Nieuw in Google Toolbar voor Firefox: Geavanceerde vertaalfunctie

Vorige week was een grote week voor Google Toolbar: we lanceerden de nieuwe Google Toolbar met Sidewiki voor Internet Explorer en Firefox waarmee iedereen waardevolle informatie kan bijdragen aan elke webpagina. Maar er was nog meer - met de nieuwe versie van Google Toolbar werd onze geavanceerde vertaalfunctie ook beschikbaar voor Firefox gebruikers.Of je nu een vakantie aan het plannen bent naar een verre bestemming, het nieuws of blogs in andere landen volgt, of eenvoudigweg op zoek bent naar een belangrijk stukje informatie op een webpagina in een andere taal, Google Toolbar kan je hierbij helpen. Wanneer je een webpagina in een andere taal bekijkt detecteert de vertaalfunctie in Google Toolbar automatisch of de taal van een webpagina verschilt van je standaard taalinstellingen en geeft je de mogelijkheid om de pagina met een enkele klik te vertalen. Je kunt het proberen door de Google Toolbar te installeren en webpagina's in andere te talen te bezoeken, of je kunt meer details lezen in deze recente blogpost. De Toolbar vertaalfunctie gebruikt dezelfde automatische vertalingen als onze Google Vertalen service, die constant verbetert. Dit betekent dat je misschien niet de precisie en elegantie van een menselijke vertaling krijgt, maar wel de complete pagina kunt vertalen in slechts enkele seconden.

Naast de vertaalfunctie heeft de nieuwe versie van Google Toolbar voor Firefox nog een aantal andere nieuwe mogelijkheden. Je kunt (bijna) alles vinden over de Toolbar in ons helpcentrum, dus zullen we het bij het twee dingen houden. Zoals in de Google Toolbar voor Internet Explorer zijn we op het moment aan het experimenteren met het weergeven van website suggesties en gesponsorde links wanneer je een zoekterm intypt. Als je op een suggestie klikt ga je direct naar de website (probeer 'cnn' in de toolbar in te typen voor een voorbeeld).

Daarnaast heeft Firefox met versie 3.5 de functie 'Privénavigatie' geïntroduceerd waarmee Firefox geen browsegeschiedenis opslaat. Uiteraard is de nieuwe versie van Toolbar voor Firefox daarop aangepast en zal de geschiedenis van het zoekvak niet opgeslagen worden wanneer je Privénavigatie gebruikt. Ook PageRank, Webgeschiedenis en Sidewiki worden uitgeschakeld. Dit betekent dat je rustig privé op het web kunt surfen als je daar de voorkeur aan geeft. Let erop dat Privénavigatie geen complete anonimiteit betekent; we raden je van harte aan Mozilla's ondersteuningspagina door te lezen voordat je de functie gaat gebruiken.

Het Toolbar team blijft werken aan functies waarvan we hopen dat ze jouw webervaring zullen verbeteren. Download de laatste versie van Google Toolbar en probeer onze vertaalfunctie.