Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Google Nest

De nieuwe Nest Audio: gebouwd voor muziek



Dit jaar zijn we allemaal veel thuis geweest en hebben we wellicht nieuwe hobby’s ontdekt: tuinieren, bakken, zware workouts of bijzondere kunstprojecten. Maar één ding dat we waarschijnlijk allemaal meer hebben gedaan? Genieten van muziek.

In een tijd waarin we thuis meer muziek dan ooit luisteren, introduceren we met trots Nest Audio , onze nieuwste slimme speaker die is gemaakt voor muziekliefhebbers.

Man schrijft in een notitieboekje met de Next Audio naast hem.

Een muziekmachine

Nest Audio is 75 procent luider en heeft een 50 procent sterkere bas dan de originele Google Home. Met een tweeter van 19 mm voor de hoge frequenties en heldere zang en een 75 mm mid-woofer die de bas tot leven brengt, is Nest Audio de droom van elke muziekliefhebber.

Het geluid van Nest Audio is vol, helder en natuurlijk. We hebben meer dan 500 uur aan het afstemmen besteed om te zorgen voor gebalanceerde lage, midden- en hoge tonen, zodat niets ontbreekt of overdreven aanwezig is.

De bas is krachtig en de zang heeft diepte, waardoor Nest Audio geweldig klinkt in alle genres: klassiek, R&B, pop en meer. De speciaal ontworpen tweeter laat elk muzikaal detail doorkomen, en we hebben alle gebruikte materialen geoptimaliseerd voor audio, zodat je zonder vervorming kunt genieten.

Nest Audio bovenop een tafel.

Ons doel was ervoor te zorgen dat Nest Audio trouw blijft aan de intenties die de artiest in de opnamestudio had. We hebben het gebruik van compressors tot een minimum beperkt om het dynamische bereik van de oorspronkelijke productie te behouden – de rustige delen zijn delicaat en subtiel, en de luide delen zijn dramatischer en krachtiger.

Nest Audio past zich ook aan je huis aan. Dankzij Media EQ kan Nest Audio zichzelf automatisch afstemmen op datgene waarnaar je luistert, zoals muziek of juist de stem van de Google Assistent.

Met Ambient IQ laat Nest Audio ook het volume van de Assistent, nieuws en muziek aanpassen op basis van het achtergrondgeluid in huis, zodat je bijvoorbeeld het weerbericht goed kunt verstaan terwijl de vaatwasser druk bezig is.

Overal audio, overal hulp

Wanneer je twee Nest Audio-apparaten hebt, kunnen ze samen een stereopaar vormen voor een breder en luider geluid. Bovendien kun je groepen aanmaken, zodat je Nest Audio, Google Home, Nest Mini of zelfs je Nest Hub precies dezelfde muziek afspelen in het hele huis of in een gedeelte daarvan.

Twee Nest Audio bovenop een tafel.

Natuurlijk is Nest Audio ook uitgerust met de Google Assistent, die je helpt je dag te organiseren, je entertainment kan aansturen en apparaten van geschikte smart home-merken bedient, zoals Philips Hue, TP-Link en vele anderen. Onze gebruikers hebben al meer dan 100 miljoen apparaten ingesteld die met de Google Assistent samenwerken.


Heb je een YouTube Music- of Spotify Premium-abonnement, dan kun je zeggen: 'Hey Google, raad wat muziek aan'. De Google Assistent biedt dan een verscheidenheid aan keuzes van artiesten en genres die je leuk vindt.

Anders dankzij ontwerp

Normaal gesproken staat groter geluid gelijk aan een grotere luidspreker, maar Nest Audio heeft een heel slank profiel, zodat hij overal in huis past. Om het volume te maximaliseren, hebben we op maat gemaakte drivers van hoge kwaliteit ontworpen en deze ondergebracht in een behuizing die helpt om elk mogelijk geluid eruit te persen.
Nest Audio is verkrijgbaar in twee kleuren: Krijt en Houtskool. De zachte, afgeronde randen passen in de inrichting van elk huis en door de minimale voetafdruk heeft Nest Audio niet te veel ruimte nodig op een boekenplank of het aanrecht.

Nest Audio bovenop een plank.

We zetten met Nest Audio onze toewijding aan duurzaamheid voort. Het apparaat gebruikt dezelfde duurzame stof die we vorig jaar met Nest Mini hebben geïntroduceerd. De behuizing (de stof, kast, voet en een paar kleinere onderdelen) is gemaakt van 70 procent gerecycled plastic.

Nest Audio is vanaf nu te bestellen in de Google Store en bij BCC, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Tink voor een adviesprijs van € 99,99 en wordt vanaf 15 oktober geleverd.

Vrij te gebruiken afbeeldingen van Nest Audio in hoge resolutie zijn hier te downloaden.