Picasa 3 is er nu ook in het Nederlands!

Picasa is het fotoprogramma van Google waarmee je je foto's kunt organiseren, bewerken, online publiceren en kunt delen met anderen. De fotoliefhebbers onder ons zullen blij zijn te horen dat Picasa 3 nu ook in het Nederlands beschikbaar is. De nieuwe versie van Picasa heeft tal van nieuwe functies en verbeteringen. Vele gebruikers hebben de Engelse versie al gedownload, maar voor diegenen die Picasa 3 nog niet geprobeerd hebben kunnen nu de Nederlandse versie downloaden via http://picasa.google.com.

Wat is er nieuw?

Picasa 3 bevat een hele reeks nieuwe functies. Zo hoef je in de nieuwe versie nadat je je foto´s bewerkt hebt deze niet langer opnieuw te uploaden. Wanneer je de functie Synchroniseren inschakelt worden bewerkingen automatisch overgebracht naar het bijbehorende webalbum.

In tijdschriften worden foto´s vaak geretoucheerd, dat kun jij nu ook! Wanneer je dat wilt kun je nu het Retoucheren hulpprogramma gebruiken om vlekjes weg te halen en de fotokwaliteit te verbeteren. Je kunt ook oude foto´s met krassen of watervlekken weer terugbrengen in goede staat.

Foto's, video's en muziek kun je in Picasa 3 samenvoegen in een film en je kunt bestaande films bewerken. Daarnaast is nu ook mogelijk om hele folders te verplaatsen op je harddrive. Andere nieuwe functies zijn het beheer van webalbum-instellingen vanuit Picasa 3, de schermopname importfunctie en de mogelijkheid om foto's een watermerk te geven.

Wat is er verbeterd?

Met Picasa 3 kun je nu tot een miljoen foto's beheren op je computer! Daarnaast zijn er een heleboel verbeteringen aangebracht, wat denk je van de verbeterde importfunctie? Met deze functie selecteert Picasa je foto's op het tijdsbestek waarin ze genomen zijn. Buiten dat worden je in de nieuwe versie bij het bijsnijden standaard 3 suggesties geboden met 10 afmetingen!

Met alle nieuwe functies en verbeteringen is Picasa 3 is de moeite van het proberen meer dan waard, ben je benieuwd geworden? Ga dan naar http://picasa.google.com/support voor meer informatie.