Het Nederlands publiek kiest nieuwe locaties voor Street View

Sinds de lancering van Street View in Nederland hebben we van mensen door het hele land verzoeken gekregen om beroemde Nederlandse hotspots, toeristische trekpleisters en historische plekken toe te voegen aan de Street View dienst. Vaak zijn deze locaties beperkt – of helemaal niet – toegankelijk voor de Google Street View auto’s. Daarom brengt Google deze zomer een speciaal ontwikkeld mechanisch vervoermiddel, de Street View Trike (= driewieler fiets), naar Nederland.


Om te bepalen welke hotspots deze zomer in beeld gebracht moeten worden, start Google deze week in samenwerking met VVV Nederland een online opiniepeiling onder de Nederlandse bevolking. VVV Nederland, met haar ongeƫvenaarde kennis van toeristisch Nederland, heeft een lijst van 18 top-locaties opgesteld waar de Street View Trike zou kunnen rijden.
De locaties zijn: de Apenheul, het Archeon themapark, de Aqua Zoo, het Binnenhof, de Dolfinarium, de Efteling, de Kasteeltuinen Arcen, Kinderdijk, Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, Scheveningen Boulevard, Slagharen Attractiepark, het Veenpark, de Volendamse Dijk, de Wereldtuinen Mondo Verde, de Zaanse Schans en het Zuiderzeemuseum

Vanaf maandag 20 juli kan het Nederlands publiek een stem uitbrengen via de website www.google.nl/stemopstreetview09. De peiling sluit op maandag 27 juli.
De meest populaire locaties zullen na de peiling bekendgemaakt worden en (afhankelijk van het weer) in augustus gefotografeerd worden door de Trike.

Hieronder 2 video's van de Street View Trike op pad in Engeland en Italie.
Gepost door Tim van de Rijdt, Associate Product Marketing Manager