Google Toolbar 6 beta voor Internet Explorer: Terug naar de basis

Het Toolbar Team is altijd gericht op het verbeteren van jouw webervaring. Daarom zijn we continu bezig om te kijken naar mogelijkheden om het zoeken toegankelijker te maken. Dit heeft geleid tot een aantal verbeteringen zoals zoeksuggesties, Google Bladwijzers, Automatisch invullen, Aangepaste knoppen en gadgets.


Een nieuwe functie in Toolbar 6 voor Internet Explorer is de Snelzoekvak-functie waarmee je ook buiten de browser te zoeken. Klik op het "Google"-logo in de taakbalk om te beginnen (of gebruik de sneltoets Ctrl + Space voor directe toegang). Terwijl je typt worden zoek- en websitesuggesties gegeven, zie je relevante bladwijzers en je kunt zelfs toepassingen direct vanuit het zoekvak starten. Probeer eens "solitaire" in te typen om de toepassingenstarter in actie te zien. En het beste gedeelte is dat wanneer je het snelzoekvak gebruikt, de sitesuggesties en bladwijzers zich aanpassen aan jouw gebruikspatroon, zodat je in de loop van de tijd steeds minder tekens nodig hebt om te navigeren naar je favoriete sites en toepassingen.


Daarnaast is de bestaande suggestie-functionaliteit in het zoekvak van de werkbalk verder uitgebouwd door elementen van de pagina met zoekresultaten direct in de balk te plaatsen. We experimenteren met de weergave van website suggesties van hoge kwaliteit en gesponsorde links terwijl jij je zoekopdracht typt. Door te klikken op een van deze links ga je rechtstreeks naar de website (probeer bijvoorbeeld "cnn" in te typen). In de toekomst blijven we zoeken naar nieuwe idee├źn en proberen we het zoekvak te optimaliseren om gebruikers de best mogelijke ervaring te geven.

Tot slot willen we de Google pagina 'Nieuw tabblad' met onze Internet Explorer gebruikers delen (onze Firefox Toolbar gebruikers gebruiken deze al sinds enkele weken). Je kunt snel toegang krijgen tot je meest bekeken sites, onlangs gesloten tabbladen en bladwijzerpagina's - alles vanaf deze nieuwe tabblad-pagina. Het bewerken van je meest bezochte sites is heel eenvoudig en alle gegevens blijven lokaal in je browser, wat betekent dat geen enkele van de meest bekeken sites of onlangs gesloten pagina's wordt teruggestuurd naar Google. Wil je liever dat nieuwe tabbladen openen als blanco pagina's of op een bepaalde website dan kun je dit doen in Internet Explorer of via het instellingenmenu van de Google Toolbar.

Geef de nieuwe Google Toolbar een kans en vergeet niet om ons te laten weten wat je denkt.