Post je berichten onderweg

Onze nieuwste aanwinst van de Blogger testfaciliteit verbetert de ervaring van het bloggen onderweg. In deze versie hebben we het Dashboard ge-update zodat je je blog gemakkelijker kan instellen om nieuwe berichten via e-mail of je telefoon te plaatsen.

Door Posten via mobiel in te schakelen stel je je blog open voor allerlei spontane, live updates vanaf de locatie waar je je op dat moment bevindt. Verzeild geraakt in een situatie die je absoluut direct met de wereld moet delen? Zojuist een schitterend plaatje geschoten met je mobiel dat een fantastische toevoeging voor je blog zou zijn? Onze nieuwe mobiele dienst ondersteunt MMS en posten via E-mail waarmee Blogger nu de volledige mogelijkheid biedt om je blog te ‘mobilieren’.

Je kunt mobiel posten inschakelen door op het GSM icoontje naast een willekeurig blog op je Dashboard te klikken.


Vervolgens verschijnt er een code op je scherm die je via MMS naar go@blogger.com kunt sturen om je mobiel aan je blog te koppelen. (Op dit moment is de SMS optie enkel in de VS beschikbaar).


Je kunt posten via e-mail instellen door op het envelop icoontje naast een willekeurig blog op je Dashboard te klikken. Hierdoor verschijnt er een venster waarin je een geheim e-mailadres kunt aanmaken voor je blog. Alle berichten die je naar dit e-mailadres stuurt worden op je blog geplaatst en wanneer je foto’s als bijlage toevoegt verschijnen deze tussen de titel en het bericht.


iPhone tip: De iPhone ondersteunt geen MMS, dus om foto’s op je blog te plaatsen met de iPhone dien je posten via e-mail te activeren. (Raadpleeg de support van Apple voor hulp bij het instellen van e-mail op je iPhone)

Het is zelfs mogelijk om direct vanaf je mobiel een blog aan te maken. Volg hiervoor deze instructies. Achteraf kun je dit blog opeisen wanneer je weer achter je computer zit.

Dus ga direct aan de slag en maak je blog geschikt voor posten via MMS en E-mail. En als je tegen iets cools aanloopt, vertel het ons!