Posts

Posts uit februari, 2009 tonen

Facebook Jouw Blog

De afgelopen jaren hebben we veel goede ideeën gehoord voor het promoten van je blog. Goeie ideeën vermelden we altijd voor jouw referentie in dit artikel. Deze ideeën variëren van het toevoegen van een simpel linkje tot het inschakelen van coole nieuwe functies zoals Volgen en zodra we weer iets nieuws horen of bedenken dan wordt dit direct toegevoegd.

De laatste toevoeging komt van TypePad waar men een fantastische video heeft gemaakt over het toevoegen van je site-feed op je FaceBook profiel. Nadat we dit zelf hadden uitgeprobeerd, zagen we dat het weergeven van je site-feed op je FaceBook pagina een geweldige manier is om je vrienden op de hoogte te houden van het laatste nieuws op je blog.

Dus als je opzoek bent naar nieuwe manieren om het publiek van jouw blog te vergroten, bekijk dan de volgende video en probeer het zelf!



Duik in de nieuwe versie van Google Earth

In de nieuwe versie van Google Earth 5.0 kun je niet alleen elke plaats op aarde en de ruimte bekijken, maar ook de oceaan!

Met dank aan vele partners die hebben bijgedragen aan dit project bevat Google Earth 5.0 nu een nieuwe laag met gedetailleerde bathymetrische kaarten, zodat je onder de oppervlakte alle uithoeken van de oceaanbodem kunt verkennen. Terwijl je daar bent kun je talloze datapunten onderzoeken zoals video’s en plaatjes van leven in de oceaan, details over de beste surfplekken, logboeken van echte oceaanexpedities en nog veel meer.

De oceaan-laag is niet het enige wat nieuw is in Google Earth 5.0, we hebben daarnaast een aantal andere functies toegevoegd zoals ‘Historisch beeldmateriaal’, ‘Rondreisfunctie’ en ‘3D Mars’.

Historisch beeldmateriaal
- Met Google Earth heb je nu ook toegang tot het verleden. Je kunt wereldwijde veranderingen bekijken met behulp van historisch beeldmateriaal. Zo kun je verstedelijking, smeltende poolkappen, en kust-erosie in een klik bekijken.

Rondreisfunctie
- Je kunt in Google Earth nu nog meer met plaatsmarkeringen doen. Zo kun je je eigen rondreis opnemen in Google Earth met de nieuwe rondreisfunctie in. Je kunt hierbij zelfs achtergrondgeluid of audiocommentaar toevoegen om jouw reis een persoonlijk tintje te geven.

3D Mars
- De laatste halte in onze virtuele rondleiding van het heelal is mogelijk gemaakt door een samenwerking met NASA. Door ‘Mars’ te selecteren in de werkbalk in Google Earth kun je een 3D kaart van de rode planeet bekijken met het laatste beeldmateriaal, 3D terrein, en andere interessante functies.

Wil je meer lezen over Google Earth 5.0 en alle nieuwe features, bezoek dan ook het Lat Long blog. Je kunt natuurlijk ook onze video-rondleiding hieronder bekijken.



Maak je eigen kaarten met Google Maps

Wellicht heb je Google Maps al eens gebruikt om naar bedrijven, adressen en bezienswaardigheden te zoeken. Naast het vinden van adressen kun je ook zoeken naar routebeschrijvingen, waarbij je ervoor kunt kiezen de route lopend of met de auto af te leggen en via snel- of tolwegen of juist niet.

Buiten adressen en routebeschrijvingen is er nog veel meer informatie beschikbaar op Google Maps. In het gedeelte Mijn kaarten kun je kiezen voor interactieve kaarten gemaakt door andere ontwikkelaars, informatie vinden over openbaar vervoer, fietsroutes en zelfs vliegtijden.

Je kunt Google Maps ook personaliseren en je eigen kaarten maken en delen. Stel, je bent op vakantie geweest naar New York en je wilt de plekken waar je geweest bent graag delen met vrienden of familie. Met Mijn kaarten kun je door een eigen kaart met plaatsmarkeringen of lijnen te maken precies laten zien waar je geweest bent en zelfs de genomen route nalopen. Bovendien kun je bij elke plaatsmarkering een foto of zelfs een YouTube-video toevoegen. Je kunt ook met meerdere mensen aan een kaart werken zoals je dat bij Google Documenten ook kunt. Nadat je klaar bent met je eigen kaart kun je jouw kaart met de hele wereld delen door deze openbaar te maken. Door de URL te delen die je onder 'Link' boven de kaart vindt, kun je een kaart met anderen delen of integreren in je blog.


Een andere handige functie die je onder Mijn Kaarten kunt vinden is Opgeslagen Locaties. Met de link Opgeslagen locaties kun je 100 opgezochte adressen bewaren en toevoegen aan een bestaande of nieuwe kaart. Deze locaties worden opgeslagen onder jouw account, dus je kunt jouw locaties vanaf elke computer met internet bekijken en bewerken door in te loggen.