Google lanceert nieuwe functionaliteiten in iGoogle, met nog meer manieren om je eigen webervaring te ontwerpen

Google kondigt vandaag de nieuwe versie van iGoogle aan, met nieuwe gadgets, een chatfunctie om met vrienden te chatten en een nieuwe uitstraling. iGoogle geeft gebruikers de mogelijkheid om de manier waarop zij het web zien te personaliseren, het is de klassieke Google startpagina in een aanpasbare vorm. Je kunt kiezen tussen gadgets met entertainment, sport, nieuws, weer en andere inhoud. Je kunt bovendien je pagina decoreren door te kiezen uit een selectie van thema's gemaakt door kunstenaars en artiesten uit binnen- en buitenland.

De nieuwe functionaliteiten geven gebruikers de mogelijkheid meer te doen met nieuwe uitklapbare gadgets. Gebruikers kunnen nu video's in een groter formaat bekijken, volledige tekstartikelen lezen in RSS feeds of hun Gmail direct lezen vanaf hun iGoogle pagina. Daarnaast is Google Talk nu ook beschikbaar in iGoogle, wat betekent dat gebruikers met vrienden kunnen chatten vanaf hun startpagina.

De nieuwe versie van iGoogle komt met nieuwe inhoud in de vorm van gadgets:
  • Zo kun je met de Handige links gadget heel eenvoudig allerlei links naar websites toevoegen aan je startpagina.


  • Blijf je op de hoogte van het laatste beursnieuws met de Alex Beurskoersengadget


"Met de lancering van vandaag kunnen iGoogle gebruikers hun startpagina op nieuwe manieren gebruiken, met een aantal geweldige nieuwe gadgets en met Google Chat direct vanaf hun iGoogle pagina," volgens Fiona Herring, Product Manager voor iGoogle. "Met de verbeteringen in deze nieuwe versie van iGoogle hopen we de gebruikers een nog betere en persoonlijkere startpagina te geven."

Probeer nu de laatste versie van iGoogle, voor een overzicht van de nieuwe functies in iGoogle kun je naar de rondleiding gaan.