Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Android

Handen aan het stuur: Android Auto arriveert in Nederland



Veilig en eenvoudig je favoriete apps en diensten van je Android-smartphone gebruiken terwijl je met de auto op weg bent. Vanaf vandaag kan dat dankzij de introductie van Android Auto in Nederland. Meer dan honderd miljoen auto’s wereldwijd hebben ondersteuning voor Android Auto.

XLexRvBF0jc
10:25

Android Auto bedien je via grote knoppen op het scherm van je auto of met je stem: zeg "Oké Google" om te praten met de Google Assistent of gebruik het microfoontje op het scherm. Luister naar muziek via YouTube Music, Spotify of TuneIn, speel een podcast of het laatste nieuws af en vind eenvoudig de beste weg met Google Maps of Waze. In de Play Store zijn nog veel meer apps te vinden voor Android Auto.

Autodashboard van Android Auto met verschillende apps.

Bovendien kan de Google Assistent je appjes voorlezen en beantwoorden, terwijl jij je ogen op de weg en je handen op het stuur houdt. Wel zo veilig.

Gebruikers van Android 10 of hoger kunnen vanavond meteen gebruik maken van Android Auto. Ze hoeven alleen maar hun telefoon aan hun auto te koppelen om te beginnen. Bij de meeste auto’s gaat dat via USB. Steeds meer auto’s ondersteunen de draadloze variant van Android Auto, zodat je je telefoon in je broekzak kunt houden. Gebruikers van Android 9 of ouder moeten eerst de Android Auto-app downloaden uit de Play Store.

Android Auto is beschikbaar in meer dan 500 compatibele automodellen van 50 merken.