Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Groei met Google

Google pakt genderkloof aan met Groei met Google Marketing Bootcamp



Een afbeelding van vier vrouwen die gebruik hebben gemaakt van Groei met Google.

Minder dan 1% van het durfkapitaal wordt geïnvesteerd in bedrijven die uitsluitend door vrouwen worden geleid. 

Toch hebben deze ondernemingen de potentie om een ongelooflijk verschil te maken. Maar liefst 51% van de sociale ondernemingen wordt geleid door een vrouw. Google wil deze genderkloof aanpakken. Daarom starten we binnenkort met een intensieve Groei met Google Marketing Bootcamp van 3 maanden.

De Groei met Google Marketing Bootcamp is door Google ontwikkeld in samenwerking met belangenorganisatie MKB-Nederland en ondernemersnetwerk Impact Hub. Met de bootcamp willen we vrouwelijke ondernemers met impact mogelijkheden bieden om hun bedrijven duurzaam te laten groeien.

Ondernemers met impact zoeken oplossingen voor problemen op het gebied van werkgelegenheid, ongelijkheid en duurzame productie en consumptie. Ondernemers met impact lopen voorop. Ze brengen structurele veranderingen op gang door andere bedrijven en de overheid te stimuleren een duurzamer en maatschappelijk verantwoord beleid te voeren. 1 op de 5 sociale ondernemingen heeft als doel om nieuwe normen en standaarden op te stellen voor hun branche.Met de Groei met Google Marketing Bootcamp wil Google vrouwelijke ondernemers helpen hun bedrijf vorm te geven en te digitaliseren, zodat ze een langdurig maatschappelijk en economisch verschil kunnen maken in Nederland.

"Tot nu toe hebben we samen met onze partners een half miljoen Nederlandse bedrijven en individuen geholpen met trainingen, producten en diensten. De Groei met Google Marketing Bootcamp is een volgende stap om specifiek getalenteerde vrouwelijke ondernemers met impact een helpende hand te bieden." - Martijn Bertisen, directeur van Google Nederland

Tijdens deze hybride cursussen leren vrouwen hun bedrijf opbouwen en digitaliseren, hun boodschap formuleren en uitdragen, hun financiën op orde houden en de markt opgaan. We selecteren 25 vrouwelijke ondernemers met impact op basis van hun aanmelding. Alle kandidaten kunnen deelnemen aan verschillende online workshops, ook als ze niet worden uitgenodigd voor het volledige bootcamp.

Ondernemers met impact die zich identificeren als vrouw, kunnen zich vanaf vandaag hier aanmelden voor dit unieke bootcamp. Aanmelden kan tot en met 23 oktober 2022. Op 8 november 2022 gaat de bootcamp officieel van start.

De Groei met Google Marketing Bootcamp maakt deel uit van het bredere Groei met Google-programma van Google. Ga naar Groei met Google voor meer informatie over hoe Google en partners bedrijven van elke omvang helpen groeien.