Google gereedschap tegen klimaatverandering voor COP15

In december van dit jaar zullen vertegenwoordigers van landen over de hele wereld in Kopenhagen bij elkaar komen om te overleggen over een overeenkomst over klimaatverandering. Het doel is om de uitstoot van gassen wereldwijd voldoende te verminderen om de meest extreme impact van klimaatverandering te vermijden en de wereldgemeenschap te ondersteunen bij de onvermijdelijke veranderingen die gaan komen. Denemarken zal als gastheer optreden voor de vijftiende 'Klimaatveranderingsconferentie' van de Verenigde Naties, ook bekend als COP15.


In samenwerking met de Deense overheid en anderen lanceren we een aantal Google Earth lagen en rondleidingen waarmee je de mogelijke impact van klimaatverandering kunt ontdekken en daarbij de mogelijke oplossingen om hiermee om te gaan. Door data te gebruiken van de 'Intergovernmental Panel on Climate Change' of IPCC, laten we in Google Earth de verwachte temperaturen en neerslag zien onder verschillende 'emissie-scenario's' die mogelijk zijn deze eeuw. De eerste rondleiding in Google Earth gaat over "Confronting Climate Change" en heeft Al Gore als gids. Blijf op dit blog kijken voor meer rondleidingen in de komende weken.

Samen met de Deense overheid lanceren we ook ons YouTube COP15 kanaal. Op dit kanaal kun je jouw gedachten en vragen over klimaatverandering delen met de hele wereld door middel van een intiatief dat 'Raise Your Voice' heet. Deze video's worden weergegeven op schermen op de conferentie in december en zullen beoordeeld worden door bezoekers van het kanaal. De best beoordeelde video's zullen wereldwijd te zien zijn bij het COP15 CNN/YouTube debat op 15 december, en de twee beste inzendingen zullen een reisje naar Kopenhagen winnen.

We hopen ook jouw video te zien!