Toegankelijkheid
The Keyword Nederland

Google Workspace

De volgende generatie AI voor developers en Google Workspace



Google investeert al jaren in AI en mensen, organisaties en communities profiteren hiervan. Of het nu gaat om het publiceren van geavanceerd onderzoek, het bouwen van handige producten of het ontwikkelen van tools en hulpmiddelen; we zetten ons in om AI voor iedereen toegankelijk te maken.We bevinden ons nu op een belangrijk moment in onze AI-reis. Doorbraken in generatieve AI veranderen de manier waarop mensen met technologie omgaan fundamenteel - en bij Google hebben we op een verantwoorde manier grote taalmodellen ontwikkeld, zodat we deze veilig in onze producten kunnen toepassen.

Vandaag zijn we dan ook verheugd om onze eerste vorderingen te kunnen delen. Developers en organisaties kunnen nu nieuwe API's en producten uitproberen die het gemakkelijk, veilig en schaalbaar maken om aan de slag te gaan met Google's beste AI-modellen via Google Cloud en een nieuwe prototype-omgeving genaamd MakerSuite. En in Google Workspace introduceren we nieuwe functies waarmee mensen de kracht van generatieve AI kunnen gebruiken om te creëren, te verbinden en samen te werken.

Google Cloud AI Video
10:25

PaLM API & MakerSuite: AI op een laagdrempelige manier verkennen en prototypen met generatieve AI-toepassingen

Zoveel technologie- en platformverschuivingen - van mobiel tot cloud computing - hebben hele ecosystemen van developers geïnspireerd om nieuwe bedrijven te starten, nieuwe producten te bedenken en hun manier van creëren te transformeren. We zitten momenteel midden in een nieuwe verschuiving met AI die een diepgaand effect heeft op elke sector. Voor developers die experimenteren met AI introduceren we de PaLM API, een gemakkelijke en veilige manier om te bouwen bovenop onze beste taalmodellen. Vandaag stellen we een efficiënt model beschikbaar - qua grootte en mogelijkheden - en we zullen binnenkort andere groottes toevoegen. De API wordt ook geleverd met een intuïtieve tool genaamd MakerSuite, waarmee je snel prototype van je ideeën kunt maken. Na verloop van tijd zal deze tool functies krijgen voor prompt engineering, het genereren van synthetische data en het afstemmen van aangepaste modellen - allemaal ondersteund door robuuste veiligheidstools. Bepaalde developers hebben vandaag toegang tot de PaLM API en MakerSuite in Private Preview - we houden je op de hoogte van de wachtlijst voor toegang.

Generatieve AI-mogelijkheden naar Google Cloud  

Developers die hun eigen modellen en apps willen bouwen en aanpassen met behulp van generatieve AI, hebben toegang tot de AI-modellen van Google, waaronder PaLM, op Google Cloud. We brengen nu nieuwe generatieve AI-mogelijkheden naar ons Google Cloud AI-portfolio om developers en organisaties te helpen om toegang te krijgen tot veiligheid, beveiliging en privacy op bedrijfsniveau en om te integreren met hun bestaande Cloud-oplossingen:

Generatieve AI-ondersteuning in Vertex AI

Developers en organisaties gebruiken het Vertex AI-platform van Google Cloud al om machine-learning modellen en AI-toepassingen op schaal te bouwen en in te zetten. We bieden nu fundamentele modellen, in eerste instantie voor het genereren van tekst en afbeeldingen, en na verloop van tijd met audio en video. Google Cloud-klanten kunnen zo modellen ontdekken, aanwijzingen creëren en aanpassen, en ze kunnen de modellen verfijnen met hun eigen data en toepassingen implementeren die deze krachtige nieuwe technologieën gebruiken.
Generatieve AI App Builder: Bedrijven en overheden willen ook hun eigen AI-aangedreven chat-interfaces en digitale assistenten bouwen. Om dit mogelijk te maken, introduceren we Generative AI App Builder, die conversationele AI-stromen verbinden met out-of-the-box zoekervaringen en foundationmodellen. Hiermee kunnen bedrijven generatieve AI-toepassingen bouwen in minuten of uren.

Nieuwe AI-partnerschappen en -programma's

Naast de aankondiging van nieuwe Google Cloud AI-producten willen we ook de meest open cloudprovider zijn. We breiden ons AI-ecosysteem en gespecialiseerde programma's voor technologiepartners, op AI gerichte softwareleveranciers en startups uit. Vanaf vandaag heeft een beperkte groep vertrouwde testers toegang tot Vertex AI met Generative AI-Support en Generative AI App Builder.

Nieuwe generatieve AI-functies in Workspace

Meer dan drie miljard mensen profiteren al van AI-functies in Google Workspace, of het nu gaat om Smart Compose in Gmail of automatisch gegenereerde samenvattingen in Google Documenten. Nu zijn we verheugd om de volgende stap te zetten en een beperkte groep vertrouwde testers een nieuwe set functies te bieden die het schrijven nog gemakkelijker maken. In Gmail en Google Docs kan je gewoon een onderwerp intypen waarover je wilt schrijven, en er wordt direct een concept voor je gegenereerd. Dus als je een manager bent die een nieuwe werknemer inwerkt, bespaart Workspace je de tijd en moeite van het schrijven van die eerste welkomstmail. Vervolgens kan je het bericht uitbreiden of inkorten, of juist de toon aanpassen om informeler of professioneler te zijn - allemaal in een paar klikken. We zullen deze nieuwe ervaringen de komende weken uitrollen naar testers.

AI op verantwoorde wijze opschalen

Generatieve AI is een opkomende technologie die zich snel ontwikkelt en die complexe uitdagingen kent. Daarom nodigen we externe en interne testers uit om nieuwe toepassingen onder druk te testen, en hebben we AI Principles om dit werk te begeleiden. Deze principes hebben we voor al onze klanten wereldwijd, die vertrouwen op onze producten om hun bedrijven veilig op te bouwen en te laten groeien met AI. Het is ons doel om krachtig en verantwoordelijk te blijven in onze aanpak en samen te werken met anderen om onze AI-modellen te verbeteren zodat ze veilig en nuttig zijn voor iedereen. We zijn enthousiast over het potentieel van generatieve AI en de mogelijkheden die het zal bieden - van het helpen van mensen om zich creatief uit te drukken, tot het helpen van developers om gloednieuwe typen applicaties te bouwen, maar ook het transformeren van de manier waarop bedrijven en overheden hun klanten en burgers betrekken. Blijf ons volgen voor meer informatie in de komende weken en maanden.