Top Trending YouTube Video 2021 is van StukTV

 • Mart Hoogkamer (“Zwemmen in Bacardi Lemon”) staat op 1 in de muzieklijst
 • Ook Enzo Knol, Dylan Haegens en Arjen Lubach halen de top 10.
 • Veel noteringen van makers die hun carrière op YouTube zijn begonnen.
 • In de muzieklijst vinden we o.a. Snelle & Maan, Suzan & Freek en Lijpe.
 • Vrij te gebruiken foto's zijn hier te downloaden.

Lukt het Bram Krikke, Buddy Vedder & Britt Dekker om de kraak van hun leven te plegen? De video van StukTV waarin je dat te weten komt is de nummer 1 Top Trending video op YouTube van 2021 in Nederland. Zoals altijd is er ook een top 10-lijst voor muziekvideo’s. In die lijst staat Mart Hoogkamer op nummer één.

Eigenlijk zou YouTube de lijsten vandaag bekendmaken tijdens YouTube Starry Night, een speciaal feestje met en voor Creators, maar door de strenge coronamaatregelen kon dat niet. Daarom rolden we de rode loper uit bij de winnende Creators in de buurt, inclusief dj, saxofonist, confetti en prijsuitreiking door Quinty Misiedjan (Quinsding) of Rijk Hofman.


Opvallend

Wat opvalt aan de top 10 van dit jaar is dat er veel video’s in staan van Nederlandse YouTube Creators die hun carrière als videomaker op YouTube zijn begonnen. Dat geldt niet alleen voor StukTV, maar ook voor Stefan de Vries (2e), Supergaande (3e), Enzo Knol (5e) en Dylan Haegens (9e). Het onderstreept nog maar eens dat YouTube iedere creatieveling een kans biedt om een publiek te vinden en vast te houden.

Dat YouTube bovendien een bron is van inspiratie en een plek waar je iets kunt leren, bewijst Jay Lee Painting (4e). In een rustgevende video, genaamd How to Draw a Couple Walking in the Rain, laat de schilder uit Taiwan zien hoe je met rode acrylverf een prachtig kunstwerk kunt maken.

Voor het eerst vinden we ook één van ‘s werelds grootste YouTube Creators, Mr. Beast, terug in de Nederlandse trending lijst (6e). Ook de publieke omroep is dankzij het NOS Jeugdjournaal (7e) en Zondag met Lubach (8e) wederom te vinden in de top 10.

Dylan Haegens staat dit jaar op de negende plek en voor plaats tien moeten we naar onze zuiderburen, waar Celine & Michiel een lied maakten over coronavaccins. Het is de eerste keer dat we een Belgische video tegenkomen in de Nederlandse top tien trending video’s.

Top Trending YouTube Videos 2021, Netherlands

 1. Bram Krikke, Buddy Vedder & Britt Dekker plegen een overval | De Kluis’21 #1
 2. Met Britt Reageren Op Haar Naakt Scene **MET VINCENT**
 3. Nesim: "ik geef haar wahed ijsje" | SUPERGAANDE FREESTYLE ft. Sjaak
 4. How to Draw a Couple Walking in the Rain / Red Acrylic Painting
 5. DE SLEUTEL VAN HET HUIS GEKREGEN 🔑 🏡 RONDLEIDING! #2790
 6. I Spent 50 Hours Buried Alive
 7. Maartje kreeg als eerste Nederlander handen van een donor
 8. Ga niet naar Nieuwsuur - Zondag met Lubach ft. Sosha Duysker
 9. 10 NADELEN AAN JONG ZIJN!
 10. Het VACCIN Lied ("Head & Heart" Parodie)

In de muzieklijst staat Mart Hoogkamer op nummer 1 met Ik Ga Zwemmen (in Bacardi Lemon), gevolgd door Snelle & Maan (Blijven Slapen) op de tweede plek en Suzan & Freek (Goud) op plek drie. Zestig procent van de top 10 is Nederlandstalig en beslaat de gehele top zes. De laatste vier video’s komen uit de VS. Olivia Rodrigo is de enige artiest die twee keer de top 10 heeft gehaald.

Top Trending YouTube Music Videos 2021, Netherlands

 1. Mart Hoogkamer - Ik Ga Zwemmen (Officiële Videoclip)
 2. Snelle & Maan - Blijven Slapen
 3. Suzan & Freek - Goud (Officiële Video)
 4. Lijpe - Mansory ft. Frenna (prod. Trobi & Vanno)
 5. Bilal Wahib - 501 ft. Ronnie Flex (prod. Project Money)
 6. Donnie & Frans Duijts - Frans Duits (Officiële Video)
 7. Olivia Rodrigo - drivers license (Official Video)
 8. Olivia Rodrigo - good 4 u (Official Video)
 9. The Weeknd - Save Your Tears (Official Music Video)
 10. Lil Nas X - MONTERO (Call Me By Your Name) (Official Video)

Marijn Poeschmann, Country Manager Benelux-landen, YouTube: “Met YouTube doe je inspiratie op, leer je constant nieuwe dingen, scherp je je geest of kun je jezelf urenlang vermaken. Al die elementen zie je terug in de top 10 trending video’s van dit jaar. Ik ben er bovendien trots op dat veel makers in de lijst hun carrière op YouTube zijn begonnen. Ze hebben allemaal op YouTube de kans gepakt om hun talent te laten zien.”