Importeer je email en je contacten vanuit andere accounts

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mobiel nummer en een e-mailadres. We kennen allemaal de bekende e-mailberichten waarin iemand laat weten een nieuw telefoonnummer te hebben maar dit gebeurt veel minder vaak met e-mailadressen. Met een nieuw e-mailadres verandert namelijk ook vaak de lokatie waar je berichten worden opgeslagen.

Maar tijden veranderen en Gmail ontwikkelt verder. Gmail beschikt nu over de mogelijkheid om alle berichten en contacten van je oude account, waaronder Yahoo!, Hotmail, AOL en vele anderen, te migreren naar je Gmail-account. Hierdoor is overstappen makkelijker dan ooit te voren en hoeft niemand straks meer berichten te missen vanwegen een volle inbox: probeer 7.33 GB aan opslag ruimte maar eens vol te krijgen.

Het is zelfs mogelijk om je berichten voor een testperiode van 30 dagen door te sturen naar Gmail zodat je het eerst kunt uitproberen voordat je definitief je keuze maakt.Deze feature is vanaf nu beschikbaar in alle nieuwe Gmail-accounts en wordt langzaam uitgerold naar de reeds bestaande accounts. Het zal wat langer duren dan dat je gewend bent voordat Gmail features beschikbaar zijn, maar zodra dit het geval is voor jouw account kun je dit herkennen aan het tabblad ‘Accounts en import’ onder instellingen (voorheen heette dit tabblad ‘Accounts’). Deze functie zal niet worden geimplementeerd in Google Apps, dus voor bedrijven en scholen die hier gebruik van maken blijft deze optie verborgen.Natuurlijk kan je gewoon gebruik blijven maken van de mogelijkheid om via POP3 berichten op te halen en contactpersonen via CSV te uploaden, maar deze nieuwe methode is veel gemakkelijker voor migraties. We willen graag dat je zelf bepaalt hoe je toegang hebt tot je berichten en waar het moet staan – daarom was het altijd al eenvoudig om je Gmail berichten automatisch door te laten sturen naar de dienst die jij het liefst gebruikt, maar nu is het de andere kant op ook een stukje makkelijker.