Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Google Nest

Beter slapen? Maak kennis met de nieuwe Google Nest Hub



Google maakt vandaag bekend dat de tweede generatie Nest Hub naar Nederland komt. De nieuwe Nest Hub verbetert wat klanten waardeerden aan het origineel, maar voegt daarnaast Sleep Sensing toe.

Google Nest Hub met verschillende widgets.

“We weten dat mensen naar Google komen om informatie op te zoeken om gezonder en gelukkiger te leven. De laatste tijd zien we dat er meer wordt gezocht naar slaap, beweging en gezondheid. Daar hebben we ons op gericht bij het maken van de tweede generatie Nest Hub”, zegt Ashton Udall, Product Manager bij Google Nest.

De Nest Hub waar je van houdt, maar dan beter

De speaker van de nieuwe Nest Hub is gebaseerd op dezelfde technologie als in Nest Audio en heeft 50 procent meer bas dan de originele Hub. Luister in elke kamer naar muziek en podcasts van diensten zoals YouTube Music en Spotify, of kijk naar je favoriete films en series via Netflix, Disney+ en YouTube.
Met Quick Gestures kun je content afspelen of pauzeren door in de buurt van het scherm een gebaar in de lucht te maken.

Nieuwe slaapfuncties voor meer rust

De Nest Hub hielp je altijd al overdag, maar nu helpt het je ook om ‘s nachts meer rust te vinden. Veel mensen krijgen niet genoeg slaap, met alle gevolgen van dien.
Mede daardoor zijn slaaptrackers de laatste jaren populairder geworden. We wilden een alternatieve manier van slaaptracking bieden, speciaal voor mensen die hun slaap beter willen doorgronden, maar dan zonder dat ze iets aan of om hun lijf moeten hebben. Het resultaat is Sleep Sensing: een opt-in-functie die je helpt je slaap te begrijpen en te verbeteren.

Je slaap beter begrijpen

Sleep Sensing gebruikt Motion Sense (dankzij onze Soli low-energy radartechnologie) om te analyseren hoe de persoon die het dichtst bij het scherm ligt slaapt, gebaseerd op hun beweging en ademhaling, geheel zonder camera of wearable. Sleep Sensing kan ook verstoringen zoals hoesten en snurken detecteren. Datzelfde geldt voor veranderingen in licht en temperatuur in de kamer. Daardoor krijg je meer inzicht in welke factoren een nadelige invloed hebben op jouw slaap.  

Elke ochtend ontvang je een gepersonaliseerd slaapoverzicht op het scherm, dat ook is op te vragen door “Hey Google, hoe heb ik geslapen?” te zeggen. Je kunt Sleep Sensing ook koppelen aan de Google Fit-app op Android en iOS, zodat je je slaapgegevens op dezelfde plek kunt zien waar je ook andere gezondheidsgegevens bewaart.

Ontvang hulp om beter te slapen

Je slaap begrijpen is een belangrijke eerste stap, maar wellicht zijn er dan nog steeds vragen over wat je kunt doen om je slaap daadwerkelijk te verbeteren. Sleep Sensing helpt door slaapschema’s en gepersonaliseerde suggesties te bieden, ontwikkeld door een team van slaapwetenschappers die zijn aangesloten bij organisaties zoals de American Academy of Sleep Medicine.
Na enkele nachten van analyse ontvang je inzichten over bepaalde aspecten van je slaap, wordt uitgelegd waarom die belangrijk zijn en wat je kunt doen om beter te slapen.

Privacy gewaarborgd

Sleep Sensing is volledig optioneel en bevat privacywaarborgen, zodat je alle controle hebt. Je bepaalt zelf of je Sleep Sensing wilt inschakelen. Op het scherm verschijnt een indicator wanneer het actief is. Motion Sense detecteert alleen beweging, geen specifieke gezichten of lichamen, en audiogegevens zoals hoesten en snurken worden op het apparaat zelf verwerkt en nooit naar Google’s servers verzonden.
Er zijn meerdere manieren om functies van Sleep Sensing te stoppen, zoals een schakelaar op het apparaat dat de microfoons fysiek uitschakelt. Je kunt je slaapgegevens op elk moment bekijken en verwijderen en geheel in lijn met onze inzet voor privacy worden de gegevens niet gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties.
Sleep Sensing op de tweede generatie Nest Hub is tot volgend jaar gratis te proberen. In de tussentijd bekijken we manieren om de slaaptracking van Fitbit te integreren, zodat we het beste van twee werelden bijeen brengen.
Zelfs zonder Sleep Sensing is in slaap vallen en opstaan makkelijker met Nest Hub. Het scherm dimt als het donker wordt in de kamer en je kunt ‘s avonds eenvoudig kiezen uit ontspannen geluiden om bij in slaap te vallen. Wanneer je weer moet opstaan wordt dankzij het Sunrise Alarm het scherm langzaam steeds lichter. Zelfs snoozen is beter met Nest Hub: als de wekker gaat, kun je met je hand voor het scherm zwaaien om weer met rust gelaten te worden.

Duurzaam ontwerp voor in elke kamer

De nieuwe Nest Hub is beschikbaar in zwart en wit. Het heeft een randloze glazen scherm dat eenvoudig is te reinigen en van de Nest Hub een nog mooier digitaal fotolijstje maakt. We zetten ook ons werk op het gebied van duurzaamheid voort: de tweede generatie Nest Hub is voor 54% gemaakt van post-consumer gerecycled plastic.
De tweede generatie Nest Hub kost 99,99 EUR en is vanaf 4 mei verkrijgbaar in de Google Store en via BCC, Bol.com, Coolblue, Mediamarkt en Tink.