvrije huiswerktijd. Ook is bepaalde inhoud eenvoudig te blokkeren dankzij de SafeSearch-technologie van Google. Het Nest Wifi-punt is ook meteen een slimme speaker met de Google Assistent, wat betekent dat hij alles kan doen wat de Google Nest Mini ook kan. Eigenlijk zijn het twee apparaten in één. We hebben dezelfde speaker gebruikt als in de Nest Mini, dus je kunt hem toevoegen aan een luidsprekergroep en overal in huis naar je favoriete muziek luisteren. Mooi design voor het beste bereik Als je problemen hebt om de aandacht van je kinderen te trekken, zeg je gewoon 'Hey Google, pauzeer de wifi voor [de kinderen]'. Je kunt de Assistent ook gebruiken voor meer informatie over je wifi-netwerk. Zeg gewoon: "Hey Google, wat is mijn internetsnelheid?" Veel routers zijn lelijk, wat betekent dat ze worden verborgen in een kast, waar het signaal wordt geblokkeerd en tot 50 procent kan worden verminderd. Nest Wifi heeft een prachtig design met zachte, ronde randen en onopvallende verlichting. Het is bedoeld om in een open ruimte te plaatsen, waar het op zijn best zal presteren.

Nest Wifi-apparaat omringd door verschillende items.

Nest Wifi is gebouwd met duurzame materialen. De routerbehuizing is gemaakt van 45 procent gerecycled plastic en de puntbehuizing is gemaakt van 40 procent gerecycled plastic (beiden post-consumptie). We hebben het Nest Wifi-systeem ook gebouwd om de basis te leggen voor je toekomstige slimme apparaten. Sommige apparaten kun je rechtstreeks op het systeem aansluiten zonder dat een hub noodzakelijk is, zodat je eenvoudig de populairste lampen en stekkers rechtstreeks vanuit de Home-app kunt instellen. Nest Wifi is vanaf nu verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue, Media Markt en de Google Store.

Prijzen van de Nest Wifi.