Nieuw in Labs: Standaardtekstopmaak

In de begindagen van e-mail bestonden berichten uit 'simpele' tekst en ze waren enkel bedoeld om gelezen te worden via een computer. Maar met de groei van het web kwam ook de ontwikkeling van HTML e-mail en over de jaren zijn mensen zich steeds meer gaan uiten met behulp van onder andere vet- en/of schuingedrukte tekst, gekleurde letters, afbeeldingen en verschillende lettertypen.

Maar als je een bepaalde stijl in je bericht wilde toepassen, dan diende je dit voor elk bericht opnieuw in te stellen. Maar dit hoeft vanaf nu niet meer! Het lab beschikt nu over een feature waarmee je jouw opmaakvoorkeuren kunt opslaan zodat dit de standaard opmaak wordt voor jouw berichten.



In de Instellingen van jouw Gmail account klik je op het tabblad Labs. Ga hier opzoek naar Standaardtekstopmaak, selecteer Inschakelen en klik helemaal onderaan op Wijzigingen opslaan. Vervolgens open je je Instellingen opnieuw en onder het tabblad Algemeen zie je nu Standaardtekstopmaak LABS staan. Hier kun je jouw voorkeuren invullen. Klik vervolgens onderaan op Wijzigingen opslaan en vanaf nu schrijf je al je berichten standaard in de sijl die jij wilt.