Fijne feestdagen!

Namens het Nederlandse Google Team wil ik iedereen graag fijne feestdagen en een heel voorspoedig 2009 toewensen! Of je de komende dagen nu met familie of vrienden doorbrengt, mocht je je tijdens de aankomende feestdagen vervelen dan heb ik hieronder een aantal tips voor je verzameld.

Met iGoogle kun je naast de kerstboom feestelijk versieren ook je iGoogle-pagina aan de decembermaand aanpassen. Zo kun je het thema wijzigen naar ‘Winter Village’ voor een witte kerst of een van de andere feestelijke thema’s kiezen. Ook kun je een thema kiezen waarmee je het goede doel steunt. Daarnaast kun je ook allerlei handige gadgets aan je iGoogle-pagina toevoegen. Wil je weten of het ook echt gaat sneeuwen? Probeer dan een van onze vele weergadgets. Je kunt ook zelf een gadget maken om bijvoorbeeld af te tellen naar het nieuwe jaar.

Gebruik Google om aanvangsttijden van films die bij jou in de buurt draaien te vinden door te zoeken op [ film plaatsnaam ]. Je ziet vervolgens een overzicht van films. Als je al weet naar welke film je wilt, typ dan de naam van de film in het zoekveld bovenaan en klik op Films zoeken.

YouTube is de plek voor alle karaokeliefhebbers de komende feestdagen. Wanneer je zoekt naar [ karaoke ] vind je tal van leuke liedjes om te zingen.

Met Google Earth en Google Maps kun je online de Kerstman op zijn route volgen via de site www.noradsanta.org, alleen beschikbaar in het Engels. De komende feestdagen kun jij je creativiteit tonen tijdens de eerste editie van de jaarlijkse Google SketchUp wedstrijd ‘Gingerbread House Design’ waarbij jij je eigen gemberkoekhuisje kunt ontwerpen en versieren.