Gmail Offline studeert af van Labs

Ongeveer een jaar geleden lanceerde Gmail Offline in Gmail Labs. Door Gmail Offline te installeren ben je in staat om de gebruikelijke Gmail interface te gebruiken om je berichten te lezen en schrijven, te zoeken en te organiseren, zelfs wanneer je geen internet verbinding hebt. Daarnaast maakt de Slechte-verbindingsmodus Gmail sneller wanneer je over een slechte of onbetrouwbare internetverbinding beschikt.

Vrijwel vanaf het begin van Gmail Offline hebben we veel feedback van jullie hierover gekregen en dit heeft ons enorm geholpen bij de verbetering van deze functie. Naast prestatieverbeteringen en het verhelpen van bugs hebben we recentelijk twee veelgevraagde functies toegevoegd aan Gmail Offline: de optie om zelf te bepalen welke berichten moeten worden gedownload voor offline gebruik en de mogelijkheid om bijlagen toe te voegen aan berichten die je offline schrijft. Gmail Offline blijkt bijzonder populair te zijn onder scholen en bedrijven die de stap naar Google Apps hebben gemaakt – zij zijn gewend hun e-mail te kunnen openen ongeacht de aanwezigheid van een internetverbinding. Met Gmail Offline haal je deze functionaliteit naar je browser.

Alle feedback, ontwikkeling en optimalisatie hebben ertoe geleid dat Gmail Offline is afgestudeerd uit het Lab en vanaf nu een vast onderdeel vormt van Gmail. Als je hier reeds gebruik van maakt, dan staat alles goed en hoef je nu niets te doen. Je zult Offline nu niet meer tegenkomen onder het Labs tabblad, maar je kunt nu je instellingen wijzigen en de dienst in- en uitschakelen vanaf het tabblad Offline onder Instellingen.

Als je deze functie voor jouw Gmailaccount wilt inschakelen dan kun je dat als volgt doen:
Klik op “Instellingen” rechtsbovenin Gmail.
Open het tabblad “Offline” door erop te klikken.
Selecteer “Offline Mail inschakelen voor deze computer”.
Klik op “Wijzigingen opslaan” en volg de instructies op je scherm.

Bedankt voor al jullie feedback gedurende het afgelopen jaar. Voor nu gaan we hier even proosten met elkaar om in 2010 weer direct aan de slag te gaan met nog meer verbeteringen. Tot volgend jaar!