Duik in de nieuwe versie van Google Earth

In de nieuwe versie van Google Earth 5.0 kun je niet alleen elke plaats op aarde en de ruimte bekijken, maar ook de oceaan!

Met dank aan vele partners die hebben bijgedragen aan dit project bevat Google Earth 5.0 nu een nieuwe laag met gedetailleerde bathymetrische kaarten, zodat je onder de oppervlakte alle uithoeken van de oceaanbodem kunt verkennen. Terwijl je daar bent kun je talloze datapunten onderzoeken zoals video’s en plaatjes van leven in de oceaan, details over de beste surfplekken, logboeken van echte oceaanexpedities en nog veel meer.

De oceaan-laag is niet het enige wat nieuw is in Google Earth 5.0, we hebben daarnaast een aantal andere functies toegevoegd zoals ‘Historisch beeldmateriaal’, ‘Rondreisfunctie’ en ‘3D Mars’.

Historisch beeldmateriaal
- Met Google Earth heb je nu ook toegang tot het verleden. Je kunt wereldwijde veranderingen bekijken met behulp van historisch beeldmateriaal. Zo kun je verstedelijking, smeltende poolkappen, en kust-erosie in een klik bekijken.

Rondreisfunctie
- Je kunt in Google Earth nu nog meer met plaatsmarkeringen doen. Zo kun je je eigen rondreis opnemen in Google Earth met de nieuwe rondreisfunctie in. Je kunt hierbij zelfs achtergrondgeluid of audiocommentaar toevoegen om jouw reis een persoonlijk tintje te geven.

3D Mars
- De laatste halte in onze virtuele rondleiding van het heelal is mogelijk gemaakt door een samenwerking met NASA. Door ‘Mars’ te selecteren in de werkbalk in Google Earth kun je een 3D kaart van de rode planeet bekijken met het laatste beeldmateriaal, 3D terrein, en andere interessante functies.

Wil je meer lezen over Google Earth 5.0 en alle nieuwe features, bezoek dan ook het Lat Long blog. Je kunt natuurlijk ook onze video-rondleiding hieronder bekijken.