Tip: Herstel je wachtwoord via SMS

Het kan de besten overkomen: je bent je wachtwoord vergeten. Sterker nog, voor de meeste bezoekers van het Gmail Helpcentrum is dit de reden van hun bezoek. Om iedereen hiermee te helpen hebben we recentelijk de mogelijkheid om je wachtwoord te herstellen via SMS aan je Google Account toegevoegd.

Deze optie kun je voor jouw account instellen door je aan te melden, vervolgens op Opties voor het herstellen van het wachtwoord wijzigen te klikken, hier je mobiele telefoonnummer in te voeren en op Opslaan te klikken.

Mocht het daarna ooit voorkomen dat je jouw wachtwoord vergeet, dan kun je je gebruikersnaam invoeren op de Ondersteuning voor wachtwoorden-pagina waarna Google je een herstelcode toestuurt via SMS. Dus je hoeft niet eens meer de e-mail van een ander account te controleren of zelfs de pagina te verlaten.

Toch is het nog steeds aan te raden om zoveel mogelijk wachtwoordherstel opties in te stellen op je Google Account zoals een secundair e-mailadres en geheime vraag. En vergeet niet om dit up-to-date te houden.

Gepost door Jerry Rietveld, Het Google Team