Voorspel de winnaar van het Eurovisie Songfestival met Google

Het is altijd erg moeilijk om te voorspellen wie het jaarlijkse Eurovisie Songfestival zal gaan winnen. In 2009 vindt het Eurovisie Songfestival plaats tussen 11 en 16 mei in Moskou. Dit jaar lanceren we een Eurovisie Songfestival 2009 site en "Glazen Bol" gadget waarmee je de populariteit van de deelnemers kunt volgen en zelf kunt proberen de winnaar te voorspellen. Op basis van analyses van zoekopdrachten op Google laat het de populariteit van alle deelnemers zien en berekent het de scores die ze zouden krijgen als het publiek vandaag zou mogen stemmen. Je kunt de gadget direct in je blog of website plaatsen.De berekening van de totaalscores komt overeen met de regels die gelden bij de uiteindelijke verkiezing:

* De finalisten krijgen tussen de 1 en 12 punten van ieder land.
* De analyse van zoekopdrachten wordt iedere dag bijgewerkt en sluit landen uit die niet aan het Songfestival deelnemen.
* Landen kunnen niet voor zichzelf stemmen - zoekopdrachten in de landen van de deelnemers zijn dus niet meegenomen.

Op de website vind je ook het officiƫle Songfestival kanaal op YouTube met video's, interviews en updates over de laatste voorbereidingen uit Moskou.

Het is een dynamische lijst. De volgorde van populariteit verandert dagelijks en de meest interessante tijd ligt nog voor ons. Volg de ontwikkelingen rond het Songfestival met ons!