Fijne feestdagen met Google Chrome: Mac, Linux en extensies in bèta

Vlak voor de feestdagen hebben we een paar leuke updates over Google Chrome. Als eerste kunnen we de drie meestgevraagde functies voor Google Chrome onthullen; Mac, Linux en extensies. Daarnaast willen we iedereen de mogelijkheid geven om Google Chrome met vrienden en familie te delen.

Google Chrome voor Mac (bèta)
Het heeft langer geduurd dan we hadden gehoopt, maar Google Chrome is eindelijk beschikbaar voor de Mac - we hopen dat dit het wachten waard geweest is! We wilden Google Chrome op de Mac een vertrouwd gevoel meegeven, daarom hebben we ons gericht op het combineren van het eenvoudige ontwerp met subtiele animaties, dit alles voor een zo goed mogelijke browse-ervaring op de OS X. Zoals je mag verwachten is de snelheid van Google Chrome voor Mac iets waar we erg trots op zijn. Mocht jij een Mac hebben, probeer dan de bèta-versie en kijk hoe snel het werkt!

Google Chrome voor Linux (bèta)
Bij Google gebruiken de meeste engineers Linux machines, dus we hebben vele malen gehoord dat zij graag Google Chrome voor Linux wilden. Net zoals Google Chrome voor Windows en Mac, hebben we ons gericht op snelheid, stabiliteit en veiligheid, maar we wilden ook een high-performance browser leveren die op een goede manier integreert met het Linux ecosysteem. Waar mogelijk inclusief nauwe integratie met GTK thema's, updates vanuit de standaard systeem package manager, en vele andere functies die in het besturingssysteem zitten.


Net zo belangrijk is dat we veel hulp vanuit de open source gemeenschap hebben ontvangen. Meer dan 50 open source bijdragers hebben aan Chromium gewerkt en zij zijn bijzonder behulpzaam geweest bij onze Linux versie van Google Chrome. Voor meer details over de bèta-versie van Google Chrome voor Linux, kun je kijken op het Chromium blog.

Toen we Google Chrome voor het eerst lanceerden in September 2008, wisten we dat we het eenvoudig wilden maken voor gebruikers om de browser te personaliseren met extensies. We wilden er ook voor zorgen dat extensies eenvoudig te maken en eenvoudig te onderhouden zouden zijn, en daarnaast moest Google Chrome even snel en stabiel blijven. Extensies voor Google Chrome kunnen dit allemaal: net zo eenvoudig te maken als webpagina's, eenvoudig te installeren, en elke extensie heeft zijn eigen proces om te voorkomen dat deze crasht of de browser langzamer maakt.

Mocht je op een PC of Linux machine werken, dan kun je meer dan 300 extensies vinden in de gallery, inclusief een aantal coole, handige and leuke extensies. Extensies voor Mac zijn nog niet van bèta-kwaliteit, maar je kunt binnenkort alvast een kijkje nemen op ons developer channel. Mocht je een web developer zijn, dan kun je meer informatie vinden over het schrijven van extensies voor Google Chrome op het Chromium blog.


We willen graag de Mac en Linux gebruikers die onze ontwikkelaars-versies voor Google Chrome uitgeprobeerd hebben en de developers die geweldige extensies schreven voor Google Chrome bedanken. Mocht jij je afvragen wat wij nou graag willen voor de komende feestdagen - dan is feedback altijd welkom!