Samenwerken aan Picasa-webalbums

Misschien heb je het zelf al eens meegemaakt, na een vakantie delen jij en je reisgenoten jullie foto's met elkaar - ieder in z'n eigen album op verschillende sites. Zou het in zo'n geval geen uitkomst zijn om een enkel album te hebben waar iedereen zijn of haar foto's kan toevoegen? Google Docs maakt het delen van documenten gemakkelijk, waarom niet hetzelfde proberen met foto's? Picasa-webalbums beschikt nu over de mogelijkheid tot samenwerking: meerdere mensen kunnen foto's aan hetzelfde web album toevoegen.

Om samen aan een album te werken, log je in op Picasa-webalbums en voeg je 'bijdragers' toe. Klik op de knop 'Delen', vul het e-mailadres in en laat het vakje 'De mensen waarmee ik deel foto's laten toevoegen' aangevinkt staan.


Je kunt ook de toegang beheren van mensen die je hebt toegevoegd door het 'plus'-icoon naast hun naam te veranderen. Wanneer het 'plus'-icoon naast de naam groen is kan die persoon foto's toevoegen.


Bijdragers moeten inloggen op Picasa-webalbums met hun Google account om foto's toe te voegen. Wanneer ze jouw gedeelde album bezoeken, hoeven bijdragers alleen op de knop 'Foto's toevoegen' te klikken om te beginnen met uploaden.

Foto's van anderen worden aan hen toegeschreven en zij kunnen deze foto's roteren, verwijderen of tekst toevoegen aan de foto's die zij geupload hebben. We werken nog aan het uploaden naar gedeelde albums vanuit de Picasa-software. Voor meer informatie over het toevoegen van foto's aan het album van iemand anders kun je ons helpcentrum bezoeken.