Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Android

De eerste Chromecast met Google TV en afstandsbediening is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland



Een afbeelding van de Chromecast met Google TV.

Google kondigt vandaag de officiële beschikbaarheid aan van Chromecast met Google TV in Nederland. Chromecast met Google TV is de beste manier om iets leuks te vinden om te kijken door films, series en meer van verschillende apps en streamingdiensten samen te brengen in een eenvoudige interface. Ook komt de nieuwe Chromecast tegemoet aan de grootste wens van onze gebruikers: hij heeft een afstandsbediening.

Chromecast veranderde de manier waarop mensen hun favoriete films, tv-shows en YouTube-video’s bekeken door het makkelijk en goedkoop te maken om online entertainment te “casten” naar een TV – een revolutionair idee in 2013. Inmiddels is er meer content dan ooit, verspreid over een steeds groter aantal apps en diensten, wat het moeilijker maakt om een mooie film of leuke serie te vinden. Google TV kan daarbij helpen.

Een screenshot van de homepage van Google TV.

Google TV organiseert content van verschillende apps en abonnementen, biedt aanbevelingen en vertelt je wat er trending is. In Nederland vind je standaard YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Videoland, NPO Start, Ziggo GO, Viaplay, HBO Max en Apple TV terug op het hoofdscherm, dat je zelf kunt aanpassen. Er zijn bovendien 6.500 andere apps die je zelf kunt installeren.

Chromecast Voice Remote

De interface van Google TV is super eenvoudig om te bedienen met de nieuwe Chromecast Voice Remote, die speciale knoppen heeft om direct naar YouTube of Netflix te gaan.
De afstandsbediening heeft ook een knop voor de Google Assistent. Houd die ingedrukt terwijl je vragen stelt over films, series, genres, muziek of allerlei andere vragen zoals het weer, het dimmen van de lampen of het bekijken van een Nest Cam of Doorbell op het scherm. Chromecast Voice Remote kan ook je tv aan- en uitzetten en het volume en inputkanalen bedienen.

4K HDR

Chromecast met Google TV komt in een compact en dun ontwerp, boordevol met de laatste technologie voor de beste kijkervaring. Je stopt het apparaat in een HDMI-poort, waarna het achter de tv verborgen blijft. 

Een Chromecast met Google TV die via HDMI is verbonden met een televisie.

Chromecast met Google TV streamt kristalhelder beeld tot 4K HDR en tot 60 beelden per seconde, ondersteunt Dolby Vision voor uitzonderlijke kleuren, contrast, helderheid en detail, en biedt HDMI pass-through van Dolby audio content.

Beschikbaarheid

Chromecast met Google TV is in Nederland vanaf 31 mei vooruit te bestellen in de Google Store voor 69,99 EUR. Vanaf 21 juni is Chromecast met Google TV ook officieel verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue en Media Markt.